Πέμπτη
29 Σεπτεμβρίου 2022

Κωνσταντοπούλου: «Εντεταλμένος της Kυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στη σκευωρία Novartis ο Βαξεβάνης» (Video)

Παρασκήνιο

Σε μία αποκάλυψη «βόμβα» προχώρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τον εκδότη και δημοσιογράφο, Κώστα Βαξεβάνη. Η πρώην Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι ο Κώστας Βαξεβάνης ήταν «εντεταλμένος της Kυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στη σκευωρία Novartis».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στο Action 24, έκανε λόγο για «μια εξουσία η οποία επέλεξε, αντί να ερευνήσει πραγματικά, να χρησιμοποιήσει το σκάνδαλο καταχρώμενη την εξουσία της». Η πρώην Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο ο Κώστας Βαξεβάνης συνεργάστηκε με την κυβέρνηση με τη μεσολάβηση της τότε εισαγγελέως διαφθοράς προκειμένου να αναδείξουν προς όφελός της κυβέρνησης το σκάνδαλο της Novartis.

«Ήταν 4 Φλεβάρη του 2018. Κυριακή, όταν γινόταν η μεγάλη διαδήλωση κατά της δρομολογούμενης συμφωνίας ξεπουλήματος της Μακεδονίας. Στις 3 Φλεβάρη είχε κυκλοφορήσει το Documento του κ. Βαξεβάνη το οποίο περιείχε ως αποκαλύψεις, καταθέσεις μαρτύρων, προστατευομένων μαρτύρων, ανωνύμων, Καταθέσεις ενώπιον της κ. Τουλουπάκη, εισαγγελέως Διαφθοράς», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Επρόκειτο, υποτίθεται για προστατευόμενους μάρτυρες και για άκρως μυστική διαδικασία. Ποιο είναι το πρόβλημα; Το πρόβλημα είναι πως όταν κυκλοφόρησε η εφημερίδα αυτές οι καταθέσεις αυτές δεν είχαν δοθεί. Δόθηκαν στη συνέχεια. Η εφημερίδα κυκλοφόρησε από το Σάββατο 3 Φλεβάρη και οι καταθέσεις δόθηκαν -αν δόθηκαν- στις 4 Φλεβάρη, δηλαδή μετά την εκτύπωση της εφημερίδας.

Αυτό είναι ένα εξόφθαλμο γεγονός κατάχρησης εξουσίας που σημαίνει: πρώτον ότι ο εισαγγελικός λειτουργός που υποτίθεται ότι δρα ανεξάρτητα και παίρνει καταθέσεις διαθέτει το περιεχόμενο των καταθέσεων πριν αυτές δοθούν και συνταχθούν, ότι το διοχετεύει μέσω ενός μηχανισμού σε μια όχι απλώς φιλοκυβερνητική, αλλά κυβερνητική εφημερίδα, και ότι η εφημερίδα βγαίνει σε μια κρίσιμη στιγμή, που ήταν η στιγμή της διαδήλωσης για την επερχόμενη συμφωνία για το όνομα της γείτονος χώρας. Τότε λοιπόν που ήταν στριμωγμένη η κυβέρνηση Τσίπρα ήρθε ως διά μαγείας το Documento του κ. Βαξεβάνη να πει έχουμε αυτές τις καταθέσεις. Αυτά τα πράγματα είναι ανεπίτρεπτα σε ένα κράτος δικαίου και δεν τα κάνει δημοσιογράφος, τα κάνει ενδεχομένως ο εντεταλμένος και εν προκειμένω ο συνεργάτης της συγκεκριμένης κυβέρνησης», πρόσθεσε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βάζει τάξη η Κυβέρνηση στα Πανεπιστήμια, πρόσω ολοταχώς για την διασφάλιση της κανονικότητας

Αποφασισμένη να προχωρήσει αταλάντευτα στην αποκατάσταση της κανονικότητας στους χώρους των δημοσίων ΑΕΙ, σπάζοντας ένα κατεστημένο δεκαετιών που ακολούθησε της μεταπολίτευσης και ...