Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

ΚΙΝΑΛ - Αυτοί είναι οι άνθρωποι του Προέδρου - Ολα τα ονόματα

Ποιοι και σε ποια πόστα θα στελεχώσουν τη νέα ηγετική πυραμίδα

Παρασκήνιο

Μετά την κατανομή ρόλων στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, σειρά τώρα έχει το κόμμα, με τα βλέμματα να στρέφονται στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν σταδιακά τη νέα ηγετική πυραμίδα της Χαριλάου Τρικούπη.

Κρίσιμες θέσεις προβλέπεται να καταλάβουν ο υπεύθυνος οργανωτικού του Νίκου Ανδρουλάκη, Ανδρέας Σπυρόπουλος και ο πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ξεκαλάκης, που ανδρώθηκαν πολιτικά στις τάξεις της ΠΑΣΠ και της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και είναι «μπαρουτοκαπνισμένοι» και χωρίς ίχνος σκιάς κακού πολιτικού παρελθόντος. 

Αμφότεροι βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό του νέου προέδρου από τα φοιτητικά τους χρόνια, συγκαταλέγονται στους εξ απορρήτων του νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής και λειτουργούν επί της ουσίας, ως τα «μάτια» και τα «αυτιά» του. 

Θεωρούνται μεγάλοι «παίκτες» στα οργανωτικά, καθώς γνωρίζουν πολύ καλά την ανθρωπογεωγραφία του κόμματος και αποτελούν το σημείο αναφοράς για πολλά στελέχη του κομματικού μηχανισμού.

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος  εκτιμάται ότι προαλείφεται για γραμματέας του ΚΙΝΑΛ μετά το προσεχές συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, ενώ ο Στέφανος Ξεκαλάκη θα έχει ρόλο - κλειδί στη Χαριλάου Τρικούπη, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι προορίζεται να αναλάβει τη θέση του διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Νίκου Ανδρουλάκη. 

Μέχρι τη στιγμή που γράφοντας αυτές οι γραμμές, φαβορί για να αναλάβει τη νευραλγική θέση του εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής ήταν ο βουλευτής Χαλκιδικής Απόστολος Πάνας. Στήριξε με θέρμη την υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη, θεωρείται πρόσωπο ήπιων τόνων με συναινετική διάθεση και σηματοδοτεί ουσιαστικά αυτό που θέλει πολιτικά και επικοινωνιακά να πετύχει ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ: την ανανέωση. Άνθρωποι μάλιστα που γνωρίζουν καλά το «πράσινο» παρασκήνιο, χαρακτηρίζουν τον βουλευτή Χαλκιδικής ως αθόρυβο, αλλά ταυτόχρονα πολύ εργατικό.

Αναμένεται επίσης να αναβαθμιστούν με ουσιαστικότερους ρόλους και αυξημένες αρμοδιότητες στην επικοινωνία του κόμματος, το πρώην στέλεχος του Ποταμιού Παναγιώτης Βλάχος και ο Βαγγέλης Τσόγκας.

Ο πρώτος προαλείφεται για Γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, ενώ ο δεύτερος για να αναλάβει καθήκοντα συμβούλου επικοινωνίας και στρατηγικής του νέου προέδρου. 

Την ομάδα επικοινωνίας θα συμπληρώσουν οι στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, Βασίλης Πανάγου, που θα έχει την ευθύνη των social media, η δημοσιογράφος Ειρήνη Κωστάκη, ενώ στο επικοινωνιακό team θα συμμετέχει και ο μέχρι πρόσφατα διευθυντής του γραφείου τύπου του ΚΙΝΑΛ και στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά, Νίκος Βοσδογάνης. 

Στη νέα αρχιτεκτονική της Χαριλάου Τρικούπη θα αξιοποιηθούν και άλλοι συνεργάτες που Νίκου Ανδρουλάκη, που συμμετείχαν στον στενό πολιτικό και οργανωτικό του πυρήνα, όπως  η Μάρα Κουκουδάκη, πρώην στέλεχος  της ΠΑΣΠ στο Παντειο Πανεπιστήμιο και τα ΤΕΙ Αθήνας, ο συγκοινωνιολόγος και έμπειρος περί τα αυτοδιοικητικά Ηρακλής Δρούλιας και ο Γρηγόρης Φελώνης, που γνωρίζει πολύ καλά τα οργανωτικά και εν όψει του συνεδρίου θα αναλάβει  μεγάλο μέρος της προετοιμασίας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θέλει να εντάξει στον σχεδιασµό του και άλλα νεότερα στελέχη, όπως η Νανά Βρυώνη, ο Μιχάλης Καλαντζόπουλος, η δηµοτική σύµβουλος στον ∆ήµο Αθηναίων Ρωξάνη Μπέη, ο πρόεδρος του ∆ηµοτικού Συµβουλίου ∆ήµου Παλλήνης, Κώστας Σµέρος, ο Γιώργος Καραμπιζιώτης, ο Θανάσης Κονίδας κ.α.

Δημοσιεύθηκε στο «Καρφί»
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επιμένει ο Φαραντούρης: Ευχής έργον να παραιτήσει η Ευρωπαία εισαγγελέας την κυβέρνηση εάν συσκοτίζει σκάνδαλα

Σε επανάληψη της δήλωσής του που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις προχώρησε ο σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φαραντούρης το πρωί της Πέμπτης λέγοντας στον ΣΚΑΪ ότι είναι «ευ...

Φόρτωση άρθρων...