Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Η τρόμπα και οι εκλογές στο σωματείο φορτοεκφορτωτών της λαχαναγοράς του Νέου Δελχί

Παρασκήνιο

Η τρόμπα είναι λέξη ιταλική. Είναι, στο περίπου, συνώνυμη της αντλίας, που είναι λέξη ελληνική, προερχόμενη από την αρχαία λέξη άντλος. 

Και η τρόμπα και η αντλία, κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα: φουσκώνουν. Ας πούμε αντλούν αέρα, και φουσκώνουν ένα μπαλόνι. Οσο πιο πολύ τρομπάρει ο χειριστής της αντλίας, τόσο περισσότερο φουσκώνει το μπαλόνι. 

Αλλά, προσοχή, αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται επ' άπειρον. Ο χειριστής οφείλει να είναι προσεκτικός. Να γνωρίζει ακριβώς πόσο θα το φουσκώσει το μπαλόνι. Διότι αν από απροσεξία ή ενθουσιασμό, τρομπάρει συνέχεια, θα υπερβεί τη χωρητικότητά του σε αέρα, και το μπαλόνι μοιραία θα σκάσει. 

Αρα για να έχει και το μπαλόνι φουσκωμένο και το κύρος του ως τρομποχειριστής ακέραιο, πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση. Να μην παρασυρθεί από το πάθος να το κάνει το μπαλόνι τεράστιο. Γιατί τεράστιο δεν θα γίνει, ποτέ. Απλώς θα σκάσει και θα καταστραφεί. (Χρήσιμες συμβουλές, για όσους επιδίδονται στο φούσκωμα, με άγνοια κινδύνου για το μπαλόνι και το κύρος τους...) 
 

ΤΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΑ όλα αυτά στη μνήμη μου χθες το πρωί, πληροφορούμενος από το in.gr ότι στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη του Λεγόμενου ως... μονάρχη , έλαβαν μέρος... 172.000 άτομα, και πως αυτό συνιστά γεγονός τεράστιας πολιτικής σημασίας. Δεν εξεπλάγην ακριβώς με το μέγεθος , εξεπλάγην με τη... μέθοδο. 

Διότι εγώ έπεσα για ύπνο με την εικόνα μιας αγωνιώδους κομματικής προσπάθειας να φανεί ότι ψήφισαν πάνω από 100.000 άτομα στις εκλογές, και ξύπνησα με τον υποτιθέμενο θρίαμβο. Πώς έγινε το μαγικό , ρε παιδιά, ρώτησα τον δικό μου, στην Κουμουνδούρου;

Κι αυτός αντί σοβαρής απαντήσεως, άρχισε να μου λέει κάτι τρίφυλλα, ότι ναι μεν στο κλείσιμο της κάλπης οι καταγεγραμμένοι ψηφοφόροι ήταν μεν εκεί γύρω στις 100.000 άτομα, αλλά λέει είχαν ψηφίσει κι άλλοι, που δεν τους είχαν καταγράψει τα στοιχεία, και αυτοί οι άλλοι είχαν δώσει τις αιτήσεις τους γραμμένες χειρόγραφα και μετά τις πέρασαν στο σύστημα, αφού είχαν ψηφίσει, και είχαν κλείσει οι κάλπες!!!

Μιλάμε, ούτε σε εκλογές για την ανάδειξη διοίκησης σωματείου φορτοεκφορτωτών της λαχαναγοράς του Νέου Δελχί δεν γίνονται αυτά, αλλά προφανώς εδώ στον ΣΥΡΙΖΑ γίνονται και παραγίνονται.

Γιώργος Παπαχρήστος
ΣΤΙΓΜΑ – ΤΑ ΝΕΑ
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Αυτοί είναι οι 12 υπουργοί που αναλαμβάνουν την ευθύνη περιφερειών για τη Νέα Δημοκρατία

Σε σύσκεψη με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης προήδρευσε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αντικείμενο τον προγραμματισμό και τον συντονισμό των δράσεων της Νέας Δημοκρατίας σε ...

Ώρα «σφαγής» στην Κεντροαριστερά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταφέρει να ανεβάσει τη χώρα πολύ ψηλά και η εγχώρια αντιπολίτευση, θυμίζει τη γνωστή παροιμία "όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια". Με βάσ...

Φόρτωση άρθρων...