Τρίτη
04 Οκτωβρίου 2022

Καμπάνια του ΠΑΣΟΚ για τις γυναικοκτονίες και την ενδοοικογενειακή βία

Παρασκήνιο

Καμπάνια διαβούλευσης με την κοινωνία ξεκινά το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για το θέμα της γυναικοκτονίας, μετά και από την έξαρση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας στη χώρα μας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη, «η έκρηξη περιστατικών γυναικοκτονιών και ενδοοικογενειακής βίας, αφορά ολόκληρη την κοινωνία».

Επισημαίνει, όμως, πως παρά την αυξανόμενη συνειδητοποίηση που φέρνει η οδυνηρή συχνότητά τους, «αυτή δεν έχει μεταφραστεί ακόμη σε μέτρα που θα πάψουν να προδίδουν την εμπιστοσύνη των γυναικών στην πολιτεία».

Καμπάνια διαλόγου και στήριξης

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ανοίγει το διάλογο στην ψηφιακή πλατφόρμα του κόμματος, Digitalsociety.gr.

«Είμαστε μαζί σου, για να διαμορφώσουμε τις ολιστικές πολιτικές – αφετηρία της εξάλειψης των γυναικοκτονιών», σημειώνει στην ανακοίνωσή του.

Μάλιστα, όπως σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη, «η καμπάνια διαβούλευσης με την κοινωνία ξεκινά σήμερα και, σε επόμενο στάδιο, συγκροτημένα, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα συζητήσει με νομικούς, γυναικείες οργανώσεις, εμπλεκόμενες κρατικές αρχές κ.λπ».

Σκοπός είναι να διαμορφωθεί «ένα ενιαίο και ολιστικό πλαίσιο αντιμετώπισης, που δεν θα αντιμετωπίσει μόνο το θέμα της απονομής δικαιοσύνης, αλλά και τις απαραίτητες δομές για την στήριξη, την απομάκρυνση της γυναίκας από το κακοποιητικό περιβάλλον, την στήριξη με εργασία κ.λπ.», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας είναι αδιαπραγμάτευτη

Στη συμφωνία Τουρκίας και Λιβύης, που φέρεται να επιτρέπει την εκμίσθωση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (AOZ) της Λιβύης σε τουρκικές εταιρείες για έρευνες υδρογονανθράκων, αν...

Επιτροπή PEGA: Δημόσιος εξευτελισμός και πάνδημο «κράξιμο» για τον Παπαδημούλη (εικόνες)

Συνέχεια είχε το «άδειασμα» εκ μέρους του Ολλανδού ευρωβουλευτή και προέδρου της Επιτροπής PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Τζερόν Λέναερς, που ασχολείται με το θέμα των παρακολουθ...

Οι γαλάζιες έξυπνες τακτικές, μακριά από την πραγματικότητα τα στελέχη της Κουμουνδούρου, ο τουρισμός σε νέα τροχιά

- Η Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της συνεχίζουν με αμείωτη ένταση τις επισκέψεις σε ολόκληρη τη χώρα και τις συναντήσεις με τους παραγωγικούς κλάδους και τους κοινωνικούς φορείς. ...