Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Κατσαφάδος: Στη θαλάσσια περιοχή της Βόρειας Μαύρης Θάλασσας, βρίσκονται οχτώ πλοία με ελληνική σημαία

«Στη θαλάσσια περιοχή της Βόρειας Μαύρης Θάλασσας, βρίσκονται οχτώ πλοία με ελληνική σημαία, καθώς και ένα ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Μάλτας»,
ανέφερε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος.

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας τόνισε πως ο θάλαμος επιχειρήσεων είναι σε διαρκή επικοινωνία ώστε να παρασχεθεί κάθε βοήθεια, ενώ σημείωσε πως έχει ενημερωθεί η  Ένωση Εφοπλιστών και τα πλοία έχουν μπει σε ειδικό καθεστώς σε ότι έχει να κάνει με την ασφάλεια τους, καθώς τα ύδατα στα οποία βρίσκονται θεωρούνται επικίνδυνα.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Secret με τον Παναγιώτη Τζένο, ο υφυπουργός είπε πως δεν επηρεάζονται οι όροι ναυτολόγησης των ναυτικών πουβρίσκονται στα πλοία.

Σχετικά με την τραγωδία στο πλοίο Euroferry Olympia το οποίο βρίσκεται στον Αστακό Αιτωλοκαρνανίας, είπε πως συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των έξι αγνοούμενων, υπογραμμίζοντας πως θα γίνει προσπάθεια να ανοίξει η μπουκαπόρτα του πλοίου.

Ο υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι διεθνής κανονισμός απαγορεύει ρητά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ενός πλοίου να βρίσκεται κάποιος στα γκαράζ. Ο υφυπουργός σημείωσε πως την ευθύνη έχουν ο καπετάνιος και το πλήρωμα του πλοίου.

Ακόμα, ο Κωνσταντίνος Κατσαφάδος έκανε σαφές πως θα εξιχνιαστούν πλήρως οι λόγοι της πυρκαγιάς και θα αποδοθούν ευθύνες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...