Σαββάτο
03 Δεκεμβρίου 2022

Μάντζος: «Εμείς είμαστε εδώ για να δώσουμε λύσεις»

Αιχμές κατά της Κυβέρνησης άφησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Ερωτηθείς από το Open TV για το περιεχόμενο της ομιλίας του Νίκου Ανδρουλάκη, ο Δημήτρης Μάντζος ξεκαθάρισε ότι δεν αυτό δεν θα περιοριστεί στο φλέγον ζήτημα της παρακολούθησής του, τονίζοντας παράλληλα ότι «για εμάς θεσμικό ζήτημα της παραβίασης του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου έρχεται μαζί με το πρόβλημα της κοινωνικής ευημερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Δεν υπάρχει Δημοκρατία χωρίς ευημερία και προφανώς δεν υπάρχει ευημερία των πολιτών χωρίς Δημοκρατία». 

Απευθυνόμενος, στη συνέχεια, στον διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Ρωμανό, ο οποίος χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής «franchise του ΣΥΡΙΖΑ» και τους πολίτες «πελάτες», ο Δημήτρης Μάντζος επεσήμανε: «Βλέπετε τους πολίτες ως πελάτες; Γλώσσα λανθάνουσα τ’ αληθή λέγει. Έχετε μάθει να αντιμετωπίζετε την εξουσία ως λάφυρο και ιδιοκτησία και μοιράζετε επιδόματα απλώς και μόνο για να εξαγοράσετε την ευμένεια των πολιτών. Αυτό κάνατε στη ΔΕΘ. Για εμάς οι πολίτες δεν είναι πελάτες. Είναι δίπλα μας και περιμένουν λύσεις και γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ. Όταν, λοιπόν, ο κ. Ρωμανός απευθύνεται στο ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να βλέπει δίπλα μας τους Έλληνες πολίτες και την αγωνία τους».

Έπειτα η συζήτηση περιστράφηκε στο θέμα της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να υπενθυμίζει το χρονικό αυτής επισημαίνοντας ότι «είναι κρίσιμο το ζήτημα της καταστροφής του φακέλου. Όταν παραγγέλθηκε η παρακολούθηση από την ΕΥΠ στις 12 Σεπτεμβρίου 2021, οι διαδικασίες θα έφταναν μέχρι κάποιο σημείο μέσα στον Οκτώβριο - Νοέμβριο. Με τον τραγικό θάνατο της Φώφης Γεννηματά, παρατάθηκαν οι εσωκομματικές διαδικασίες εκλογής προέδρου και έτσι χρειάστηκε η παράταση της παρακολούθησης. Για να παραταθεί, όμως, η παρακολούθηση, έπρεπε να υπάρχει νέος εθνικός λόγος. Και τέτοιος λόγος έπρεπε να υπάρχει μόνο αν η πρώτη παρακολούθηση είχε φέρει κάποια χειροπιαστά αποτελέσματα. Επειδή αυτό φυσικά δεν συνέβη, καταστράφηκε ο φάκελος στο σύνολό του, για να μη φανεί ότι δεν υπήρχε κανείς λόγος για την παράταση της παρακολούθησης!».

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Μάντζος σημείωσε ότι «την ίδια περίοδο υπάρχει και το Predator, το οποίο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήδη τις τελευταίες ημέρες συζητά ανοιχτά, χωρίς ταμπού, χωρίς τις φοβίες με τις οποίες ο δημόσιος διάλογος γίνεται στη χώρα μας. Υπάρχουν ιδιώτες δίπλα ή κατά παραγγελία ή με την ανοχή της ΕΥΠ, που λειτούργησαν το σύστημα αυτό, για να έχουν πρόσβαση όχι μόνο στην πολιτική αλλά και στην ιδιωτική ζωή του Νίκου Ανδρουλάκη. Αυτή είναι η ολοκληρωμένη εικόνα».
Απαντώντας εκ νέου στο γιατί ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν επιχειρεί να ενημερωθεί για τους λόγους παρακολούθησής του, ο Δημήτρης Μάντζος σημείωσε πως «αυτή η κασέτα της προπαγάνδας του Μεγάρου Μαξίμου και της Νέας Δημοκρατίας, πρέπει να σταματήσει γιατί τους εκθέτει. Τους εκθέτει θεσμικά και νομικά. Δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος θεσμικός, ενημέρωσης, του Νίκου Ανδρουλάκη και των πολιτών, παρά μόνο η Βουλή. Χωρίς ομερτά, χωρίς νόμο της σιωπής και χωρίς απειλές στους μάρτυρες».
Τέλος, σχολιάζοντας την άποψη του Νίκου Ρωμανού ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης εξέθεσε τη χώρα από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου, ο Δημήτρης Μάντζος σύστησε στον διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας «να διαβάσει πολύ προσεκτικά την ομιλία του κ. Ανδρουλάκη. Δεν υπάρχει καμία έκθεση της χώρας. Τη χώρα την εκθέτει ο «Κυβερνήτης» Μητσοτάκης και οι πρακτικές του. Μιλήσαμε για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες, στο σύνολο της Ευρώπης. Ας δουν και τη στάση των Ευρωβουλευτών του κ. Μακρόν και όλων των Ευρωβουλευτών πλην του Λαϊκού Κόμματος στην Ευρωβουλή και μετά ας προβληματιστούν».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στήριξη ΕΛΚ στον Κυριάκο Μητσοτάκη, μπρα ντε φερ Κυβέρνησης-Τραπεζών για δανειολήπτες, συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ερντογάν

- Ως ψήφος εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ενόψει της δύσκολης μάχης που έχει μπροστά αξιολογείται η τρέχουσα διήμερη συνάντηση του ΕΛΚ σε γνωσ...

Το 'πε και το έκανε η Κυβέρνηση για εισφορά στους παραγωγούς ενέργειας, οι πολίτες επιθυμούν αυτοδυναμία, προβληματισμός για ευρωπαϊκό μέλλον

- Μία σημαντική εξέλιξη στον απόηχο της αύξησης των τιμολογίων ενέργειας σημειώθηκε τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα, αφού βεβαιώθηκε η έκτακτη εισφορά ύψους 90% για τους παραγωγούς, ...

Φόρτωση άρθρων...