Παρασκευή
10 Μαΐου 2024

Κατέρρευσε με πάταγο η υπόθεση της Εξεταστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοσκοπήσεις και τα ΜΜΕ

Παρασκήνιο

Με πάταγο κατέρρευσε το έωλο οικοδόμημα που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ για να στηρίξει την πρότασή του για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις δημοσκοπήσεις και τα ΜΜΕ. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «INITIATIVE MEDIA ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» Μιχαήλ Γκάλγκος, κορυφαίο στέλεχος της αγοράς, ξεκαθάρισε ότι η διαδικασία για τις καμπάνιες «Μένουμε Σπίτι», «Μένουμε ασφαλείς», ήταν απολύτως διαφανής,  βασισμένη σε αυστηρά ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια που τηρήθηκαν στο ακέραιο.

Κατά την κατάθεσή του, ο μάρτυρας δήλωσε, ότι οι προτάσεις που υποβλήθηκαν ήταν της εταιρίας καθώς διέθετε τόσο την τεχνογνωσία όσο και τα τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά ώστε να είναι αποτελεσματική η καμπάνια μέσα σε ένα πρωτόγνωρα ασφυκτικό πλαίσιο.

Σύμφωνα με κύκλους της ΝΔ και μελών της επιτροπής, η επιχείρηση αποπροσανατολισμού των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έπεσε στο κενό καθώς ο μάρτυρας παρέθεσε όλα τα στοιχεία της διαδικασίας. Γνωστοποίησε πως έγινε δωρεάν καμπάνια εκτίμησης 11 εκ ευρώ και ανέλυσε τα κριτήρια που τηρήθηκαν (τηλεθεάσεις, ακροαματικότητες, κυκλοφορίες, πιστότητα σε συνδυασμό με τις εμπορικές πολιτικές των ΜΜΕ).

Ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους πως η διαφημιστική εταιρία διαπραγματεύθηκε με τα Μέσα και πως υπήρξαν αποκλεισμοί με απόφαση της εταιρίας για ποιοτικούς λόγους. Όπως είπε, η εταιρία πρότεινε με βάση συγκεκριμένα τεχνοκρατικά κριτήρια και ενέκρινε η αναθέτουσα αρχή.

Η δημιουργία εντυπώσεων από την αξιωματική αντιπολίτευση όσον αφορά στο μέγεθος της καμπάνιας (20 εκ. ευρώ με τον ΦΠΑ) δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος καθώς σύμφωνα με τον μάρτυρα, η καμπάνια της Αυστρίας κόστισε 100 εκ ευρώ και της Πορτογαλίας 40 και 37 εκ. ευρώ.

Παρά την αγωνιώδη προσπάθεια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να ανακαλύψουν σκιές, οι ισχυρισμοί τους κατέρρευσαν και τα στοιχεία τους διέψευσαν. Έμειναν εκτεθειμένοι να κυνηγούν φαντάσματα και να κλείνουν πεισματικά τα μάτια στην πραγματικότητα επειδή δεν εξυπηρετεί τα μικροκομματικά τους παιχνίδια. Η ΝΔ συνεχίζει να πορεύεται με γνώμονα το κοινό συμφέρον και με πυξίδα την αλήθεια. Οι άλλοι ας μείνουν βουτηγμένοι στη λάσπη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στέφανος - Τάιλερ θα ενωθούν «εις σάρκα μίαν» στις 28 Αυγούστου στην Κρήτη – Τέσσερις ημέρες θα καεί το πελεκούδι

Μετά τον γάμο τους στις ΗΠΑ πριν μερικούς μήνες, ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Τάιλερ ΜακΜπέθ θα παντρευτούν και στην Ελλάδα, έπειτα από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τους γάμους τω...

Πως θα «απαντήσει» ο Μητσοτάκης στον Ερντογάν, ποιοι προηγούνται στην κούρσα των υποψηφίων Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, ο Πολάκης και γιατί στην Κουμουνδούρου κατεβάζουν τον εκλογικό πήχη   

Μεγάλη είναι η δυσφορία στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στο Υπουργείο Εξωτερικών για τις απανωτές τουρκικές προκλήσεις παραμονές της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο Σο...

Φόρτωση άρθρων...