Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Η βαριά ήττα Τσίπρα στην Βουλή από τον Μητσοτάκη κλείνει τα σενάρια πρόωρων εκλογών, και ποιοι θέλουν να επιβάλουν Συμπρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Βαριά ήταν η κοινοβουλευτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Τσίπρα κατά την διάρκεια της τριήμερης συζήτησης. Η «αυτοκτονική» (για το κόμμα του) πάσα του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετατράπηκε σε… assist αφού ο πρωθυπουργός τον έκανε κυριολεκτικά με τα «κρεμμυδάκια» στην μετωπική τους σύγκρουση χθες το βράδυ στην Βουλή. 
Ειδικά η φράση Μητσοτάκη, "αυτή δεν είναι Δημοσιογραφία, είναι Συμμορία" για το στήσιμο της υπόθεσης Novartis διεκδικεί με το σπαθί της τον χαρακτηρισμό ως η ατάκα της χρονιάς.
Παράλληλα η υπόθεση της Αττικής Οδού πέρασε σε δεύτερη μοίρα , αφού πλέον η συζήτηση, υποχρεωτικά, εξελίχθηκε σε ένα μπρα ντε φερ μεταξύ των πεπραγμένων  της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. 
Ε αυτές οι συγκρίσεις δεν χρειάζεται και… βαθιά πολιτική σκέψη για να αντιληφθείς ποιον ευνοούν… 

@ Το δεύτερο που «κατάφερε» ο πανικόβλητος επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πως «έκαψε» το δικό του αίτημα για εκλογές, τουλάχιστον για έξη μήνες, αφού τόσο είναι το χρονικό διάστημα για να έχει το δικαίωμα ο ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει νέα πρόταση μομφής. 
Και προφανώς το έκανε γιατί πλέον έχει αποφασίσει να επικεντρωθεί στην «μητέρα των μαχών» και της προσωπικής του πολιτικής επιβίωσης, που είναι οι αλλαγές που πρότεινε στον ΣΥΡΙΖΑ με πιο βασική την εκλογή Προέδρου από την βάση. 
Η μάχη θα είναι πολύ δύσκολη για τον Τσίπρα, ο οποίος παρότι είναι ισχυρός σε ότι έχει να κάνει με την προτίμηση προς το πρόσωπο του από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, στο σώμα του Συνεδρίου που θα λάβει και τις κρίσιμες αποφάσεις, θα πρέπει να το παλέψει. 
Με τις περισσότερες πάντως πιθανότητες να περάσει τελικά τις θέσεις του. Όχι όμως και παντελώς αναίμακτα…

@ Ένα από τα ενδιαφέροντα σενάρια πάντως που κυκλοφορούν στην δημοσιογραφική πιάτσα, είναι πως θα υπάρξει πρόταση από την εσωκομματική αντιπολίτευση προς τον Τσίπρα (+53, Ομπρέλα, κλπ) να θεσπισθεί και θέση ΣΥΜΠΡΟΕΔΡΟΥ στον ΣΥΡΙΖΑ.
Η οποία μάλιστα θα μπορούσε να ήταν και γυναίκα, όπως συμβαίνει σε αρκετά Αριστερά κόμματα της Ευρώπης. 

@ Ως λάθος του Πρόεδρου της Βουλής, του αντικειμενικά χαμηλών τόνων και σοβαρού κ. Τασούλα, η απόφαση του να απαγορεύσει την παράλληλη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ με την Ολομέλεια. Αν και αυστηρώς τυπολατρικά δεν είχε άδικο ο κ. Πρόεδρος, ε δεν θα γκρεμιζότανε κανένας… φούρνος εάν λείπανε για μισή ώρα – τόσο διήρκησε η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη – οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ από την αίθουσα της Ολομέλειας. Και βεβαίως αυτό το ατυχές περιστατικό το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το ΠΑΣΟΚ επικοινωνιακά, όπως θα έκανε και κάθε κόμμα στην θέση του. 

@ Γελάει ο κόσμος με την επανεμφάνιση των γνωστών φαντασμάτων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα όσα θλιβερά διαδραματίστηκαν την περασμένη βδομάδα στην Αττική Οδό. Μέχρι και η Ρένα Δούρου που δικάζεται για την τραγωδία στο Μάτι, που κάηκαν ζωντανοί εκατό άνθρωποι έκανε την εμφάνισή της στα κανάλια για να καταγγείλει την κυβέρνηση.Στην… πρώτη γραμμή και ο Νίκος Παππάς, ο οποίος έδινε συμβουλές ως τομεάρχης δημοσίων έργων του ΣΥΡΙΖΑ.
Το Μαξίμου πήρε ανάσα γιατί κάθε φορά που αντιμετωπίζει πρόβλημα η κυβέρνηση εμφανίζονται ως από μηχανής Θεός τα φαντάσματα του ΣΥΡΙΖΑ και αλλάζουν το κλίμα.Τη μια ο Πολάκης, την άλλη η Δούρου με τον Παππά και αμέσως αλλάζει η επικοινωνιακή ατζέντα.

@ Είναι τέτοια η κατάσταση απελπισίας που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ που έφτασαν σε σημείο να ανοίξουν επικοινωνία με τον Μένιο Φουρθιώτη, αναπαράγοντας τις αθλιότητες που διακινεί σε βάρος κορυφαίου υπουργού της κυβέρνησης.
Η αλήθεια είναι ότι ο Γιώργος Γεραπετρίτης με την ευγένεια που τον διακρίνει απαντάει σε όλα τα τηλέφωνα.
Ο Φουρθιώτης ως διευθυντής του Έψιλον, τηλεφωνούσε σε υπουργούς, στελέχη της κυβέρνησης και βεβαίως σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ξημεροβραδιάζονταν στις εκπομπές του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι τα στελέχη της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης είχαν ευθύνες, γιατί στη συνέχεια ο εν λόγω παρουσιαστής κατηγορήθηκε για διάφορα κακουργηματικά αδικήματα.
Η απόπειρα της Κουμουνδούρου να σπεκουλάρει με τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του Φουρθιώτη είναι σίγουρο ότι θα καταλήξει σε μπούμερανγκ.
Γιατί σύντομα θα κυκλοφορήσουν και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με μεγαλοστελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. 
Ειδικά την περίοδο που μπαινόβγαινε στο γραφείο του Φλαμπουράρη στο Μέγαρο Μαξίμου,  μαζί με τον τότε ιδιοκτήτη του σταθμού για να «τακτοποιηθεί» η πώληση του καναλιού στον Ιβάν Σαββίδη.

@ Η Τράπεζα Πειραιώς είναι πλέον μία από τις 418 εταιρίες από 45 χώρες και περιοχές που εντάχθηκαν στον Δείκτη Gender Equality Index (GEI) της Bloomberg για το 2022.
Πρόκειται για έναν Δείκτη που καταγράφει τις επιδόσεις των εταιριών που έχουν δεσμευτεί στη διαφάνεια των στοιχείων που παρέχουν για την πολιτική τους σε θέματα ισότητας των φύλων. Ο συγκεκριμένος  Δείκτης αναφοράς αποτιμά την ισότητα των φύλων σε πέντε τομείς: τη συμμετοχή των γυναικών σε ηγετικές θέσεις και διαδικασίες ανάπτυξης δεξιοτήτων, την ισότητα στις αμοιβές ανδρών και γυναικών, τη χωρίς αποκλεισμούς εταιρική κουλτούρα, την εφαρμογή πολιτικών κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και δημιουργίας/εξέλιξης.

@ Σε επιβεβαίωση της πρόβλεψης για διπλασιασμό των κερδών το 2022 σε σχέση με το 2020, στα 260 εκατ. ευρώ προχώρησε χθες ο επικεφαλής της Mytilineos,  Ε. Μυτιληναίος κατά την ενημέρωση των αναλυτών για το flashnote των αποτελεσμάτων του 2021.
Όπως είπε το περιβάλλον παραμένει ρευστό, ωστόσο εάν δεν υπάρξουν άλλα γεγονότα αναμένεται διπλασιασμός της κερδοφορίας ενώ τα στελέχη της εταιρείας εργάζονται για να ξεπεράσουν αυτό το ποσό. Σύμφωνα με τον ίδιο το 2022 αναμένεται να είναι πιο πετυχημένο από το 2021.
Για την πορεία της μετοχής, ο κ. Μυτιληναίος τόνισε ότι η εταιρεία έχει καταστεί ο ιδανικός συνδυασμός εταιρείας αξίας (value stock) και ανάπτυξης (growth stock) γεγονός ασύνηθες και σπάνιο για τις παγκόσμιες αγορές. Τόνισε ότι προβλέπεται να συνεχιστεί το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών.
Παράλληλα ανέφερε ότι η Mytilineos  απολαμβάνει υψηλές διακρίσεις σε επίπεδο ESG, σημειώνοντας ωστόσο ότι θα πρέπει  να υπάρξει ένα κοινό πλαίσιο μέτρησης σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς αυτό θα βοηθήσει επιχειρήσεις και επενδυτές.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σήμερα η πιο μεγάλη ώρα για τον πρωθυπουργό, γιατί ερωτοτροπούν με την γελοιότητα τα σενάρια διπλών εκλογών και πως έχει αποφασίσει να «τελειώσει» τον Φάμελλο ο Κασσελάκης   

Η σημερινή παρέμβαση του πρωθυπουργού αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται αποφασισμένος να πει τα πράγματα με το όνομα τους και να στείλει σαφ...

Ο Τσίπρας επιβεβαιώνει το rebranding: «Δέχομαι προτάσεις από εταιρείες, δεν έχω συνάψει ακόμη συνεργασία»

Στα περί πρόσληψης εταιρείας για να κάνει rebranding στο προφίλ του απαντά το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα. Έπειτα από τη φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας, όπου δείχνει τ...

Φόρτωση άρθρων...