Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Μάντζος: Τα ερωτήματα του ΠΑΣΟΚ στον Πρωθυπουργό για την υπόθεση παρακολούθησης Ανδρουλάκη

Στο ζήτημα της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για «αμείλικτα ερωτήματα που προκύπτουν μετά τις παραιτήσεις του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη και του έως χθες Διοικητή της ΕΥΠ».

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1 «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο» ο Δημήτρης Μάντζος ανέφερε: 

«Παραιτήθηκε ο κ. Γρηγόρης Δημητριάδης το alter ego του Πρωθυπουργού, συγγενής και στενός συνεργάτης του. Το δεύτερο πρόσωπο ήταν ο κ. Παναγιώτης Κοντολέων, για τα μάτια του οποίου η κυβερνητική πλειοψηφία ψήφισε μόνη της τη μείωση των τυπικών προσόντων ώστε η επιλογή του κ. Πρωθυπουργού, ο κ. Κοντολέων, να τοποθετηθεί σε αυτή τη νευραλγική θέση. Τι αποκαλύφθηκε χθες; Ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τις επικοινωνίες Έλληνα Ευρωβουλευτή μάλιστα την περίοδο -δεν ξέρω πόσο τυχαίο είναι αυτό- που επιχειρήθηκε να παγιδευτεί και το κινητό του κ. Ανδρουλάκη με το κακόβουλο λογισμικό Predator.

Η ΕΥΠ ανήκει στο στενό πυρήνα του πολυδιαφημισμένου «επιτελικού κράτους», στο γραφείο του Πρωθυπουργού και πολιτικός προϊστάμενος της είναι ο κ. Μητσοτάκης. Όταν η ΕΥΠ προχωρά σε παρακολουθήσεις σημαινόντων προσώπων, πολιτικών, δημοσιογράφων, το ελάχιστο που πρέπει να πράξει είναι να ενημερώσει τον πολιτικό της προϊστάμενο.

Πόσα γνώριζε ο Έλληνας πρωθυπουργός και από πότε; Αυτό το καίριο ερώτημα δεν θα απαντηθεί όπως θέλει η κυβέρνηση αλλά όπως ορίζει ο Νόμος και το Σύνταγμα».

«Αυτή τη φορά ο κ. Γεραπετρίτης ας έρθει πλάι στον Διοικητή της ΕΥΠ και ας πει όλη την αλήθεια που δεν είπα εννέα ημέρες πριν, ενώ χθες έψαχνε με sms τον κ.Ανδρουλάκη να τον ενημερώσει για κάτι που ήταν σε γνώση της Κυβέρνησης εδώ και μέρες» απάντησε ο Δημήτρης Μάντζος σχολιάζοντας τη στάση των κυβερνητικών στελεχών στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας την προηγούμενη εβδομάδα.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γραμμένος για την επίθεση από τον Φλώρο: «Δέχθηκα γροθιές – Με έπιασε από τον λαιμό και με έσυρε στο πάτωμα»

«Δεν έχω να απαντήσω στις φαντασίες του καθενός», τόνισε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, λίγο μετά την κατάθεσή του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔ...

ΠΑΣΟΚ: «Υπότροπος ο ΣΥΡΙΖΑ για τη μη κατάθεση υπομνήματος κατά των ναζιστών εγκληματιών»

Αιχμές αφήνει το ΠΑΣΟΚ για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την κατάθεση υπομνήματος στον Άρειο Πάγο για την απαγόρευση συμμετοχής των «Σπαρτιατών» στις Ευρωεκλογές. «Ο ΣΥΡΙΖΑ -γι...

Πραγματικός ηγέτης των «Σπαρτιατών» ο Κασιδιάρης – Τους ξεσκέπασε ο Άρειος Πάγος

Κόλαφος είναι για τους «Σπαρτιάτες» το σκεπτικό του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου με το οποίο το κόμμα κόπηκε από τις Ευρωεκλογές. Οι Αρεοπαγίτες κατέληξαν ομόφωνα στο ...

Φόρτωση άρθρων...