Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Μαλλιά κουβάρια στο ΣΥΡΙΖΑ για την εσωκομματική διαδικασία

Παρασκήνιο

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε ο Αλέξης Τσίπρας με την πρόταση του να εκλέγεται ο αρχηγός του κόμματος από τη βάση, προκαλώντας τεκτονικές αναταράξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και δίνοντας ένα καλό πάτημα στην εσωκομματική αντιπολίτευση που καιροφυλακτούσε εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα να βγει στο κλαρί.

Την ώρα που το ΚΙΝΑΛ κάνει μια δυναμική εμφάνιση στο πολιτικό σκηνικό, αυξάνοντας ραγδαία τα ποσοστά του, η Κουμουνδούρου παλεύει για μία ακόμη φορά με τον “κακό” εαυτό της, επιτείνει με τις αποφάσεις της την εσωστρέφεια, προκαλώντας δυσαρέσκεια και κατήφεια στην κομματική βάση που βλέπει μια ολόκληρη παράταξη να βρίσκεται στο απόλυτο αδιέξοδο.

Είναι σαφές πως ο πρώην πρωθυπουργός στην προσπάθεια του να ελέγξει το κόμμα και να διαχειριστεί την επερχόμενη ήττα θέλησε να παίξει το τελευταίο του χαρτί, αδιαφορώντας για τις οδυνηρές συνέπειες που έχει μία εντελώς άκαιρη τέτοια πρωτοβουλία. Ο κ. Τσίπρας πληρώνει ξεκάθαρα τα λάθη του παρελθόντος, αλλά και την έλλειψη μιας σοβαρής στρατηγικής που θα τον οδηγούσε πολύ νωρίτερα στο να έχει ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό τοπίο.

Οι αλλαγές που συντελέστηκαν στο ΠΑΣΟΚ και η δυναμική που έχει αναπτύξει προκάλεσαν αδιαμφισβήτητα φόβο και ανησυχία στα υψηλά κλιμάκια της Κουμουνδούρου, που βλέπει πλέον να εξαφανίζεται κάθε προοπτική για επιστροφή στην εξουσία και κατ’ επέκταση ξεκίνησε ένας πόλεμος μεταξύ των συνιστωσών για τα κομματικά οφίτσια την επόμενη μέρα.

Ο αρνητικός αντίκτυπος είναι πέρα από κάθε αμφιβολία φανερός και το κόμμα του κ. Τσίπρα θα βρίσκεται εγκλωβισμένο σε μια διαδικασία αυτοπαγίδευσης για μεγάλο χρονικό διάστημα με το ενδεχόμενο διάσπασης να είναι υπαρκτό στο επέκεινα αυτής της εμφύλιας σύρραξης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επίθεση ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη

Δριμεία επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στα όσα καταλόγισε ο Πρωθυπουργός κατά του Νίκου Ανδρουλάκη. Στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο πρωθυπουργ...

Βελόπουλος σε Ιερώνυμο: Κανένας πολιτικός δεν μπορεί να δώσει οδηγίες στον κλήρο, αλλά ούτε και η ιεραρχία στους πιστούς

«Η δήλωση του Αρχιεπισκόπου μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους» επισήμανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος απαντώντας στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο οποίος νωρίτερα δή...

Φόρτωση άρθρων...