Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Προκλητική ειρωνεία του Κασσελάκη: «Νόμιζα ότι το συνδικαλιστικό όργανο των δικαστών είχε αυτοκαταργηθεί»

Παρασκήνιο

Συνεχίζεται η διαμάχη του Στέφανου Κασσελάκη με τους δικαστές. Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης, σε ένα σύντομο βίντεο, το οποίο μάλιστα είναι γυρισμένο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, απέναντι από τον Άρειο Πάγο είπε πως θα «ξεδοντιάσει» τους δικαστικούς.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κάλεσε, χθες, τον ΣΥΡΙΖΑ, να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις Κασσελάκη, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι, από τη στιγμή που διεκδικεί θεσμικό ρόλο, θα πρέπει να σέβεται τους θεσμούς.

Στο βίντεο που «ανέβασε» στα κοινωνικά δίκτυα ο Στέφανος Κασσελάκης, αφού ειρωνεύεται τους δικαστές, λέγοντας πως νόμιζε ότι το συνδικαλιστικό τους όργανο είχε αυτοκαταργηθεί, αναφέρει σειρά περιπτώσεων, στις οποίες η Ένωση δεν αντέδρασε, μεταξύ των οποίων οι καταγγελίες των κ.κ. Τζανερίκου και Ράμμου.

Ο εκ των υποψηφίων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται, δε, να αλλάξει τη λειτουργία της Δικαιοσύνης και να ενισχύσει τους έντιμους δικαστικούς, όπως λέει, προκειμένου να ασκούν απερίσπαστα το λειτούργημά τους.

Μιλώντας στο MEGA, εν όψει των εκλογών της Κυριακής για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ και κληθείς να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι η μοναδική δημοσκόπηση είναι αυτή της Κυριακής.

Απαντώντας επίσης σε ερώτηση στην εκπομπή «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου αν θέλει να τον «ξεδοντιάσει», απάντησε: «Φυσικά και όχι. Απάντησα σε ερώτηση ενός πολίτη που εξέφραζε την ανησυχία του για τις παθογένειες που υπάρχουν στη Δικαιοσύνη και στη δημοσιογραφία. Νομίζω όλοι οι Έλληνες ξέρουμε τις παθογένειες που υπάρχουν. Για σένα προσωπικά (σ.σ. απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο), θέλω να κάνεις το λειτούργημά σου ως 4η εξουσία, χωρίς καμία επιρροή από το κράτος. Το ίδιο θέλω και για τους έντιμους δικαστές. Να έχουν την πλήρη υποστήριξή του κράτους, για να μπορέσουν να κάνουν το λειτούργημά τους κι εκείνοι. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς για τις παθογένειες που έχουμε και πρέπει να τις λύσουμε».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στέφανος Κασσελάκης και Τάιλερ Μακμπέθ συμμετείχαν στο έθιμο των μπότηδων στην Κέρκυρα

Στο έθιμο των μπότηδων που πραγματοποιείται κάθε Μ. Σάββατο το πρωί, συμμετείχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος βρίσκεται στο νησί για τις πασχαλινές του δι...

Ιερώνυμος για παρουσία Μητσοτάκη στη Μητρόπολη: «Εδώ είμαστε για να γιορτάσουμε, όλα τα άλλα τα βρίσκουμε» (Photos)

Στην αποκατάσταση των σχέσεων Πολιτείας και Εκκλησίας φαίνεται ότι προσβλέπουν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. Λίγες...

Φόρτωση άρθρων...