Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Κανένα περιθώριο ανάκαμψης για το σημερινό ΣΥΡΙΖΑ

Σε απόλυτο αδιέξοδο βρίσκεται η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, εγκλωβισμένη σε πρακτικές και λογικές του χθες, αδυνατώντας να χτίσει ένα διαφορετικό σύγχρονο και ελκυστικό για το μέσο πολίτη προφίλ που θα άλλαζε υπό προϋποθέσεις τα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό.

Παράλληλα, η έλλειψη μιας κοινής γραμμής στο εσωτερικό του κόμματος με ευθύνη του κ. Τσίπρα, ο οποίος αρνείται ουσιαστικά να αναλάβει τις ευθύνες του και με τσιτάτα για τον Μάο δείχνει μια αδικαιολόγητη ανοχή στους ακραίους της Κουμουνδούρου, παρά το γεγονός ότι η στάση αυτή πλήττει ουσιαστικά τον ίδιο και την προοπτική επανάκαμψης.

Την ώρα που θα έπρεπε συνταγμένα να οδεύει προς τις εθνικές εκλογές, η αξιωματική αντιπολίτευση στροβιλίζεται στη δίνη των εσωκομματικών αναταράξεων, όπως καταδεικνύει ανάμεσα στα άλλα και η πρόσφατη γεμάτη καρφιά παρέμβαση του κ. Τσακαλώτου για επιλογές της ηγεσίας.

Ο δρόμος προς το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ μυρίζει μπαρούτι και στο πεδίο αυτό αναμένεται να κορυφωθεί η σκληρή κόντρα μεταξύ προεδρικών και συνιστωσών που περιμένουν στη γωνία για να επιτεθούν συντονισμένα με την πρώτη μεγάλη ευκαιρία.

Επίσης ένα άλλο στοιχείο που συνιστά εμπόδιο για μια δυναμική επανάκαμψη του κόμματος είναι η κακή εικόνα που διατηρεί απέναντι σε ένα σημαντικό κομμάτι της κοινής γνώμης.

Χαρακτηριστικό είναι τα ευρήματα έρευνας της νεοσύστατης εταιρείας Eteron με επικεφαλής τον πρώην συνεργάτη του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σακελλαρίδη, σύμφωνα με τα οποία το 63,9% των ερωτηθέντων έχει αρνητική άποψη για τον πολιτικό όρο «Ριζοσπαστική Αριστερά». Σ’ αυτό έχει συμβάλλει κατά κύριο λόγο ο Αλέξης Τσίπρας που διατηρεί με την λανθασμένη στρατηγική του ένα τοξικό πολιτικό κλίμα, χωρίς να απαντά ουσιαστικά στις μεγάλες προκλήσεις για την κοινωνία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μέχρι και ο Γκλέτσος... αγανάκτησε με τον Κασσελάκη: «Απογοήτευση το παιδί, ψήφο από μένα δεν παίρνει, τέλος» (εικόνες)

Σε πλήρη μεταστροφή της άποψής του για τον Στέφανο Κασσελάκη προχώρησε ο Απόστολος Γκλέτσος όπως προκύπτει τόσο από ανάρτησή του στο Facebook όσο και από απαντήσεις που έδωσε στα σ...

Γιώργος Τσίπρας: Σοκαριστική η αναφορά Κασσελάκη σε «θαύματα» - Δεν εξελέγη για να μεταλλαχθούμε

Την εικόνα της αναταραχής στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη στο «θαύμα» κατά την βάπτισή του, επιβεβαίωσαν με τον πιο ηχηρό τρόπο οι σημερινές δηλώσ...

Φόρτωση άρθρων...