Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Λοβέρδος: «Η νίκη του Μακρόν στη Γαλλία στέλνει παντού μηνύματα ελπίδας»

Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των Προεδρικών Εκλογών στη Γαλλία σχολιάζει ο υπεύθυνος ΚΤΕ Εξωτερικών ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος.

«Η νίκη του Emmanuel Macron στη Γαλλία στέλνει παντού μηνύματα ελπίδας, στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στους πολίτες τους. Τώρα, στον δεύτερο γύρο, θα δοθεί η μάχη κατά του λαϊκισμού και της ακροδεξιάς, με την ελπίδα και την προσδοκία να είναι κι αυτή νικηφόρα», αναφέρει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

«Από την παρατήρηση, ωστόσο, του αποτελέσματος προκύπτει πως η πλειοψηφία των Γάλλων στέκεται επικριτικά απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις πολιτικές της. Μετά το Brexit και οι Γάλλοι εκφράζουν ακόμη μία φορά δυσφορία και αντίθεση», προσθέτει ο πρώην υπουργός.

«Η διαφαινόμενη νίκη του Macron δεν πρέπει να κρύψει τις ατέλειες, τις ελλείψεις, τα προβλήματα του σημερινού ευρωπαϊκού status quo, καθώς και την αλαζονεία και τις ανεπάρκειες των ηγετών που το εκφράζουν», καταλήγει ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πώς θα παίξει... μπάλα ο Μητσοτάκης έως τις Ευρωεκλογές και γιατί θα είναι πρωθυπουργός έως το 2031

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ, η οποία έβγαλε ειδήσεις και έστειλε βαρυσήμαντα μηνύματα. Έως τις Ευρωεκλογές, η Νέα ...

Σιμόπουλος: «Ο Φλώρος ήταν έξαλλος, έκανε κεφαλοκλείδωμα και έριξε μπουνιά»

Αυτόπτης μάρτυρας στο πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή το μεσημέρι της Τετάρτης με πρωταγωνιστή τον ανεξάρτητο προερχόμενο από τους Σπαρτιάτες βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο ήταν ο βουλε...

Φόρτωση άρθρων...