Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Ικέτης του Βαρουφάκη  

Παρασκήνιο

Για να καταλάβετε πόση εμπιστοσύνη έχει στις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, τις τελευταίες (αρκετές) ημέρες συμβαίνει το εξής παράδοξο: ο Γιάνης Βαρουφάκης κάνει ό,τι μπορεί όχι απλώς για να διαμηνύσει στον Αλέξη Τσίπρα ότι «δεν παίζει» αυτό που έχει στο μυαλό του ως «προοδευτική διακυβέρνηση», αλλά... εξαπολύει και δριμύτατες επιθέσεις σε βάρος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κι όμως, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα περίμενε κανείς να τον αγνοήσει πλήρως η Κουμουνδούρου, η οδηγία που έχει δώσει σε όλα τα στελέχη του κόμματος ο Αλέξης Τσίπρας είναι κάτι του στιλ «μη μού κακοκαρδίσετε τον Γιάνη».

Ο ίδιος, μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας φρόντισε να κάνει και μία έμμεση επίθεση φιλίας, υιοθετώντας ένα σύνθημα του Βαρουφάκη.

Όταν επανέλαβε τη φράση «μας κυβερνά το “Μαξίμου Α.Ε.”» που είχε λανσάρει πρώτος ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, πρόσθεσε με νόημα εις επήκοον των βουλευτών του: «δεν το είπα πρώτος εγώ, αλλά το προσυπογράφω».

Και από κάτω χαμογέλασαν πονηρά, αλλά και πικρά, όσοι βουλευτές κατάλαβαν το παιχνίδι που παίζεται, καθώς δεν είχαν φανταστεί ποτέ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γινόταν ικέτης του Βαρουφάκη...
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στην Έκθεση Κόμικς και τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου ο Στέφανος Κασσελάκης - Η απρόσμενη συνάντηση με τον Μαργαρίτη Σχοινά

Την Έκθεση Κόμικς και τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης. O κ Κασσελάκης ήταν συνοδευόμενος από τ...

Φόρτωση άρθρων...