Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Κλήση από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στον Θεοδωρόπουλο για την υπόθεση Ασημακοπούλου

Κλήση από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έλαβε ο πρώην γραμματέας αποδήμων της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Θεοδωρόπουλος, για να παρουσιάσει την θέση του για την υπόθεση της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου και τη διαρροή email αποδήμων.

Από το περιβάλλον του Νίκου Θεοδωρόπουλου, ο οποίος απομακρύνθηκε μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης από την θέση του, διαρρέεται ότι ήταν νόμιμη η κατοχή των ειδικών εκλογικών καταλόγων, οι οποίοι περιλαμβάνουν και τα emails με το νόμο του 2019 που ψηφίστηκε και από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, τους οποίους εκλογικούς καταλόγους μπορούσαν να λάβουν τα κόμματα την προεκλογική περίοδο του 2023 (όχι να κάνουν ωστόσο χρήση τους). Παράλληλα, τονίζεται ότι ο νόμος του 2019 για την ψήφο των αποδήμων, δεν υπόκειται στη νομοθεσία των προσωπικών δεδομένων, αλλά στην εκλογική νομοθεσία.

Όπως αναφέρουν συνεργάτες του ο πρώην γραμματέας αποδήμων της Νέας Δημοκρατίας, «είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με τις Αρχές για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης ώστε να αποδείξει την αθωότητά του και να αναδειχθεί η άδικη στοχοποίηση του».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες: Προγραμματισμός Ραντεβού για Αιματολογικές Εξετάσεις

Αρχίζει η Διαδικασία Προγραμματισμού Ραντεβού για Αιματολογικές Εξετάσεις στις Δημόσιες Δομές Παροχής Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υπ...

Σύλληψη διακινητή στην Αλεξανδρούπολη – Μετέφερε δέκα μετανάστες κρυμμένους σε φορτηγό

Για παράνομη διακίνηση μεταναστών συνελήφθη οδηγός φορτηγού κοντά στην Αλεξανδρούπολη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου. Κατά την είσοδο του αλλοδαπού οδηγού στη χώρα, ...

Φόρτωση άρθρων...