Πέμπτη
08 Δεκεμβρίου 2022

Κανένα περιθώριο ανάκαμψης για το σημερινό ΣΥΡΙΖΑ

Σε απόλυτο αδιέξοδο βρίσκεται η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, εγκλωβισμένη σε πρακτικές και λογικές του χθες, αδυνατώντας να χτίσει ένα διαφορετικό σύγχρονο και ελκυστικό για το μέσο πολίτη προφίλ που θα άλλαζε υπό προϋποθέσεις τα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό.

Παράλληλα, η έλλειψη μιας κοινής γραμμής στο εσωτερικό του κόμματος με ευθύνη του κ. Τσίπρα, ο οποίος αρνείται ουσιαστικά να αναλάβει τις ευθύνες του και με τσιτάτα για τον Μάο δείχνει μια αδικαιολόγητη ανοχή στους ακραίους της Κουμουνδούρου, παρά το γεγονός ότι η στάση αυτή πλήττει ουσιαστικά τον ίδιο και την προοπτική επανάκαμψης.

Την ώρα που θα έπρεπε συνταγμένα να οδεύει προς τις εθνικές εκλογές, η αξιωματική αντιπολίτευση στροβιλίζεται στη δίνη των εσωκομματικών αναταράξεων, όπως καταδεικνύει ανάμεσα στα άλλα και η πρόσφατη γεμάτη καρφιά παρέμβαση του κ. Τσακαλώτου για επιλογές της ηγεσίας.

Ο δρόμος προς το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ μυρίζει μπαρούτι και στο πεδίο αυτό αναμένεται να κορυφωθεί η σκληρή κόντρα μεταξύ προεδρικών και συνιστωσών που περιμένουν στη γωνία για να επιτεθούν συντονισμένα με την πρώτη μεγάλη ευκαιρία.

Επίσης ένα άλλο στοιχείο που συνιστά εμπόδιο για μια δυναμική επανάκαμψη του κόμματος είναι η κακή εικόνα που διατηρεί απέναντι σε ένα σημαντικό κομμάτι της κοινής γνώμης.

Χαρακτηριστικό είναι τα ευρήματα έρευνας της νεοσύστατης εταιρείας Eteron με επικεφαλής τον πρώην συνεργάτη του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σακελλαρίδη, σύμφωνα με τα οποία το 63,9% των ερωτηθέντων έχει αρνητική άποψη για τον πολιτικό όρο «Ριζοσπαστική Αριστερά». Σ’ αυτό έχει συμβάλλει κατά κύριο λόγο ο Αλέξης Τσίπρας που διατηρεί με την λανθασμένη στρατηγική του ένα τοξικό πολιτικό κλίμα, χωρίς να απαντά ουσιαστικά στις μεγάλες προκλήσεις για την κοινωνία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σκληρός δικομματισμός και η πίεση στο ΠΑΣΟΚ, καταδικαστέα η βία από όπου και αν προέρχεται, πίεση για αποζημιώσεις στη Γερμανία

- Σταθερά πάνω από 30% βρίσκεται σε όλες τις μετρήσεις η Νέα Δημοκρατία και το ποσοστό αυτό φτιάχνει κλίμα ενόψει των κρίσιμων επόμενων μηνών που θα οδηγήσουν στις κάλπες. Την ίδια...

Λ.Οικονόμου για πυροβολισμό 16χρονου Ρομά: «Κινήθηκε άμεσα η προανακριτική και πειθαρχική διαδικασία»

Στην υπόθεση του πυροβολισμού του 16χρονου Ρομά από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην εκπαίδευση των αστυνομικών γύρω από τις καταδιώξεις και τη...

Mάρτυρας στο Ειδικό Δικαστήριο: «Εικονική η σύμβαση της «Τοξότης» με την CCC»

Συνεχίζεται στο Ειδικό Δικαστήριο η δίκη για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το 2016. «Η συνεργασία απολάμβανε της κυβερνητικής έγκρισης και αποδοχής», κατέθεσε στο Ειδικό Δι...

Φόρτωση άρθρων...