Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Κύκλοι της ΔΕΗ: «Ανοίκεια η επίθεση στον Στάσση για την Τζια»

Παρασκήνιο

Απάντηση δίνουν κύκλοι της ΔΕΗ σε δημοσιεύματα που αφορούν στην κατασκευή κατοικίας στην Τζια από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Γιώργο Στάσση. 

Συγκεκριμένα, οι κύκλοι της ΔΕΗ αναφέρουν τα εξής:

«Ο κ. Στάσσης προχώρησε στην αγορά του οικοπέδου στο νησί το 2018, πολύ πριν αναλάβει τη διοίκηση της ΔΕΗ, κάτι που έγινε τον Αύγουστο του 2019. Η αίτηση για την άδεια οικοδόμησης κατατέθηκε τον Μάιο του 2019 και η έγκριση από το αρχιτεκτονικό συμβούλιο έγινε τον Ιούνιο του 2019, πριν τις τελευταίες εκλογές, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως διευκρινίζουν οι ίδιοι κύκλοι, ο κ. Στάσσης πριν αναλάβει καθήκοντα στη ΔΕΗ επί  τουλάχιστον μια 15ετία διατέλεσε υψηλόβαθμο στέλεχος (CEO) της Enel, στο εξωτερικό, με μισθούς πολλαπλάσιους σε σχέση με τις σημερινές απολαβές του στη ΔΕΗ.

Σημειώνουν δε πως η απόκτηση της έκτασης και η ανέγερση δύο κατοικιών συνολικού εμβαδού 759 τ.μ. έχει καθαρά επενδυτικό χαρακτήρα. Ο κ. Στάσσης είναι πολιτικός μηχανικός και το 2018, μια περίοδο που η Ελλάδα έβγαινε σταδιακά από την οικονομική κρίση, αποφάσισε να προχωρήσει σε μια  επένδυση στο real estate σε ένα νησί του Αιγαίου, με στόχο την εκμετάλλευση των κατοικιών».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιερώνυμος για παρουσία Μητσοτάκη στη Μητρόπολη: «Εδώ είμαστε για να γιορτάσουμε, όλα τα άλλα τα βρίσκουμε» (Photos)

Στην αποκατάσταση των σχέσεων Πολιτείας και Εκκλησίας φαίνεται ότι προσβλέπουν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. Λίγες...

Φόρτωση άρθρων...