Για «διπλωματικό ζήτημα» με θετικό όμως πρόσημο έκανε λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά από την ακύρωση της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρίσι Σούνακ στο Λονδίνο.

Η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» προχώρησε σε μια δήλωση αναφορικά με την εμπλοκή που δημιουργήθηκε στη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Βρετανό ομόλογό του στο Λονδίνο.

Ως γνωστόν ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, αρνήθηκε να δει τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαιτίας των αναφορών του Έλληνα Πρωθυπουργού για τον επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα που εξακολουθούν να εκτίθενται στο Βρετανικό Μουσείο.

«Ο πρωθυπουργός ηθελημένα ή άθελά του δημιούργησε διπλωματικό ζήτημα για τα γλυπτά του Παρθενώνα απέναντι σε έναν “άτσαλο” Βρετανό πρωθυπουργό κι αυτό είναι θετικό. Στηρίζουμε, θα στηρίξουμε και θα προτείνουμε τις σοβαρές διπλωματικές ενέργειες που πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα ώστε να επιστρέψουν τα γλυπτά στο σπίτι τους», ανέφερε η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας».