Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Κυρανάκης: «Προτεραιότητα να συνεχίσουμε να υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας»

Παρασκήνιο

Στην προτεραιότητα της Κυβέρνησης να συνεχίσει να υλοποιεί τις προεκλογικές δεσμεύσεις της αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ξεκαθαρίζοντας πως «θα κριθούμε στο τέλος της τετραετίας».

Όπως είπε, μιλώντας στην  εκπομπή του Γιώργου Πιέρρου και Γιώργου Κουβαρά στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών», ο αρχηγός της Aξιωματικής Aντιπολίτευσης ζητάει Eκλογές «εδώ και τώρα» γιατί νιώθει πως «απειλείται από τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ»: «Θεωρώ λογικό να αγχώνεται ο κ. Τσίπρας για να ανέβει η ένταση της αντιπολίτευσης γιατί πιέζεται από τον Ανδρουλάκη. 

Η απειλή είναι αυτός. Θεωρώ λογική την απόφασή του να ζητήσει εκλογές ενώ ξέρει ότι τις χάνει. Η Νέα Δημοκρατία κάνει τη δουλειά της και όπως έχει πει ο πρωθυπουργός θα κριθούμε στο τέλος της τετραετίας. Επενδύουμε στον παράγοντα των δεσμεύσεών μας».

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης επισήμανε πως επιθυμία όλων στη Νέα Δημοκρατία είναι μία «αυτοδύναμη κυβέρνηση», κάτι το οποίο επιθυμεί το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων, το οποίο έχει κουραστεί από τις πολλές εναλλαγές των τελευταίων χρόνων: «Το αν θα συνεργαστούν στον ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Ανδρουλάκη θα απαντηθεί από τους ίδιους. 

Εμείς θέλουμε να διεκδικήσουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση όπως έχουμε τώρα. Ο κόσμος έχει κουραστεί από τις συνεχείς εναλλαγές. Θεωρώ ότι θα επιβραβεύσει τη σταθερότητα της τετραετίας και την τήρηση των δεσμεύσεων. Δεν μπαίνουμε στη συζήτηση αποτυχίας του στόχου. Ο κόσμος έχει δει κυβερνήσεις συνεργασίας και έχει καταλάβει ότι πολλά πράγματα γίνονται πιο αργά».

«Τα μέτρα θα κριθούν από την πίεση στα νοσοκομεία»

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ακόμη πως τα δεδομένα για την πανδημία αλλάζουν διαρκώς και οποιαδήποτε απόφαση για νέα μέτρα θα κριθεί από την πίεση στα νοσοκομεία και την αύξηση των κρουσμάτων. 

«Με βάση τα δεδομένα που έχουμε αυτές τις εβδομάδες δεν υπήρχε περίπτωση να έχουμε κάποιο νέο περιορισμό. Τώρα με τη μετάλλαξη τα δεδομένα αλλάζουν. Το εάν θα πάρουμε μέτρα θα φανεί από το αν πιεστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ). Με βάση την κοινή λογική η απόφαση που θα πάρει η κυβέρνηση θα εξαρτηθεί από την πίεση στα νοσοκομεία», είπε το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. 

Όσον αφορά τα όσα είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, πως «η κυβέρνηση αδυνατεί να διαχειριστεί το νέο κύμα της πανδημίας» τόνισε ότι: «αν έβρισκε η πανδημία τη χώρα με υπουργό τον Πολάκη τα πράγματα θα ήταν όπως τα φαντάζονται οι Έλληνες».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η υπονόμευση της κυβέρνησης και το κόστος για την οικονομία σε περίπτωση εκλογών

Η υπονόμευση της κυβέρνησης και του Μητσοτάκη αποτελεί... μονόδρομο για τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία, αδιαφορούν για το γεγονός ότι ο διεθνής παράγοντας νιώθει ασφάλεια ...

Ο Πέτρος Παππάς «αδειάζει» τον Φαραντούρη: Οι κυβερνήσεις ανεβαίνουν και πέφτουν από τη θέληση της πλειοψηφίας του λαού

«Αδειάζει» τον Νίκο Φαραντούρη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του πρώτου ότι «θα ήταν ευχής έργον να ρίξει την κυβέρνηση η Ευρωπαία ...

Φόρτωση άρθρων...