Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Κοσμοσυρροή στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ - Έσπασε το φράγμα των 100.000 η συμμετοχή - Σκέψεις για παράταση

Εικόνα μεγάλης συμμετοχής παρουσιάζει η εσωκομματική διαδικασία στο ΚΙΝΑΛ. Σύμφωνα με πληροφορίες από τα 123 εκλογικά κέντρα που δίνουν εικόνα συμμετοχής σε πραγματικό χρόνο έως τώρα έχουν ψηφίσει πάνω από 100.000 μέλη.

Ελλάδα

Ξεπερνάει τις προσδοκίες η συμμετοχή των μελών του Κινήματος Αλλαγής στις σημερινές διαδικασίες που θα αναδείξουν τους αντιπροσώπους των νομαρχιακών και τοπικών οργανώσεων, ενώ θα αποφασιστεί και το όνομα του κόμματος.

Έως τις 17:00 το απόγευμα η Χαριλάου Τρικούπη, υπολογίζει ότι οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 100.000 ενώ δεν αποκλείεται να φτάσουν ακόμη και 120.000 έως ότου κλείσουν οι κάλπες.

Αρχικά, ήταν γνωστό ότι θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα, όμως πλέον δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να πάρουν παράταση, ειδικότερα στο λεκανοπέδιο Αττικής που παρατηρείται αυξημένη ροή. Είναι χαρακτηριστικό ότι σχηματίζονται σε πολλά εκλογικά κέντρα της Αττικής τεράστιες ουρές, ενώ σε αρκετά εκλογικά κέντρα χρειάστηκε να έρθουν δύο και τρεις φορές νέα ψηφοδέλτια.

Θυμίζουμε ότι στην διαδικασία αυτή δικαίωμα συμμετοχής δεν έχουν όσοι ψήφισαν στις εκλογές ανάδειξης προέδρου στις 5 Δεκεμβρίου ως «φίλοι» του κόμματος, όμως θα τους δοθεί η δυνατότητα να ψηφίσουν.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εκδόθηκε, όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν αλλά δεν αποτελούν μέλη του κόμματος, θα έχουν την ευκαιρία να εγγραφούν στα μητρώα του ΚΙΝΑΛ προκειμένου να λάβουν μέρος στις διαδικασίες.

Τα μέλη του κόμματος θα ψηφίσουν για:

  • Το όνομα της παράταξης
  • Εκπροσώπους για το συνέδριο
  • Αντιπροσώπους νομαρχιακών οργανώσεων
  • Αντιπροσώπους δημοτικών οργανώσεων.

Για την ονοματοδοσία, όπως γνωστοποίησε την Παρασκευή η Χαριλάου Τρικούπη, οι δύο επιλογές που θα έχουν τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής θα είναι το «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής», όπου θα αποτυπωθεί στο ψηφοδέλτιο με τον πράσινο ήλιο, και το «Κίνημα Αλλαγής», με το ήδη υπάρχον λογότυπο.

Στη 1 το μεσημέρι ψήφισε στην Νέα Σμύρνη ο Νίκος Ανδρουλάκης. Σε δήλωση του εξερχόμενος κάλεσε «κάθε δημοκράτη, προοδευτικό πολίτη, που πίστεψε και πιστεύει στην δημοκρατική παράταξη να συμμετάσχει σε αυτή τη γιορτή της αναγέννησης».

androyl;akhw

Στην δήλωση του υπογράμμισε επίσης ότι «σήμερα με τη συμμετοχή σας δίνεται εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης στην νέα μας προσπάθεια. Σε μια προσπάθεια για μια δυνατή δημοκρατική παράταξη, σε μια προσπάθεια για ένα κόμμα, θεσμικό προοδευτικό, δημοκρατικό που θα αγωνίζεται καθημερινά απέναντι στην αδικία, απέναντι στην αναξιοκρατία που πληγώνει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα». Αμέσως μετά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ πήγε στα γραφεία του κόμματος στην Χαριλάου Τρικούπη. 

Η δήλωση του κ. Ανδρουλάκη

“Καλώ κάθε δημοκράτη, προοδευτικό πολίτη, που πίστεψε και πιστεύει στην δημοκρατική παράταξη να συμμετάσχει σε αυτή τη γιορτή της αναγέννησης. Σήμερα επιλέγουμε τους αντιπροσώπους μας σε όλη την Ελλάδα.

Αυτούς που έδωσαν τον αγώνα σε κάθε τοπική κοινωνία για να δυναμώσει το κίνημα μας. Σήμερα με τη συμμετοχή σας δίνεται εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης στην νέα μας προσπάθεια.

Σε μια προσπάθεια για μια δυνατή δημοκρατική παράταξη, σε μια προσπάθεια για ενα κόμμα, θεσμικό προοδευτικό, δημοκρατικό που θα αγωνίζεται καθημερινά απέναντι στην αδικία, απέναντι στην αναξιοκρατία που πληγώνει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα”.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ημαθία: Ιδιοκτήτης στάβλου παρενόχλησε ανήλικα κορίτσια σε εκδρομή, ενώ έκαναν ιππασία

Μια καταγγελία που προκαλεί σοκ και αποτροπιασμό έρχεται στο φως της δημοσιότητας από την Ημαθία, η οποία αφορά την σεξουαλική παρενόχληση δύο ανήλικων μαθητριών κατά τη διάρκεια σ...

Με τι καιρό ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα – Οι εκτιμήσεις μετεωρολόγων για το Πάσχα

Η Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα πλησιάζουν και δεν είναι λίγοι εκείνοι που σκοπεύουν να περάσουν τις ημέρες αυτές εκτός πόλης. Σημαντική παράμετρος, όμως, είναι σίγουρα ο καιρός και...

Χειροπέδες σε δύο Σέρβους της συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες» - Άδειαζαν κοσμηματοπωλεία στην Αθήνα

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες της 24-4-2024 στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 2 αλλοδαποί, ...

Φόρτωση άρθρων...