Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Καϊλή: Προσφεύγει στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο του Βελγίου

Στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο του Βελγίου προσφεύγει η Εύα Καϊλή, έπειτα από την απόρριψη της έφεσής της.

«Πήγαμε στον Άρειο Πάγο, γιατί έτσι, πετυχαίνουμε απ' τους δύο μήνες να πάμε στον ένα μήνα για να έχουμε δικαίωμα αίτησης αποφυλάκισης» σημειώνει σε γραπτή δήλωσή του ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Τούρκος επιχειρηματίας μετέφερε τα χρήματα του Κατάρ στους ευρωβουλευτές

Στο μεταξύ, τον ρόλο ενός Τούρκου επιχειρηματία που λειτουργούσε ως ο μεταφορέας των χρημάτων από το Κατάρ στους ευρωβουλευτές προκειμένου να κάνουν τις παρεμβάσεις υπέρ του κράτους του Κόλπου, αναδεικνύει σε δημοσίευμα της η Deutsche Welle που παρουσιάζει τις διαρροές από τις καταθέσεις του Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Τζακ Πάροκ με τίτλο «Qatargate: Οι καταθέσεις του υπόπτου διαρρέουν λεπτομέρειες της διαφθοράς στην Ε.Ε.» ο Παντσέρι που επιμένει ότι δεν είναι ο εγκέφαλος του σκανδάλου ισχυρίστηκε ότι το Κατάρ άρχισε να προσπαθεί να επεκτείνει το δίκτυο επιρροής του στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα τέλη του 2017. Τότε ήταν που οι πληρωμές προς τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκή Ένωση άρχισαν να εκτοξεύονται προς τα πάνω. 

Ο Παντσέρι δήλωσε ότι μετά από συναντήσεις στις αρχές του 2018 με τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ, Αλί μπιν Σαμίκχ αλ Μάρι, το κράτος του Κόλπου συμφώνησε να καταβάλει στον ίδιο και τον Τζιόρτζι, τον σύντροφο της Εύας Καιλή τον οποίο χαρακτηρίζει «ενορχηστρωτή» από ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως στον καθένα το 2018 και το 2019.

Οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2022 στο Κατάρ είχαν ήδη ξεκινήσει για τα καλά εκείνη την εποχή και η χώρα βρισκόταν υπό αυξανόμενο έλεγχο για τη μεταχείριση των μεταναστών εργατών που χρησιμοποιούσε για την κατασκευή σταδίων και υποδομών για τη μηνιαία διοργάνωση. 

Η προηγούμενη θέση του Panzeri ως ηγετική φωνή στην Υποεπιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον κατέστησε το τέλειο πρόσωπο για να προσαρμόσει την αφήγηση στις Βρυξέλλες.

Μετά την αποχώρησή του από το αξίωμα το 2019, ο Παντσέρι ίδρυσε τη ΜΚΟ Fight Impunity (Καταπολέμηση της ατιμωρησίας) για να συνεχίσει αυτό το έργο.
Τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά υποδηλώνουν ότι περίπου εκείνη την περίοδο άρχισε να εμπλέκεται η Εύα Καϊλή η οποία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Παντσέρι έλαβε 250.000 ευρώ από το Κατάρ για να χρηματοδοτήσει την εκστρατεία επανεκλογής της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2019.

Ενώ ορισμένες από τις λεπτομέρειες των μεταφορών χρημάτων παραμένουν ασαφείς, ο Παντσέρι δήλωσε ότι μεγάλο μέρος των χρημάτων από το Κατάρ τους διοχετεύθηκε μέσω ενός «Τούρκου επιχειρηματία και του δικηγόρου του στο Λονδίνο».

Επίσης, ο Παντσέρι ισχυρίστηκε ότι ένας άλλος Ιταλός ευρωβουλευτής έλαβε επίσης μετρητά και συναντήθηκε με συνομιλητές που εμπλέκονται στο φερόμενο κύκλωμα διαφθοράς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η υπονόμευση της κυβέρνησης και το κόστος για την οικονομία σε περίπτωση εκλογών

Η υπονόμευση της κυβέρνησης και του Μητσοτάκη αποτελεί... μονόδρομο για τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία, αδιαφορούν για το γεγονός ότι ο διεθνής παράγοντας νιώθει ασφάλεια ...

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κατά Φαραντούρη: Προσβάλλει τους ανώτατους δικαστές

Σκληρή απάντηση έδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στον Νίκο Φαραντούρη για τις δηλώσεις του σύμβουλου ευρωπαϊκής πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, που μετ...

Νέα Δημοκρατία: Διεγράφη ο Μιχάλης Ταμήλος μετά τα σχόλια για τις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών

Με απόφαση της Γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρίας Συρεγγέλα, διαγράφεται από μέλος της Νέας Δημοκρατίας ο Μιχαήλ Ταμήλος. «Οι δηλώσεις του δεν συνά...

Φόρτωση άρθρων...