Δευτέρα
03 Οκτωβρίου 2022

Κυβέρνηση: Επιστροφή στην κανονικότητα για τα πανεπιστήμια

Παρασκήνιο

Αμετακίνητη από τη θέση της να βάλει το συντομότερο δυνατό τάξη στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας εμφανίζεται η Κυβέρνηση, εφαρμόζοντας το νόμο χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις.  

Η πρόσφατη απόφαση του ΣΤΕ που ανάβει το πράσινο φως για την πανεπιστημιακή αστυνομία δεν αφήνει πλέον περιθώρια για καμία χρονοτριβή για τη λειτουργία του Σώματος που σκοπό έχει να αλλάξει την εικόνα των χώρων των ελληνικών ΑΕΙ, μια κίνηση που πολλοί ερμηνεύουν ως επανάσταση του αυτονόητου.

Οι τελευταίες άθλιες εικόνες που εντοπίστηκαν στις εγκαταστάσεις του ΑΠΘ αποτελούν ουσιαστικά τη θρυαλλίδα των εξελίξεων, καθώς τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου με μια έστω σχετική καθυστέρηση εμφανίζονται αποφασισμένα να προχωρήσουν στην υλοποίηση των δεσμεύσεων τους απέναντι στην ελληνική κοινωνία που δεν ανέχεται επεισόδια τραμπουκισμών και ασυδοσίας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σε πολιτικό επίπεδο, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να χαϊδεύει τους μπαχαλάκηδες, ενώ κατά την προσφιλή του τακτική επενδύει στην κοινωνική αναταραχή, ώστε να σηκώσει για μια ακόμη φορά την παράσταση της «αυταρχικής Κυβέρνησης».

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η απόφαση του ΣΤΕ για τη συνταγματικότητα της πανεπιστημιακής αστυνομίας συνιστά ένα ηχηρό χαστούκι τόσο στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ, κόμματα που σήκωσαν για μικροκομματικούς λόγους μπαϊράκι μέσα στη Βουλή για το συγκεκριμένο θέμα.

Όπως τονίζουν κυβερνητικοί παράγοντες τα φαινόμενα αυτά πρέπει να εξαλειφθούν και η ομαλότητα να επιστρέψει στους χώρους της γνώσης και της ελεύθερης ανταλλαγής απόψεων, όπως ακριβώς ταιριάζει σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα.

Το θέμα της ασφάλειας των πανεπιστημίων αγγίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είτε ανήκουν στη δεξιά, είτε στο κέντρο, είτε ακόμη και στην Αριστερά, με έγκριτους πολιτικούς αναλυτές να επισημαίνουν πως η Κυβέρνηση μέσα από την επίμαχη πρωτοβουλία θα κερδίσει πόντους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

2η Σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της 2ης Συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, η οποία πραγματοποιήθηκε υβριδικά με μαζική συμμετοχή των μελών. Τα θέματα της ημερήσιας...

Επίθεση με τρικάκια στο γραφείο της Ζωής Ράπτη – Δείτε την ανάρτηση της υφυπουργού Υγείας

Επίθεση με τρικάκια πραγματοποιήθηκε στο πολιτικό γραφείο της υφυπουργού Υγείας, Ζωής Ράπτη, το απόγευμα του Σαββάτου, όπως αποκάλυψε η ίδια μέσω ανάρτησής της στο twitter. Συγκ...