Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Λουκέτο το Σάββατο στην «Αυγή», έρχονται αποφάσεις Μητσοτάκη αλά Μακρόν και γιατί  θα κλιμακωθούν οι αψιμαχίες ΝΔ - ΠΑΣΟΚ 

Χωρίς κανένα σοβαρό πρόβλημα κύλησε και η δεύτερη μέρα στα σχολεία μετά την διακοπή των Χριστουγέννων, αποδεικνύοντας στην πράξη την ορθότητα της επιλογής για το άνοιγμα των σχολείων αλλά και την πολιτική ανοησία – απελπισία της Αντιπολίτευσης (κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ) που πόνταρε σε συνθήκες χάους στην εκπαίδευση και έχασε και αυτό το πολιτικό στοίχημα. 
Παράλληλα η ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ που επέδειξε η Κυβέρνηση σε ένα τόσο κομβικό θέμα για την εξέλιξη της Πανδημίας, όπως είναι τα ανοιχτά σχολεία θα πρέπει να αποτελέσει σηματωρό και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Ο οποίος οφείλει να επιδείξει «τσαμπουκά», πυγμή αλα Μακρόν και απέναντι στους κατσαπλιάδες – αντιεμβολιαστές, είτε πρόκειται για Υγειονομικούς, είτε πρόκειται για εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας είτε για το ανεμβολίαστο παπαδαριό, είτε για οποιαδήποτε άλλη ΑΝΕΥΘΥΝΗ κοινωνική ομάδα που δυναμιτίζει την κοινωνική ομαλότητα.
Μόνο κέρδη θα έχει ο Μητσοτάκης αν το τολμήσει…   

@ Το χθεσινό νέο περιστατικό ΩΜΗΣ ΒΙΑΣ από συμμορία κάποιων ΤΡΑΜΠΟΥΚΩΝ και την επίθεση που δέχθηκαν καθηγητής και φοιτητές στην ΑΣΟΕ  αποδεικνύουν το ΛΑΘΟΣ της Κυβέρνησης να καθυστερήσει την εφαρμογή του Νόμου περί Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Ακόμη και εάν τελικά αποδειχθεί πως η επίθεση έχει να κάνει με προσωπικές διαφορές που είχε ο καθηγητής – θύμα της επίθεσης με συναδέλφους του.
Η προστασία της έννομης τάξης στους χώρους της Δημόσιας Εκπαίδευσης οφείλει να είναι προτεραιότητα ενός Κράτους που σέβεται τους φορολογούμενους – πολίτες που «χρηματοδοτούν» την δημόσια εκπαίδευση αλλά και μιας Κυβέρνησης που υπηρετεί την κοινή λογική.   

@ Ο μήνας του μέλιτος μεταξύ ΝΔ – ΚΙΝΑΛ φαίνεται να ολοκληρώνεται πρόωρα αφού ξεκίνησαν ήδη τα τροχιοδεικτικά πυρά και από τις δύο πλευρές. Το ΠΑΣΟΚ και ο νεοεκλεγείς αρχηγός του συνιστούν πλέον πολιτική απειλή και για την Νέα Δημοκρατία – καλά τον ΣΥΡΙΖΑ θα τον αποτελειώσουν – και οι πολιτικές «κοκορομαχίες» μεταξύ στελεχών τα ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα «φορεθουν» πολύ το ερχόμενο διάστημα.
Την ίδια στιγμή, από δύσκολο έως αδύνατο θεωρείται να υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Νίκο Ανδρουλάκη το αμέσως προσεχές διάστημα, αφού ο επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη έχει αποφασίσει να ΜΗΝ συναντήσει, ούτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ούτε (βεβαίως) τον Τσίπρα.     

@ Ο κύβος ερρίφθη και το μπαίνει οριστικά λουκέτο στην καθημερινή «Αυγή». Κάτι που θα επικυρωθεί και σήμερα κατά την διάρκεια του πρωινού καφέ της Κουμουνδούρου στο οποίο θα συμμετέχει και ο Τσίπρας.
Έτσι το ερχόμενο Σάββατο θα κυκλοφορήσει και το τελευταίο, καθημερινό, φύλλο της εμβληματικής εφημερίδας της (πάλαι ποτέ) Ανανεωτικής Αριστεράς – με την οποία βεβαίως η σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ουδεμία σχέση.
Κρίμα για μια ιστορική εφημερίδα που την ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ κάποιοι Ταλιμπάν του Τσίπρα.
Οι οποίοι βεβαίως δεν ξεχνάμε πως ήταν αυτοί που πρωταγωνίστησαν στους ξέφρενους ΣΥΡΙΖΑΙΚΟΥΣ πανηγυρισμούς όταν μπήκε λουκέτο  στο Mega ή όταν το ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να κλείσουν τα ΜΜΕ του ΔΟΛ.   

