Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Κουτσούμπας για Κασσελάκη: Αλήθεια, έψαχναν να βρουν πολύ αυτό το φυντάνι;

Αιχμές κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, άφησε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την ομιλία του σε πολιτική εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του Στέφανο Κασσελάκη τόνισε τα εξής: «Οι διεργασίες που εξελίσσονται αυτή την περίοδο στον ΣΥΡΙΖΑ και συνολικά στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας μόνο τυχαίες δεν είναι. Σίγουρα, δεν έχουν καμία σχέση με “αγεφύρωτες” ιδεολογικές διαφορές μεταξύ τους ή διαφορές “αρχών”. Όλα αφορούν το ποιοι θα αποτελούν την εμπροσθοφυλακή της αστικής τάξης στην προσπάθεια να εγκλωβίσουν το λαό σε νέες αυταπάτες. Για το πάπλωμα και την καρέκλα γίνονται όλα και όχι για την ουσία.

Βέβαια, εκτός από διαφωνίες για τον τρόπο λειτουργίας του κόμματός τους και το ύφος του νέου προέδρου, δεν έχουμε ακούσει κάτι άλλο, ουσιώδες. Μόνη εξαίρεση, ίσως, η αναφορά του Κασσελάκη στο συνέδριο του ΣΕΒ, ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον δεν θα δαιμονοποιεί το κεφάλαιο, αλλά θα το βλέπει σαν εργαλείο για τη μείωση των ανισοτήτων”!

Το κεφάλαιο, αυτό που δεν υπάρχει έγκλημα που να μην μπορεί να κάνει για τα κέρδη του, αυτό λέει, θα γίνει εργαλείο μείωσης των ανισοτήτων! Αλήθεια, έψαχναν να βρουν πολύ αυτό το φυντάνι; Όσοι εμπιστεύτηκαν, ψήφισαν, πίστεψαν τον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα έχουν επιλογή: Να συμπορευτούν με το ΚΚΕ».
«Βέβαια, για να μην τους αδικούμε, πριν από αυτούς υπήρξαν κι άλλα τέτοια ή παρόμοια φυντάνια», είπε ο κ. Κουτσούμπας και συνέχισε: «Γιατί, αυτά για τις ανισότητες στον καπιταλισμό, οι οποίες δήθεν θα μειωθούν με τα μαγικά που θα τους κάνουν, τα έλεγε και το ΠΑΣΟΚ πιο πριν. Πολύ περισσότερο τα έκανε. Όταν τα συνδικαλιστικά του στελέχη στρογγυλοκάθονταν στα τραπέζια του «κοινωνικού διαλόγου» με τους εργοδότες και δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να ξεπουλάνε τα εργατικά δικαιώματα.

Ο κ. Κασσελάκης είπε ότι στις Eυρωεκλογές πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα, γιατί έτσι λέει θα τελειώσει το άλλοθι του 41% του Μητσοτάκη. Κάτι αντίστοιχο λέει και το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη. Να είναι δεύτερο στις ευρωεκλογές για να είναι πρώτο στις επόμενες βουλευτικές, το μακρινό 2027. Ζήσε Μάη μου δηλαδή».

«Η πρόταση του ΚΚΕ είναι η μόνη ρεαλιστική, φιλολαϊκή λύση για τον τόπο μας. Στον αγώνα για αυτή την εργατική – λαϊκή διακυβέρνηση και εξουσία μπορούν ο λαός και οι εργαζόμενοι να υπολογίζουν στην απόσπαση νέων κατακτήσεων».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατηγόρησε την Kυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ότι κλιμακώνει την αντιλαϊκή επίθεση, φέρνοντας το ένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο μετά το άλλο.

Αναφορικά με την ακρίβεια είπε πως «χτυπά κόκκινο. Πλέον το πορτοφόλι του λαϊκού νοικοκυριού δεν μπορεί να αντέξει ούτε τα στοιχειώδη είδη λαϊκής κατανάλωσης. Ακρίβεια, που δεν είναι “εισαγόμενη” όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Μια χαρά έχει βάλει το χεράκι της και η λειτουργία του χρηματιστηρίου ενέργειας με την πράσινη ανάπτυξη, και η εμπλοκή στον πόλεμο, και οι καθηλωμένοι μισθοί και οι αυξήσεις στους φόρους και τόσα άλλα».
Ταυτόχρονα άσκησε σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ για τη στάση τους.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή και εξέφρασε την ανησυχία ότι είναι πιο κοντά η πιθανότητα επέκτασης των πολεμικών συγκρούσεων.
Ακόμα, τόνισε πως η πολιτική της εμπλοκής της χώρας μας σε ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς βάζει σε κίνδυνο τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και έκανε ειδική αναφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, λέγοντας: «Οι εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μόνο ανησυχία προκαλούν, κι ας εφησυχάζουν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τα επιτελεία της.

Γιατί ό,τι περιτύλιγμα κι αν χρησιμοποιήσουν δεν μπορούν να κρύψουν ότι επί της ουσίας δρομολογείται, μια εφ’ όλης της ύλης διαπραγμάτευση. Και στο τραπέζι έχουν τεθεί όλες οι απαράδεκτες διεκδικήσεις της αστικής τάξης της Τουρκίας».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σε δίκη τον Ιούνιο οι βουλευτές των «Σπαρτιατών» και ο Κασιδιάρης για εξαπάτηση εκλογέων

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν στις 19 Ιουνίου οι βουλευτές που εξελέγησαν με το κόμμα των «Σπαρτιατών», όπως και ο έγκλειστος για την εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», Ηλ...

Φόρτωση άρθρων...