Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Καστανίδης: Η δημοκρατική παράταξη πρέπει να ξαναβρεθεί στο τιμόνι της διακυβέρνησης

Παρασκήνιο

Ο Χάρης Καστανίδης σε σημερινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ1, ανέφερε ότι έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, καθώς έκρινε ότι «ήλθε η στιγμή που η δημοκρατική παράταξη πρέπει να ξαναβρεθεί στο τιμόνι της διακυβέρνησης, γιατί πρέπει να ορίσουμε ξανά το αύριο της χώρας και να ξαναδούμε τη ζωή των Ελλήνων με διαφορετικό τρόπο».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «τα πολύ τελευταία χρόνια σαρώθηκαν οι άνθρωποι και οι ελπίδες τους».

 Επικαλέστηκε πολύ πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, στα οποία αποτυπώνεται η «ζοφερή κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα – καθώς το 30% των νοικοκυριών της χώρας είναι κάτω από το όριο της φτώχειας και το 40,8% δεν μπορεί να καλύψει τα μηνιαία έξοδα για ρεύμα και θέρμανση, ενώ το 26% την περασμένη χρονιά δεν μπόρεσε να πάει στον γιατρό για οποιαδήποτε άλλη αιτία πλην του Covid – στην οποία μας έχει οδηγήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη» και σημείωσε ότι «τον διαφορετικό δρόμο δεν μπορεί να τον ορίσει η συντηρητική παράταξη, πρέπει να τον ορίσει ξανά η δημοκρατική παράταξη».

«Για να ξεφύγουμε από την στασιμότητα του 8% ή από τα όρια της εκλογικής εξαφάνισης (όπως) το 2015 με 4,5% χρειάζεται να επαναπροσδιορίσουμε την ιδεολογική μας ταυτότητα και τον προγραμματικό μας λόγο» ανέφερε ο Χ. Καστανίδης, σημειώνοντας ότι ο προγραμματικός λόγος πρέπει να είναι σαφής.

Είπε ότι η παράταξη διαχειρίστηκε την κρίση «με πολλή γενναιότητα και πολύ μεγάλο κόστος, παρά τα προφανή λάθη» ενώ «οι επόμενοι «αντιμνημονιακοί γίγαντες», Α. Σαμαράς και Αλ. Τσίπρας «πέρασαν το ποτάμι άβρεκτοι παρά το γεγονός ότι εφάρμοσαν τις ίδιες πολιτικές επινόησης των δανειστών και για τις οποίες οι δανειστές άσκησαν με καθυστέρηση αυτοκριτική για λάθος μείγμα πολιτικής».

Υπενθύμισε ότι ο ίδιος διεγράφη όταν δεν ψήφισε το 2ο Μνημόνιο και επίσης σημείωσε ότι η σημερινή ζοφερή πραγματικότητα «είναι αποτέλεσμα των πολιτικών του κ. Μητσοτάκη, δεν είναι αποτέλεσμα των πολιτικών της περασμένης δεκαετίας».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επιμένει ο Φαραντούρης: Ευχής έργον να παραιτήσει η Ευρωπαία εισαγγελέας την κυβέρνηση εάν συσκοτίζει σκάνδαλα

Σε επανάληψη της δήλωσής του που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις προχώρησε ο σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φαραντούρης το πρωί της Πέμπτης λέγοντας στον ΣΚΑΪ ότι είναι «ευ...

Φόρτωση άρθρων...