Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

«Κωδικός ευπαθείς ομάδες»: Το σχέδιο Μητσοτάκη για τη στήριξη των μη προνομιούχων

Παρασκήνιο

Ομπρέλα προστασίας στις ευπαθείς ομάδες μέσα από στοχευμενές και κοστολογημένες πολιτικές στήνει η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε μία εποχή που η κοινωνία συνεχίζει να βιώνει έντονες αναταράξεις από το νέο κύμα της πανδημίας και με τους δείκτες αισιοδοξίας να καταγράφουν βαρομετρικό χαμηλό.

Ο Πρωθυπουργός έχει ήδη στείλει ένα σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής με κάθε τρόπο ώστε σ’ αυτήν τη σημαντική προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα κανείς να μην μείνει πίσω.

Στο υπουργείο Εργασίας προχωρούν με γοργούς ρυθμούς ένα ολιστικό σχέδιο για την επούλωση των πληγών της πανδημίας, ενώ στο οικονομικό επιτελείο εξετάζουν τις επόμενες κινήσεις που θα ενταχθούν στο νέο προϋπολογισμό, με την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων στο τέλος του τρέχοντος να ανοίγει το δρόμο για περαιτέρω δράσεις, όπως εξάλλου έχουν προαναγγείλει κορυφαία κυβερνητικά στελέχη.

Στην παρούσα φάση μεγάλη ανάσα αποτελούν για τα ευάλωτα νοικοκυριά, παρεμβάσεις όπως το ενισχυμένο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το επίδομα θέρμανσης και η επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος, οι οποίες συνιστούν μια δυναμική απάντηση στις αυξήσεις των τιμολογίων λόγω της αρνητικής διεθνούς συγκυρίας και της αύξησης των τιμών παγκοσμίως.

Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη τονίσει την πρόθεση του για διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022, κάτι που θα επηρεάσει θετικά χιλιάδες εργαζόμενους.

Παράλληλα, η στρατηγική μείωσης των φόρων για τα μεσαία εισοδήματα προκαλεί ανακούφιση σε μία άλλη κατηγορία πολιτών που στη διάρκεια των μνημονίων υπέστησαν μια άνευ προηγουμένου φορολογική επιδρομή με δυσμενή αποτελέσματα για την καθημερινότητα τους και την ικανότητα τους να ανταπεξέρχονται στις ανελαστικές υποχρεώσεις τους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...