Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

ΗΠΑ-Φλόριντα: Βιβλική καταστροφή από τον φονικό τυφώνα Ίαν (Video)

Πλανήτης

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα του τυφώνα Ίαν από τη Χερσόνησο της Φλόριντα προκαλώντας σοβαρές πλημμύρες και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές. 

Χωρίς ρεύμα έχουν μείνει δύο εκατομμύρια άνθρωποι ενώ τοπικοί αξιωματούχοι εκφράζουν φόβους για δεκάδες ή ακόμα και εκατοντάδες θύματα.

Η θάλασσα βγήκε στη στεριά καταστρέφοντας περιουσίες και υποδομές. Παρασύρθηκαν μέχρι και ολόκληρα σπίτια.

Κάτοικος της Φλόριντα περιγράφει: «Αυτό είναι το ισόγειο του σπιτιού στο οποίο βρίσκεσαι μέσα; Αυτό είναι το ισόγειο του μέχρι τώρα υπέροχου σπιτιού μου. Σε πόσο ύψος έχει φτάσει το νερό σε αυτό το βίντεο που μας έστειλες; Πιστεύω ενάμιση με δύο μέτρα».

Αξιωματούχοι εκφράζουν φόβους για δεκάδες ή ακόμα και εκατοντάδες θύματα. Για αρκετές ώρες τα σωστικά συνεργεία δεν μπορούσαν να βοηθήσουν τους πολίτες που παρέμεναν εγκλωβισμένοι.

«Δεχόμαστε κλήσεις για σπίτια που πλημμύρισαν, για άλλες καταστάσεις όμως δεν μπορούμε να επέμβουμε πριν οι επικίνδυνες συνθήκες που επικρατούν κοπάσουν»

Πλημμύρισε μέχρι και κτίριο του πυροσβεστικού σώματος. «Έχουμε ένα πρόβλημα με το φορτηγό και τα παιδιά προσπαθούν να το ξεκολλήσουν».

Ο τυφώνας Ιαν έφτασε στη Δυτική Ακτή της Φλόριντα με ανέμους που έφταναν τα 240 χιλιόμετρα την ώρα.

Ο μετεωρολόγος Jim Cantore, παρασύρεται από θυελλώδεις ανέμους ενώ μεταδίδει ζωντανά στον αέρα του Weather Channel. Γονατίζει σε ένα κλαδί που περνά δίπλα του με μεγάλη ταχύτητα και με μεγάλη δυσκολία φτάνει σε μια πινακίδα για να κρατηθεί.

Αυτό το σπίτι τυλίχθηκε στις φλόγες. Καλώδια ηλεκτροδότησης προκαλούν εκρήξεις και γιατροί προσπαθούν με κάθε τρόπο να βοηθήσουν τους ασθενείς τους σε πλημμυρισμένα νοσοκομεία.

Ολόκληρες πόλεις καλύφθηκαν από τα νερά. Δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Αν και πλέον ο τυφώνας Ίαν αποδυναμώθηκε σε καταιγίδα κατηγορίας 1 παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνος.

Δείτε το βίντεο του MEGA:
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Δύο ύποπτοι κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους (Videos)

Έφεση κατά της προφυλάκισής τους κατέθεσαν δύο ύποπτοι για την τρομοκρατική επίθεση στον πολυχώρο «Crocus City Hall» στη Μόσχα. Ο Αμιρτσόμ Ισλάμοφ και ο πατέρας του Ισροήλ Ισλάμ...

ΗΠΑ: Σε ασφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ μπορεί να οδηγήσει η κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη

Η κατάρρευση της γέφυρας «Francis Scott Key» στη Βαλτιμόρη, μετά από την πρόσκρουση σε αυτή του φορτηγού πλοίου «DALI» την Τρίτη, θα μπορούσε να οδηγήσει στη μεγαλύτερη πληρωμή ναυ...

Politico: Συναγερμός στην Europol – Εξαφανίστηκαν φάκελοι με απόρρητα στοιχεία υψηλόβαθμων αξιωματούχων

Συναγερμός έχει σημάνει στη Europol έπειτα από την αποκάλυψη της απώλειας απόρρητων φακέλων, με προσωπικά δεδομένα κορυφαίων στελεχών της υπηρεσίας, από την έδρα της στη Χάγη στην ...

Φόρτωση άρθρων...