Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Κυβέρνηση: Ανοίγουν την όρεξη για εκλογές οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Παρασκήνιο

Δυνατά επιχειρήματα σε όσους προκρίνουν εκλογές στις αρχές του Φθινοπώρου δίνουν τα αποτελέσματα των πρόσφατων μετρήσεων.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως είναι συγκεκριμένα ποιοτικά στοιχεία που προκαλούν κλίμα αισιοδοξίας στο πρωθυπουργικό γραφείο, σε μία χρονική συγκυρία που το ζήτημα της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες βρίσκεται ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χειρίζεται ταυτόχρονα πολλά ανοιχτά μέτωπα και το γεγονός πως η Κυβέρνηση του καταγράφει υψηλά ποσοστά ανθεκτικότητας αφήνει περιθώρια για ανάληψη πρωτοβουλιών στον κατάλληλο χρόνο. Ειδικότερα, το κυβερνών κόμμα σημειώνει άνοδο στα ποσοστά του σταθερά πάνω από το 30 με 32%, δημιουργώντας ένα κλίμα προοπτικής για το τελικό αποτέλεσμα, κυρίως την πρώτη Κυριακή που αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για την επίτευξη του στόχου της αυτοδυναμίας στις δεύτερες εκλογές.

Μπροστά στις μεγάλες ανησυχίες της κοινωνίας εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης και της σημαντικής αύξησης των τιμών σε βασικά προϊόντα, το κοινωνικό αφήγημα της Κυβέρνησης και οι στοχευμένες κινήσεις για τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων και της μεσαίας τάξης δείχνουν να πιάνουν τόπο, ενώ στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να υπερασπιστεί και να φωτίσει τις δράσεις με κοινωνικό πρόσημο που δεν λύνουν απολύτως το πρόβλημα, αλλά στο μέτρο του δυνατού δίνουν μεγάλες ανάσες στην κοινή γνώμη.                      

Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί υψηλό προβάδισμα, ενώ την ίδια ώρα η κοινωνία δείχνει έτοιμη να δεχθεί ένα σχήμα συνεργασίας μεταξύ της κυβερνητικής παράταξης και του ΠΑΣΟΚ εφόσον δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση μετά τις δεύτερες εκλογές. Οι επόμενες εβδομάδες δείχνουν καθοριστικές για το εάν τελικά στα τέλη Αυγούστου ο Πρωθυπουργός αποφασίσει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, διεκδικώντας μια δεύτερη τετραετία με μεγάλες πιθανότητες να το πετύχει.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Μαρέβα Μητσοτάκη στην Ζάκυνθο για την επαναλειτουργία του Λυκείου Ελληνίδων

Στη Ζάκυνθο βρέθηκε η Μαρέβα Μητσοτάκη με αφορμή πρόσκληση που έλαβε από το Λύκειο Ελληνίδων Ζακύνθου, το οποίο επαναλειτουργεί για πρώτη χρονιά μετά από δεκαετίες διακοπής των δρα...

Επίθεση ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη

Δριμεία επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στα όσα καταλόγισε ο Πρωθυπουργός κατά του Νίκου Ανδρουλάκη. Στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο πρωθυπουργ...

Σιμόπουλος: «Ο Φλώρος ήταν έξαλλος, έκανε κεφαλοκλείδωμα και έριξε μπουνιά»

Αυτόπτης μάρτυρας στο πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή το μεσημέρι της Τετάρτης με πρωταγωνιστή τον ανεξάρτητο προερχόμενο από τους Σπαρτιάτες βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο ήταν ο βουλε...

Φόρτωση άρθρων...