Δευτέρα
15 Αυγούστου 2022

Κυβέρνηση: Ανοίγουν την όρεξη για εκλογές οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Παρασκήνιο

Δυνατά επιχειρήματα σε όσους προκρίνουν εκλογές στις αρχές του Φθινοπώρου δίνουν τα αποτελέσματα των πρόσφατων μετρήσεων.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως είναι συγκεκριμένα ποιοτικά στοιχεία που προκαλούν κλίμα αισιοδοξίας στο πρωθυπουργικό γραφείο, σε μία χρονική συγκυρία που το ζήτημα της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες βρίσκεται ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χειρίζεται ταυτόχρονα πολλά ανοιχτά μέτωπα και το γεγονός πως η Κυβέρνηση του καταγράφει υψηλά ποσοστά ανθεκτικότητας αφήνει περιθώρια για ανάληψη πρωτοβουλιών στον κατάλληλο χρόνο. Ειδικότερα, το κυβερνών κόμμα σημειώνει άνοδο στα ποσοστά του σταθερά πάνω από το 30 με 32%, δημιουργώντας ένα κλίμα προοπτικής για το τελικό αποτέλεσμα, κυρίως την πρώτη Κυριακή που αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για την επίτευξη του στόχου της αυτοδυναμίας στις δεύτερες εκλογές.

Μπροστά στις μεγάλες ανησυχίες της κοινωνίας εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης και της σημαντικής αύξησης των τιμών σε βασικά προϊόντα, το κοινωνικό αφήγημα της Κυβέρνησης και οι στοχευμένες κινήσεις για τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων και της μεσαίας τάξης δείχνουν να πιάνουν τόπο, ενώ στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να υπερασπιστεί και να φωτίσει τις δράσεις με κοινωνικό πρόσημο που δεν λύνουν απολύτως το πρόβλημα, αλλά στο μέτρο του δυνατού δίνουν μεγάλες ανάσες στην κοινή γνώμη.                      

Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί υψηλό προβάδισμα, ενώ την ίδια ώρα η κοινωνία δείχνει έτοιμη να δεχθεί ένα σχήμα συνεργασίας μεταξύ της κυβερνητικής παράταξης και του ΠΑΣΟΚ εφόσον δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση μετά τις δεύτερες εκλογές. Οι επόμενες εβδομάδες δείχνουν καθοριστικές για το εάν τελικά στα τέλη Αυγούστου ο Πρωθυπουργός αποφασίσει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, διεκδικώντας μια δεύτερη τετραετία με μεγάλες πιθανότητες να το πετύχει.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πυρά Φλωρίδη σε ΣΥΡΙΖΑ για τις παρακολουθήσεις: «Πάσχει από αγχώδη πολιτικοποίηση» -Από τι κινδυνεύει το ΠΑΣΟK

Για αγχώδη προσπάθεια πολιτικοποίησης του θέματος των παρακολουθήσεων εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης. Σχολιάζοντας τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδ...

Γεωργιάδης σε ΣΥΡΙΖΑ για τις παρακολουθήσεις: «Υποκρίνεστε ότι δεν καταλάβατε τι είπα στους New York Times»

Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει ο Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή το σχόλιο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στους New York Time...