Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Μάντζος: «Η ανίχνευση των ευθυνών των κυβερνητικών στελεχών το πραγματικό διακύβευμα της PEGA»

Στην εκπομπή «Ημερολόγιο» του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ 100,3 και τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα μίλησε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή πρεμιέρα του καλαθιού του νοικοκυριού, ο κ. Μάντζος υπογράμμισε τη σημασία «να το δούμε στην πράξη να λειτουργεί» και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που πρέπει να ληφθούν υπόψιν: «Αφενός, το καλάθι γέμισε με ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα των σούπερ μάρκετ, κάτι που η Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε επισημάνει ως κίνδυνο. Αφετέρου, δεν είναι σαφές στον καταναλωτή ποια είναι η έκπτωση και αν όντως αυτή υπάρχει. Ένα μέτρο σαν αυτό θα πρέπει να έχει διαφάνεια και απόλυτη ενημέρωση, ώστε να πείθει τον καταναλωτή ότι όντως τον ανακουφίζει».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε παράλληλα το γεγονός ότι το καλάθι του νοικοκυριού περιλαμβάνει «προϊόντα που μπαίνουν κατά καιρούς, με πρωτοβουλία είτε του προμηθευτή είτε του σούπερ μάρκετ, σε δεκαήμερο προσφορών», εκτιμώντας ότι «αν το καλάθι είναι ουσιαστικά μία διαφήμιση των προσφορών των υπεραγορών, κάνουμε μία τρύπα στο νερό. Διότι, όχι μόνο δεν ανακουφίζονται οι πολίτες, αλλά νοθεύεται και ο ανταγωνισμός. Υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα μικρότεροι λιανοπωλητές, που βλέπουν αυτήν τη στιγμή το μερίδιό τους στην αγορά να μειώνεται, διότι τα σούπερ μάρκετ, λόγω του καλαθιού, τραβούν ολοένα και περισσότερους καταναλωτές στα καταστήματά τους».

Ο Δημήτρης Μάντζος επανέλαβε, παράλληλα, τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, εισαγωγή του κλιμακωτού πλαφόν στη λιανική τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης των ελέγχων και την επιβολή προστίμων.

«Ο κ. Γεωργιάδης διαφημίζει τους ελέγχους από τον Απρίλιο, αλλά δεν μας έχει πει για πρόστιμα. Η μελέτη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ είναι καθηλωτική. Μας λέει ότι οι χαμηλομισθωτοί έχουν χάσει 40% της αγοραστικής δύναμης και κάθε νοικοκυριό δαπανά πολύ μεγάλο ποσοστό του μηνιαίου εισοδήματος στα βασικά καταναλωτικά αγαθά και στη στέγαση -ενέργεια και ενοίκια-. Αν δεν υπάρξει πραγματική στήριξη μέσω φορολογικής δικαιοσύνης, δεν θα βγούμε από το τούνελ, καθώς οι ανισότητες σε εισόδημα και πλούτο διογκώνονται», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς, στη συνέχεια, για την παρουσία της επιτροπής PEGA στην Ελλάδα για την έρευνα του σκανδάλου των υποκλοπών, ο κ. Μάντζος κατηγόρησε, κατ’ αρχάς, τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «σπεύδει να δημιουργήσει εντυπώσεις και τρέχει άγαρμπα και πρόχειρα πίσω από τις εξελίξεις. Όταν εμείς μιλήσαμε για το Predatorαπό τον Ιούλιο, ο ΣΥΡΙΖΑ ψαχνόταν, αλλά στη συνέχεια αποφάσισε για δικούς του μικροκομματικούς λόγους ότι αυτό είναι ένα προνομιακό πεδίο αντιπολίτευσης».

Αφού επεσήμανε τον θεσμικό τρόπο με τον οποίο κινείται από την πρώτη κιόλας ημέρα το ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής «συμμετέχοντας ουσιαστικά, αποτελεσματικά, δυστυχώς όσο μας επέτρεψε η πλειοψηφία στη διαδικασία αναζήτησης της αλήθειας», ο Δημήτρης Μάντζος σημείωσε ότι η PEGA «έχει ως κύριο αντικείμενο την ανίχνευση των ευθυνών των κυβερνητικών στελεχών. Το πραγματικό διακύβευμα είναι ότι έρχεται να δει τις ελληνικές αρχές και να εξετάσει, πρώτον, όσους πιθανώς έχουν στην κατοχή τους το Predator και το χρησιμοποίησαν, και, δεύτερον, κατά πόσο η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται πίσω από τη χρήση παράνομων λογισμικών».

«Η ελληνική κυβέρνηση αρκείται να λέει ότι ουδέποτε πήρε το Predator σε οποιαδήποτε δημόσια, κρατική αρχή. Η δουλειά όμως της κυβέρνησης και της ΕΥΠ είναι, όχι να μας λέει αν το είχαν εκείνοι, αλλά να μας πει ποιος το είχε και με τίνος την καθοδήγηση το λειτούργησε», είπε ο κ. Μάντζος, εκτιμώντας ότι «υπάρχει ένα καθηλωτικό μοτίβο χρονικής και επιχειρησιακής σύμπλευσης και σύμπτωσης μεταξύ του Predator και της ΕΥΠ. Είναι σαφές ότι οι περισσότεροι Έλληνες πολίτες θεωρούν ότι ο Πρωθυπουργός γνώριζε και ότι όλο αυτό είναι και κυβερνητικά υποστηριζόμενο ή με την ανοχή της κυβέρνησης».

Εξέφρασε, παράλληλα, την επιφύλαξη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την εκπροσώπηση της κυβέρνησης από τον κ. Γεραπετρίτη στη συνάντηση με την PEGA, καθώς «ο υπουργός που στην αρχή καλούσε τον Νίκο Ανδρουλάκη δήθεν να τον ενημερώσει και στη συνέχεια δήλωνε ότι δεν ξέρει τίποτα, είναι εκείνος που θα “βοηθήσει” στην αποκάλυψη της αλήθειας». Υπογράμμισε, ωστόσο, την εμπιστοσύνη του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο «έχει αποδείξει έμπρακτα τη μεγάλη ευαισθησία των ευρωπαϊκών θεσμών και της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

«Δεν είναι μία προσωπική υπόθεση ενός ευρωβουλευτή ή ενός δημοσιογράφου. Είναι υπόθεση Δημοκρατίας, κράτους δικαίου και αφορά στις ελευθερίες όλων μας.Αφορά 11 εκατομμύρια κατοίκους αυτής της χώρας. Ο κίνδυνος για τη ζωή μας, τον πολιτισμό μας, τις ανθρώπινες ελευθερίες είναι υπαρκτός», κατέληξε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος για την επίθεση στον Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης

Στη σύλληψη του ανεξάρτητου βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου για την πρωτοφανή επίθεση σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένου, προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές. ...

Κασσελάκης για Παπανώτα: Καλά έκανα που τον διέγραψα - Η ηγεσία φαίνεται στις πράξεις, όχι στα λόγια

«Καλά έκανα και διέγραψα τον κύριο Παπανώτα, να δούμε αν ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει το ίδιο για τον βουλευτή του από τη Δράμα, ο οποίος μιλά με ρατσιστικό λόγο, προσβάλλει μία ολόκλη...

Ευρωεκλογές: Αυτοί είναι οι 12 υπουργοί που αναλαμβάνουν την ευθύνη περιφερειών για τη Νέα Δημοκρατία

Σε σύσκεψη με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης προήδρευσε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αντικείμενο τον προγραμματισμό και τον συντονισμό των δράσεων της Νέας Δημοκρατίας σε ...

Φόρτωση άρθρων...