Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Οn Target: Κάλπη με τρεις… νικητές στο ΚΙΝΑΛ, τι τρέχει με τον Πατούλη και γιατί θέλει να «πουλήσει» ο Ιβάν

Μεγάλες πιένες γνωρίζει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, αφού αδιαμφισβήτητα η μάχη της «πράσινης» κάλπης κυριαρχεί στα social media αλλά και στους καφενέδες της επικράτειας. 
Παράλληλα και η χθεσινή δημοσκόπηση της Marc ήρθε να επιβεβαιώσει την σημαντική άνοδο που καταγράφει το ΚΙΝΑΛ αλλά και το θολό τοπίο που έχει να κάνει με την πρόβλεψη του τελικού νικητή. 
Στο δια ταύτα λοιπόν έχουμε προβάδισμα Λοβέρδου στην πρόθεση ψήφου, νικητή τον Ανδρουλάκη εφόσον περάσει στον δεύτερο γύρο και ισχυρή παράσταση νίκης, στο σύνολο και στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ, υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου.
Επειδή όπως γράψαμε και χθες, ο πιο σημαντικός ίσως παράγοντας που θα ΚΡΙΝΕΙ και το τελικό αποτέλεσμα είναι η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στις εκλογές γενικώς ας κρατάμε και μικρό καλάθι στις εκτιμήσεις και στα… πονταρίσματα , υπέρ του ενός ή του άλλου. 
Υπάρχει η υπόθεση πανδημία, η πιθανή κλιμάκωση της οποίας σε συνδυασμό με τις μεγάλες ηλικίες που θα πάνε ,ή ΔΕΝ θα πάνε τελικά να ψηφίσουν, θα ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ και το αποτέλεσμα. 

@ Πάντως ένα ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, εάν δεν διασπαστεί μετά τις εκλογές, θα εξελιχθεί σε ΡΥΘΜΙΣΤΗ των πολιτικών εξελίξεων. Αφού όποιος αρχηγός και εάν εκλεγεί θα έχει ως βασική του προτεραιότητα η Χαριλάου Τρικούπη να αποτελέσει ξανά τον ΒΑΣΙΚΟ αντίπαλο πόλο της Νέας Δημοκρατίας. Άρα ξεχάστε τα οποιαδήποτε νταραβέρια με τον Τσίπρα…  
   
@ Παραμένουν τα «προβλήματα επικοινωνίας» του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη με το πρωθυπουργικό περιβάλλον, αφού ο εκλεγμένος υπό την σημαία της Νέας Δημοκρατίας Περιφερειάρχης συνεχίζει να επιδεικνύει συμπτώματα πολιτικής αλαζονείας.
Όπως μάλιστα ακούγεται, εκτός από την περίπτωση του Νίκου Χαρδαλιά που πάντα συνεχίζει να «παίζει» (παρά τις διαψεύσεις) για την Περιφέρεια Αττικής, υπάρχει και η σκέψη για έναν πασίγνωστο (και ισχυρό δήμαρχο) της ευρύτερης περιοχής της Αττικής – που ΔΕΝ ανήκει στην Νέα Δημοκρατία – αλλά θα μπορούσε να υποστηριχθεί από την κυβερνώσα παράταξη. 

@ Συνεχίζονται οι τριβές στο Υπουργείο Υγείας μεταξύ Θανάση Πλεύρη και της υφυπουργού Μίνας Γκάγκα, στην χειρότερη μάλιστα περίοδο και με την πανδημία να χτυπάει «κόκκινο». Υπάρχουν αρκετές διαφωνίες, από τον τρόπο διαχείρισης των ανεμβολίαστων υγειονομικών μέχρι και για τις επιτάξεις γιατρών. 
Το Μέγαρο Μαξίμου πάντως, μέχρι στιγμής, κρατάει ίσες αποστάσεις μεταξύ των δύο πλευρών. 

@ Όλο και λιγότεροι περνούν την είσοδο του γραφείου της Παναγή Κυριακού στην πλατείας Μαβίλη, στο οποίο κατοικοεδρεύει ως γνωστόν ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής. Και αυτό δεν έχει να κάνει με τα «αιτήματα» για ραντεβού, που παραμένουν πολλά, αλλά με την απόφαση του ίδιου του Κώστα Καραμανλή να περιορίσει περαιτέρω τις επαφές του με μέλη της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Ομάδας.            

@ Στην τελική ευθεία για το Συνέδριο της ΝΔ και κορυφώνονται οι προετοιμασίες αν και υπάρχουν κάποια ερωτηματικά αναφορικά με τον τρόπο που διεξαχθεί. Αφού εφόσον συνεχισθεί η κλιμάκωση της πανδημίας, είναι πιθανόν να περιορισθούν κάποιες προγραμματισμένες εκδηλώσεις. Πάντως φέτος θα υπάρξει και ένα (και μοναδικό) Προσυνέδριο το οποίο θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα στις 27 Νοεμβρίου. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ εκτός από τον Πρόεδρο της ΝΔ θα υπάρξουν παρεμβάσεις και εκπροσώπων της νέας γενιάς για ζητήματα που αφορούν κυρίως τις ανατροπές στην αγορά εργασίας.    
Τον προσυνέδριο «τρέχουν» ο στενός συνεργάτης του προέδρου της Ν.Δ. Θανάσης Νέζης, ο γενικός διευθυντής του κόμματος Γιάννης Μπρατάκος, ο γραμματέας της Ν.Δ. Γιώργος Στεργίου, ο γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης και ο πρόεδρος της ONΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης. Ο οποίος, όπως ξαναγράψαμε, θα είναι και ο νέος Γραμματέας του κόμματος. 

