Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Ιερώνυμος για παρουσία Μητσοτάκη στη Μητρόπολη: «Εδώ είμαστε για να γιορτάσουμε, όλα τα άλλα τα βρίσκουμε» (Photos)

Στην αποκατάσταση των σχέσεων Πολιτείας και Εκκλησίας φαίνεται ότι προσβλέπουν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

Λίγες ημέρες μετά την κοινή παρουσία τους σε δομές της εκκλησίας στο Δήλεσι Βοιωτίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε απόψε το «παρών» στην Ακολουθία των Αγίων Παθών, στη Μητρόπολη Αθηνών, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου.

«Εδώ είμαστε για να γιορτάσουμε και όλα τα άλλα τα βρίσκουμε», ήταν η απάντηση του Ιερωνύμου στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ενώ προσερχόταν στη Μητρόπολη, ενώ ευχήθηκε «Καλή Ανάσταση».

Ιερώνυμος για παρουσία Μητσοτάκη στη Μητρόπολη

Στη Μητρόπολη Αθηνών έδωσε το «παρών» ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να παρακολουθήσει τη λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης. Είναι η πρώτη φορά από τη λειτουργία για τη νέα χρονιά που ο Πρωθυπουργός βρίσκεται στη Μητρόπολη, μετά και την όξυνση των σχέσεων μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας. 

Ο Πρωθυπουργός έφτασε στη Μητρόπολη στις 20:30, ενώ χαιρετήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο διά χειραψίας. «Νόμιζα ότι θα είχατε ήδη φύγει για διακοπές», είπε ο Πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους, στην είσοδο, ενώ συνομίλησε με παιδιά που βρίσκονταν έξω από την Εκκλησία.

Ιερώνυμος για παρουσία Μητσοτάκη στη Μητρόπολη

Ο Πρωθυπουργός βρέθηκε στη Μητρόπολη για πρώτη φορά από τη λειτουργία για τη νέα χρονιά, ενώ την ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου βρισκόταν στον Καναδά. Είχε προηγηθεί το «πάγωμα» των σχέσεων των δύο πλευρών, όταν ο Ιερώνυμος ενημερώθηκε στις 8 Ιανουαρίου για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Πριν από την επίσκεψη στο Δήλεσι, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ξεκαθάρισε τη στάση του, αδειάζοντας όσους αντιδρούν με βίαιο τρόπο μέσα στους ναούς.

Παράλληλα, τοποθετήθηκε κατηγορηματικά ενάντια στην «προτροπή» του Κυριάκου Βελόπουλου να μην γίνουν δεκτοί στις Εκκλησίες υπουργοί και βουλευτές που ψήφισαν τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ιερώνυμος για παρουσία Μητσοτάκη στη Μητρόπολη
Ιερώνυμος για παρουσία Μητσοτάκη στη Μητρόπολη

 

Ιερώνυμος για παρουσία Μητσοτάκη στη Μητρόπολη

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δυσφορία του Μεγάρου Μαξίμου για την ΕΡΤ και την Eurovision, επίσκεψη στην Βόρειο ‘Ηπειρο ετοιμάζει ο πρωθυπουργός, και οι συμβουλές του Φώτη Κουβέλη στον Κασσελάκη

Μπορεί να μην κάνανε και… πάρτι στο Μαξίμου μετά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία, η αποτίμηση όμως είναι αντικειμενικά θετική. Κυρίως γιατί τέτοιες συναντήσει...

Σταθερά πρώτη η Νέα Δημοκρατία, τι δείχνει η μάχη του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ - Που βρίσκονται τα άλλα κόμματα (κάρτες)

Την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας καταγράφουν δύο ακόμη δημοσκοπήσεις. Την ίδια ώρα, στη δεύτερη θέση παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τρίτο είναι το ΠΑΣΟΚ. Άνοδο της Νέας Δημοκρατίας,...

Οργισμένος ο Γεωργιάδης με Σπηλιωτόπουλο: Με βρίζει ο αχάριστος, ενώ τον είχα στηρίξει

Την ενόχλησή του εκφράζει ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, με τον υπουργό Υγείας να στρέφεται εναντίον του με αφορμή όσα υποστήριξε σε συνέντευξή του το βράδυ της Πέμ...

Φόρτωση άρθρων...