Παρασκευή
19 Αυγούστου 2022

Κατρίνης: «Το ΠΑΣΟΚ με ψηλά το κεφάλι μπορεί σήμερα να απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες χωρίς διαχωρισμούς»

Παρασκήνιο

Σκληρή κριτική ως προς «την απουσία διασφάλισης των θέσεων εργασίας των εργαζόμενων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά», άσκησε ο Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Οι εργαζόμενοι θα οδηγηθούν σε απόλυση, χωρίς να έχουν διασφαλιστεί ούτε οι αποζημιώσεις απόλυσης, ενώ είναι άγνωστο αν θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους, τα οποία υπερβαίνουν συνολικά τα 170 εκατομμύρια ευρώ, ενώ υπάρχουν και δικαστικές αποφάσεις υπέρ των εργαζόμενων», τόνισε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Κατρίνη, «το μεγάλο όμως θέμα, το οποίο είναι εξόχως πολιτικό και στο οποίο είναι απολύτως εκτεθειμένη η κυβέρνηση, είναι η σύνδεση της Ελληνικής ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας με τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας».

Ακόμα, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πρόσθεσε: «Για να υπάρχει αυτή η σύνδεση η χώρα μας πρέπει να εγκαταλείψει την λογική και την συμπεριφορά ενός κράτους-πελάτη στα εξοπλιστικά. Και για να γίνει αυτό το ΠΑΣΟΚ έχει προτείνει τρεις βασικούς άξονες:

1) Κάθε συμφωνία προμήθειας οπλικού συστήματος πρέπει να εκχωρεί μέρος του κατασκευαστικού έργου στην ελληνική αμυντική βιομηχανία.

2) Επένδυση στην έρευνα και στην ανάπτυξη νέων οπλικών συστημάτων, σε συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα και εταιρείες νέας τεχνολογίας.

3) Να τεθεί ως προϋπόθεση ότι το ναυπηγικό πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού θα υλοποιηθεί στα ελληνικά ναυπηγεία.

· Στη συνέχεια ο Μιχάλης Κατρίνης αναφέρθηκε στη συγκυρία που βρίσκεται σήμερα η χώρα, τονίζοντας ότι το μόνο που ενδιαφέρει την Κυβέρνηση είναι να «στρώσει» τον δρόμο για τις εκλογές. Την Κυβέρνηση που ενώ κατηγορούσε το ΠΑΣΟΚ για λεφτόδεντρα, ανακάλυψε τελικά τα λεφτόδεντρα κάτω από την πίεση της πραγματικότητας και της λαϊκής δυσαρέσκειας.

· Έθεσε το ζήτημα των πλημμελών ελέγχων στην αγορά που έχουν μετατρέψει-σε πολλές περιπτώσεις- την ακρίβεια σε αισχροκέρδεια, αφού το τελευταίο πρόστιμο στην αγορά τροφίμων επιβλήθηκε 2,5 μήνες πριν, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

· Ο Μιχάλης Κατρίνης αναφέρθηκε στην τροπολογία για την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής : «Αφού ήταν μόνο θέμα απλής νομοθετικής ρύθμισης και μάλιστα χωρίς κόστος για το δημόσιο, γιατί δεν καταργήθηκε η ρήτρα μέχρι σήμερα, επιβαρύνοντας υπέρμετρα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις; Μήπως για το ίδιο λόγο που η κυβέρνηση καθυστερεί τον προσδιορισμό των υπερκερδών των εταιριών ενέργειας και δεν έχει υιοθετήσει την εισήγηση της ΡΑΕ για επιστροφή 67εκ€ στους καταναλωτές από την αγορά εξισορρόπησης; Η μήπως η ρήτρα θα μεταφερθεί στους καταναλωτές με άλλη χρέωση;’’

· Ο Μιχάλης Κατρίνης αμφισβήτησε συνολικά το αφήγημα της συνετής δημοσιονομικής διαχείρισης της Κυβέρνησης, μιλώντας για επαναφορά της δημιουργικής λογιστικής στον προεκλογικό σχεδιασμό της κυβέρνησης.

Έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα για το ύψος των απλήρωτων εγγυήσεων και των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου, καθώς και για τον ετεροχρονισμό πληρωμών, που συγκροτούν ένα ‘’κρυφό χρέος’’.

· Τέλος αναφερόμενος στην πολιτικές εξελίξεις και τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ σε αυτές ο Μιχάλης Κατρίνης είπε χαρακτηριστικά: « Το ΠΑΣΟΚ πέρασε μια μεγάλη πολιτική έρημο, πληρώνοντας βαρύ κόστος για τη στάση ευθύνης του. για να κρατηθεί η χώρα όρθια στην μεγαλύτερη κρίση που πέρασε η Ελλάδα μετά τον πόλεμο. Ανασυντάχθηκε, ξαναβρήκε την δυναμική του και βήμα βήμα ξανακερδίζει την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού. Σήμερα μπορεί με ψηλά τα κεφάλι να απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες χωρίς διαχωρισμούς. Να τους λέει την αλήθεια», κατέληξε ο Μιχάλης Κατρίνης.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ελληνοτουρκικά: Κατασκευή γέφυρας που θα ενώνει Κάλυμνο με Λέρο «βλέπει» η τουρκική εφημερίδα Sozcu

Το δημοσίευμα αναφέρει πως πρόκειται για τη οδική σύνδεση της Καλύμνου με τη γειτονική Λέρο, μέσω νησίδων «που δεν θα έπρεπε να κατοικούνται σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης».