Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Καϊλή: «Γιατί στήριξα τον Ανδρέα Λοβέρδο για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ»

«Σχεδόν από την πρώτη στιγμή στήριξα τον Ανδρέα Λοβέρδο. Ήταν πολιτικό το κριτήριο», δήλωσε η ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Εύα Καϊλή.

«Η παράταξη αυτή τη στιγμή χρειάζεται καθαρές θέσεις, προοπτική και πρέπει να μεγαλώσει. Πρέπει πρώτα να διεκδικήσει το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μετά να έχει προοπτική εξουσίας και να εκφράσει όσους δεν μπορεί να εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε η ευρωβουλευτής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η Εύα Καϊλή εξέφρασε την επιθυμία της να γίνουν debate και να συμμετέχει όπως είπε και ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Να αφήσουμε προσχήματα και προτάσεις και όπου υπάρχει η δυνατότητα διαλόγου την επιδιώκουμε για να υπάρχουν και καθαρές θέσεις», τόνισε το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ.

Σε ερώτηση αν θα παραμείνει στο κόμμα στην περίπτωση που χάσει ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Εύα Καϊλή απάντησε ότι «έχουμε δεσμευτεί ότι όλοι είμαστε εδώ για να αθροίσουμε το κόμμα. Το ποιος θα κερδίσει ή θα χάσει δεν άλλαξε ποτέ το δικό μας ρόλο και πλαίσιο».

Ακόμα, η ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής πρόσθεσε: «Όταν μιλάμε για προοδευτική διακυβέρνηση ή συνεργασία και ως προοδευτικό ορίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ του Πολάκη αυτό είναι κάτι που θα το συζητήσουμε και θα ψηφίσουν και θα αποφασίσουν τα στελέχη της παράταξης. Και οι δυο τους (Γιώργος Παπανδρέου και Νίκος Ανδρουλάκης) έχουν μιλήσει ότι αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία να υπάρχει ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

Για την επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ, είπε ότι δόθηκαν μάχες στο Κίνημα Αλλαγής για να ενωθεί η παράταξη και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα γυρίσουν στο ΠΑΣΟΚ. «Σε αυτή την κοινωνία όλοι ΠΑΣΟΚ είμαστε. Και στο ΣΥΡΙΖΑ τους βρίσκεις και στη Νέα Δημοκρατία», υπογράμμισε η ευρωβουλευτής.

Ακόμα, η Εύα Καϊλή τόνισε την ανάγκη οι τρεις εξωκοινοβουλευτικοί υποψήφιοι να απαντήσουν ποιον θα ορίσουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα να τους εκπροσωπεί απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γεωργιάδης: Ο Γιάννης Καλλιάνος με πήρε 50 τηλέφωνα, αλλά ο πατέρας του δεν πήρε κρεβάτι ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν

Για την υπόθεση του θανάτου του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου μίλησε μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Θερμά συλλυπητήρια, ένας άνθρωπος έφυγε, ένας πατέρας έφυγε. Έχει κατατεθεί...

Σπίρτζης για Μάτι: Είμαι εξοργισμένος για τη δικαστική απόφαση - Ο Τόσκας έχει πολιτική ευθύνη

Για την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, το οποίο καταδίκασε μόλις 6 από τους 21 κατηγορούμενους στην υπόθεση της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι, μίλησε ο Χρήστος Σπίρτζ...

Πάρτι στα social για τη συνεργασία Σπηλιωτόπουλου - Κασσελάκη: «Άλλο Σπηλιωτόπουλος, άλλο Βελουχιώτης»

Βούτυρο στο ψωμί των χρηστών του «Χ» (πρώην τουίτερ) φαίνεται πως ήταν η ένταξη του Άρη Σπηλιωτόπουλου στο επικοινωνιακό επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς πολλοί εξ αυτών «ορ...

Φόρτωση άρθρων...