Κυριακή
14 Ιουλίου 2024

Μποφόρ από Καλλιάνο: Δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια (Video)

«Πολιτική πράξη του πρωθυπουργού με ισχυρό νόημα δημοκρατίας η δήλωσή του ότι δεν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας», ανέφερε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Τη θέση του για το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ξεκαθάρισε ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καλλιάνος, μέσα από βίντεο που ανέβασε στον λογαριασμό του στο Facebook.

«Θα απέχω της ψηφοφορίας» ξεκαθάρισε ενώ σε άλλο σημείο επισήμανε τα εξής: «Είναι πολιτική πράξη του πρωθυπουργού με ισχυρό νόημα δημοκρατίας η δήλωσή του ότι δεν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας».

«Θεωρώ ότι το σύμφωνο συμβίωσης είναι αρκετό, θα ήταν αρκετό με μία συγκεκριμένη τροποποίηση», πρόσθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Γιάννη Καλλιάνου:

«Έχω κατ' επανάληψη τονίσει πως πορεύομαι με έναν συγκεκριμένο τρόπο σε όλη τη διάρκεια της ζωής μου, δηλαδή ακολουθώ σταθερά και πιστά συγκεκριμένες αρχές, αξίες, συγκεκριμένα θρησκευτικά πιστεύω που μου έδωσε η οικογένειά μου και ασφαλώς μεταφέρω κι εγώ στη δική μου οικογένεια.

Είναι πολιτική πράξη του πρωθυπουργού με ισχυρό νόημα δημοκρατίας η δήλωσή του ότι δεν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας για το εν λόγω σχέδιο νόμου το οποίο έχει έναν τόσο δυνατό χαρακτήρα συνείδησης. Προσωπικά τον συγχαίρω γι'αυτήν του την απόφαση.

Αγαπητές φίλες και φίλοι, σεβώμενος τη γνώμη χιλιάδων συμπολιτών μου, οι οποίοι με εμπιστεύτηκαν και με εμπιστεύονται να τους εκπροσωπώ ολα αυτά τα χρόνια στη Βουλή, δηλώνω ότι δεν προτίθεμαι να ψηφίσω το σχέδιο νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Προσωπικά θεωρώ ότι το σύμφωνο συμβίωσης είναι αρκετό, θα ήταν αρκετό με μία συγκεκριμένη τροποποίηση.
Θα απέχω επομένως της ψηφοφορίας, επιθυμώντας να είναι προς όλες και όλους απολύτως σαφές ότι η θέση μου σε ένα καθαρά συνειδησιακό ζήτημα δεν έρχεται σε αντίθεση με την πλήρη και απόλυτη στοίχισή μου δίπλα στη Νέα Δημοκρατία και δίπλα στον πρωθυπουργό μας».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Όπου γάμος και χαρά: Κασσελάκης και Τάιλερ σε γάμο εφοπλιστών στο Περτούλι - Long weekend σε 5άστερο resort

Στα ορεινά των Τρικάλων με αφορμή γάμο στενού φιλικού του ζευγαριού εφοπλιστών στo Περτούλι βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης με τον σύζυγό του, Τάιλερ Μακμπέθ. ...

Η τακτική Μητσοτάκη για εδραίωση της κυριαρχίας του και ο... μικρομεγαλισμός σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, η καταλυτική σχέση της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές εξελίξεις, ο ηγετικός γεωπολιτικός ρόλος στη Μεσόγειο, η βελτίωση των δημοσιονομικών προοπτικών, η ...

Φόρτωση άρθρων...