@ Ευγενικές συστάσεις να... μην ταυτίζεται, μέσω της ίδιας τάσης, με το δίδυμο Παππά-Σπίρτζη έχει δεχθεί ο Κώστας Ζαχαριάδης. Μάλιστα, ειλικρινείς φίλοι του τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ τού λένε ότι αδικείται να «πηγαίνει πακέτο» με στελέχη εν πολλοίς «καμμένα» πολιτικά, όταν το δικό του πολιτικό μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό...

@ Η ΝΔ ως γνωστόν, δεν έχει ανοίξει ακόμη το κεφάλαιο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Το 2023 αργεί ακόμη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε αυτή τη φάση δε θέλει άλλους πονοκέφαλους και γκρίνια που προκαλούν τέτοιου τύπου ζητήματα.
Μοναδική εξαίρεση η Θεσσαλονίκη. Όπως μάθαμε ο πρωθυπουργός έχει διαβεβαιώσει το νυν δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα ο οποίος κέρδισε με το σπαθί του και μόνος του το Δήμο, ότι αυτή τη φορά θα έχει και τις ευλογίες της ΝΔ για να κάνει περίπατο.
Η αλήθεια είναι ότι και ο δήμαρχος ήθελε αυτή τη στήριξη και από την πρώτη ημέρα της εκλογής του έστειλε τα κατάλληλα μηνύματα…

@ Ζήτημα ημερών είναι η τυπική ολοκλήρωση τnς συναλλαγής που θα επιτρέψει στη Wind Hellas να ενταχθεί στον όμιλο United Group. Προηγήθηκε, λίγο πριν από τα τέλη του 2021, η έγκριση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Comp) για την εξαγορά της Wind Ελλάς από τον όμιλο παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών United Group έναντι τιμήματος της τάξεως των 950 εκατ. ευρώ. Η συναλλαγή θα οδηγήσει στη δημιουργία του δεύτερου μεγαλύτερου σχήματος σε υπηρεσίες σταθερής και του τρίτου μεγαλύτερου παρόχου στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας. Η ένταξη της Wind στον όμιλο της United Group, που διαθέτει συνολικά 4,2 εκατ. πελάτες, θα συνοδευθεί με τη συγχώνευσή της με τη Nova που παρέχει υπηρεσίες σταθερής, κάνοντας χρήση του δικτύου των υπόλοιπων παρόχων.

@ Η καταναλωτική εμπιστοσύνη επανήλθε σε καθοδική πορεία τον Δεκέμβριο, καθώς τα νοικοκυριά ανησυχούν για την εξέλιξη των πραγματικών τους εισοδημάτων εξαιτίας της κλιμάκωσης των πληθωριστικών πιέσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ερευνας Οικονομικής Συγκυρίας Δεκεμβρίου 2021 του ΙΟΒΕ. Μάλιστα, ο δείκτης βρέθηκε στο ίδιο επίπεδο με τις αρχές του έτους, όταν στη χώρα είχε επιβληθεί lockdown, σημειώνει το ΙΟΒΕ. Η καταναλωτική εμπιστοσύνη ακολούθησε συνολικά το δεύτερο εξάμηνο αποκλίνουσα πορεία από τις επιχειρηματικές προσδοκίες, με τον πρώτο δείκτη να υποχωρεί σημαντικά, γεγονός που αναδεικνύει διαφορετικές αξιολογήσεις από τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά της πορείας της ελληνικής οικονομίας και των προοπτικών της για τη νέα χρονιά.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σε στενό δικαστικό κλοιό οι «Σπαρτιάτες»: Μετά το μπλόκο του Αρείου Πάγου για τις Ευρωεκλογές αναμένεται και η απόφαση του Εκλογοδικείου

Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση βρίσκονται οι «Σπαρτιάτες» έπειτα από την απόφαση του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου να απαγορεύσει τη συμμετοχή τους στις Ευρωεκλογές λόγω των στενών δεσμώ...

Πραγματικός ηγέτης των «Σπαρτιατών» ο Κασιδιάρης – Τους ξεσκέπασε ο Άρειος Πάγος

Κόλαφος είναι για τους «Σπαρτιάτες» το σκεπτικό του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου με το οποίο το κόμμα κόπηκε από τις Ευρωεκλογές. Οι Αρεοπαγίτες κατέληξαν ομόφωνα στο ...

Φόρτωση άρθρων...