Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Καϊλή: Έρευνα για πιθανές καταθέσεις στον Παναμά – Αίτημα της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Παρασκήνιο

Συνεχίζονται οι έρευνες για το Qatargate και για την εμπλοκή της Εύας Καϊλή στην υπόθεση διαφθοράς που έχει συνταράξει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής παραμένει στις φυλακές του Χάρεν στο Βέλγιο, μετά την απόφαση για παράταση της προσωρινής της κράτησης, ενώ «τρέχουν» οι εξελίξεις στην έρευνα για το Qatargate. 

Την ίδια στιγμή, οι ελληνικές Αρχές κάνουν «φύλλο και φτερό» τα οικονομικά της ευρωβουλευτή, ελέγχοντας καταθέσεις, εταιρείες και ακίνητα που είναι τόσο στο δικό της όνομα όσο και στα ονόματα συγγενικών της προσώπων.

Αυτήν την στιγμή υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το MEGA, έχει σταλεί αίτημα στις Αρχές του Παναμά προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι ορθά αυτά που έχουν αναφερθεί, ότι σε τράπεζα του Παναμά έχουν κατατεθεί 30 εκατομμύρια ευρώ από αξιωματούχους του Κατάρ, στις αρχές του 2019. Από την Αρχή λένε ότι η απάντηση από τον Παναμά δεν αναμένεται να καθυστερήσει.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έγγραφα που κυκλοφόρησαν στα κοινωνικά δίκτυα και έδειχναν καταθέσεις σε λογαριασμούς στον Παναμά που φέρεται να ανήκουν στην Εύα Καϊλή και συγγενείς της.

Οι πληροφορίες αυτές διαψεύστηκαν κατηγορηματικά από τον συνήγορο της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο οποίος ζήτησε και τη βοήθεια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να διαπιστωθεί από πού ξεκίνησαν αυτές οι φήμες.

Ακόμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, λίγο πριν από την απόφαση για την προφυλάκιση της Εύας Καϊλή είχε σταλεί ερώτημα στις ελληνικές Αρχές αν έχουν «παγώσει» τα περιουσιακά της στοιχεία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν σε ενδεχόμενη αποφυλάκισή της θα μπορούσε να παραποιήσει στοιχεία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σε δίκη τον Ιούνιο οι βουλευτές των «Σπαρτιατών» και ο Κασιδιάρης για εξαπάτηση εκλογέων

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν στις 19 Ιουνίου οι βουλευτές που εξελέγησαν με το κόμμα των «Σπαρτιατών», όπως και ο έγκλειστος για την εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», Ηλ...

Κωνσταντοπούλου: Δεν προσκαλούμε ακροδεξιά και ναζιστικά στοιχεία να μας ψηφίσουν στις ευρωεκλογές

Δεν προσκαλούμε ακροδεξιά και ναζιστικά στοιχεία να μας ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα...

Φόρτωση άρθρων...