@ Μέχρι τέλη Ιανουαρίου πρέπει να παραιτηθούν όσοι Γενικοί Γραμματείς της Κυβέρνησης επιθυμούν να πολιτευθούν, λόγω της εκλογικής νομοθεσίας που απαιτεί αποχώρηση 18 μήνες πριν την τυπική ολοκλήρωση της κυβερνητικής τετραετίας. Ήδη θεωρείται (σχεδόν) δεδομένο πως θα παραιτηθεί η Σοφία Νικολάου του Προστασίας του Πολίτη, για να πολιτευθεί στην Εύβοια, η Βίκυ Λοίζου του Τουρισμού, για να πολιτευθεί στις Κυκλάδες και η Αλεξάνδρα Σδούκου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, για να δοκιμάσει την τύχη της στα Γρεβενά. Υπάρχει και άλλοι Γραμματείς που σκέφτονται να αποχωρήσουν από την Κυβέρνηση για να πολιτευθούν, για αυτό και το Μαξίμου ήδη ξεσκονίζει σειρά βιογραφικών αναζητώντας τους αντικαταστάτες τους.     

@ Επειδή υπήρξαν κάποια «στοχευμένα» δημοσιεύματα που εμφάνιζαν «προς» αντικατάσταση τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ Χάρη Σαχίνη, το ρεπορτάζ μας λέει πως δεν υφίσταται τέτοιο θέμα. Αντιθέτως ο κ. Σαχίνης χαίρει της εμπιστοσύνης του Μεγάρου Μαξίμου.      

@ Προσπαθεί να πουλήσει, ή έστω να υπενοικιάσει το OPEN που συνεχίζει να παραπαίει, αλλά δεν βρίσκει υποψήφιο ο Ιβάν Σαββίδης. Αφού παρά τις συνεχείς διαψεύσεις, η επιθυμία του επιχειρηματία είναι να απεμπλακεί από τα Μέσα Ενημέρωσης που του «κόστισαν» πολλά. και οικονομικά αλλά και επιχειρηματικά, κυρίως λόγω της ταύτισης του με το «καθεστώς» ΣΥΡΙΖΑ. Ως γνωστόν ναυάγησαν οι συζητήσεις με τον Νίκο Σταθόπουλο της BC Partners, ενώ υπήρξαν και επαφές με την πλευρά Βαρδινογιάννη που όμως δεν ευδοκίμησαν.  
Για αυτό και το "ψάξιμο" συνεχίζεται...     

@ Νέο ομόλογο ύψους 300 εκατ. ευρώ σχεδιάζει να εκδώσει εντός του Δεκεμβρίου ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ο κορυφαίος, αντικειμενικά, κατασκευαστικός όμιλος της χώρας. Το νέο ομόλογο αναμένεται να χρηματοδοτήσει κυρίως την ανάγκη σε ίδια κεφάλαια, που προκύπτουν από τις νέες συμβάσεις παραχώρησης που θα υπογράψει τους επόμενους μήνες ο όμιλος. Με βάση πρόσφατη ανάλυση του ομίλου, για τη διετία 2022-2023 θα απαιτηθούν ίδια κεφάλαια συνολικού ύψους 550 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος. Εξ αυτών, 200 εκατ. ευρώ αφορούν το 2022 και 350 εκατ. ευρώ το 2023. Τα κεφάλαια αυτά αφορούν έργα, όπως η παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, το τουριστικό συγκρότημα με καζίνο στο Ελληνικό και η ανάπτυξη νέας μονάδας παραγωγής φυσικού αερίου στην Κομοτηνή.
O όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διαθέτει κύκλο εργασιών 971 εκ. ευρώ, ανεκτέλεστο υπόλοιπο υπογεγραμμένων συμβάσεων ύψους 2,5 δισ. ευρώ, εγκατεστημένη- υπό κατασκευή ισχύ σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας άνω του 1,3 GW και χαρτοφυλάκιο σε έργα παραχωρήσεων αυτοκινητοδρόμων μήκους 720 χλμ. σε λειτουργία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το... rebranding του Τσίπρα δια χειρός Publicis (εικόνες)

Τα smartphones είναι μεγάλη διευκόλυνση, αλλά είναι και και ένα όπλο στα χέρια των αδιάκριτων. Οι επώνυμοι αυτού του πλανήτη δεν έχουν πια ησυχία, ούτε μέσα στο αεροπλάνο, στην πτή...

Σήμερα η πιο μεγάλη ώρα για τον πρωθυπουργό, γιατί ερωτοτροπούν με την γελοιότητα τα σενάρια διπλών εκλογών και πως έχει αποφασίσει να «τελειώσει» τον Φάμελλο ο Κασσελάκης   

Η σημερινή παρέμβαση του πρωθυπουργού αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται αποφασισμένος να πει τα πράγματα με το όνομα τους και να στείλει σαφ...

Φόρτωση άρθρων...