Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Μάντζος: Τι αξιοπιστία να έχουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ όταν έχουν πει συστηματικά ψέματα στον ελληνικό λαό

Παρασκήνιο

Καλεσμένος στην πρεμιέρα της εκπομπής «Πρόσωπο με Πρόσωπο» του τηλεοπτικού σταθμού ANT1 με τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου ήταν το βράδυ της Πέμπτης ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Σχολιάζοντας τα στατιστικά στοιχεία για την πορεία της οικονομίας της χώρας που παρέθεσε νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο κ. Μάντζος παρατήρησε «ένα φαινόμενο που ονομάζεται συσσώρευση ακρίβειας και είναι ανεξάρτητο από τον πληθωρισμό. Ο πληθωρισμός φαίνεται ότι υποχωρεί, η ακρίβεια όμως στα βασικά καταναλωτικά αγαθά επιμένει και καλπάζει σταθερά επί πολλούς μήνες. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι μόνο η διεθνής κρίση, αλλά και ότι υπάρχουν εθνικές στρεβλώσεις στην αγορά».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής εκτίμησε ότι «είμαστε ουραγοί σε όλη την ΕΕ ως προς την αγοραστική δύναμη των πολιτών σύμφωνα με τη Eurostat. Ινστιτούτα των κοινωνικών εταίρων ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ μας λένε ότι ο κατώτατος μισθός έχει χάσει την αγοραστική του δύναμη κατά 19% φέτος και πάνω από 1 στα 2 νοικοκυριά βγάζουν μόνο 18 ημέρες από το μήνα με αυτά που έχουν. Είμαστε πρώτοι σε όλη την Ευρώπη 85% σε απλήρωτους λογαριασμούς».

«Η απώλεια εισοδήματος μεγαλώνει, η ανισότητα διευρύνεται. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις και όσοι τις έταξαν διαψεύστηκαν και εκτέθηκαν στον ελληνικό λαό. Και όσοι έταζαν λαγούς με πετραχήλια και έσκιζαν τα μνημόνια και όσοι έταζαν την αλλαγή της Ευρώπης και της Ελλάδας. Υπάρχουν όμως λύσεις μέσα από τολμηρές παρεμβάσεις: Φορολογική δικαιοσύνη με αντιστροφή της φαύλης αναλογίας έμμεσων προς άμεσους φόρους, έλεγχοι στην αγορά με επιβολή και είσπραξη προστίμων, ρύθμιση της αγοράς σε όλα τα στάδια από τον παραγωγό έως το ράφι», επεσήμανε.

Στη συνέχεια, ο κ. Μάντζος, απευθυνόμενος στον κ. Γεωργιάδη που ανέφερε ότι η Ελλάδα πτώχευσε το 2010 επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ανέφερε τα εξής:

«Σας αρέσει η Ιστορία, αλλά φαίνεται ότι και εσείς χρειάζεστε μαθήματα απλής Ιστορίας. Τότε ήσασταν αλλού και θεωρούσατε τον κ. Μητσοτάκη γόνο που κάθεται. Και τότε κάποιοι στη θέση σας μιλούσαν για θωρακισμένη οικονομία. Ήταν τότε που το κόμμα το οποίο εκπροσωπείτε σήμερα έλεγε ψέματα στους ευρωπαϊκός θεσμούς αμφισβητώντας τα στατιστικά στοιχεία της πραγματικής οικονομίας και κρύβοντας από το λαό το πραγματικό έλλειμμα.

Αυτά που ειπώθηκαν είναι ιστορικές ανακρίβειες μεγάλων διαστάσεων. Και λυπάμαι πολύ που μετά από τόσα χρόνια το κόμμα σας δεν έχει κάνει ίχνος αυτοκριτικής και δεν έχει αναλάβει ίχνος ευθύνης. Και δοξολογείτε τον πρώην Πρωθυπουργό , τον κ. Καραμανλή που πτώχευσε τη χώρα με τη δική του υπογραφή».

Πρόσθεσε δε ότι «τώρα έρχεται και ο ΣΥΡΙΖΑ που τον ξέπλενε συστηματικά και υποκρίνεται την αξιόπιστη δύναμη, ενώ μας οδήγησε με τη δική του διαπραγμάτευση το 2015 στο τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο. Τι αξιοπιστία μπορεί να έχει και ο μεν και ο δε; Τι αξιοπιστία μπορεί να έχει αυτή η κυβέρνηση, όταν είπε ψέματα τότε; Όταν διαχειρίζεται ευνοιοκρατικά σήμερα τους ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, το Ταμείο Ανάκαμψης; Όταν προτιμά αντί να πάει σε διαρθρωτικά μέτρα φορολογικής δικαιοσύνης, να πηγαίνει σε επιδοματική πολιτική πριν την κάλπη».

«Γιατί είμαστε τρίτοι στην ΕΕ στους έμμεσους φόρους; Γιατί όλοι, πλούσιοι-φτωχοί, πληρώνουμε τους ίδιους έμμεσους φόρους; Και πήγαν και μείωσαν άμεσους φόρους στα μεγάλα μερίσματα των εταιρειών, στις γονικές παροχές ακόμα και στις μεγάλες περιουσίες, στον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ στα μεγάλα ακίνητα καταργώντας κάθε προοδευτικότητα στην άμεση φορολογία;

Και ακούμε σήμερα να μας λέει ο αρμόδιος υπουργός ότι δεν μπορεί να μειώσει τον ΦΠΑ διότι δεν μπορεί να τον ελέγξει. Άρα δεν υπάρχει ΔΙΜΕΑ, δεν γίνονται ηλεκτρονικές συναλλαγές, δεν έχουμε τον έλεγχο του ΦΠΑ μέσω του συστήματος εισροών-εκροών. Αναρωτιέμαι, ποιος θα τα κάνει όλα αυτά, αν δεν τα κάνει το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Ανάπτυξης;», τόνισε ο Δημήτρης Μάντζος και υπογράμμισε:

«Αυτό ζούμε. Βλέπουμε δύο κόμματα που οδήγησαν και μεγάλωσαν τα αδιέξοδα του λαού μας σε αυτά τα κρίσιμα χρόνια της μεγάλης κρίσης. Ο ένας έσκιζε τα μνημόνια στο Ζάππειο και ο άλλος στην πλατεία. Είπαν ψέματα συστηματικά όλα τα προηγούμενα χρόνια και τώρα υποδύονται τους υπεύθυνους».

«Τα κόμματα έχουν προγράμματα. Το δικό μας είναι το πρώτο που κατατέθηκε στο δημόσιο διάλογο με προτάσεις σε όλα τα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας», υπενθύμισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και, απευθυνόμενος στον κ. Γεωργιάδη, διερωτήθηκε:

«Γιατί δεν έχουμε ένα σύστημα κοινωνικής κατοικίας όπως έχει η Πορτογαλία μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, και δώσατε 1,2 δισεκ. ευρώ σε 68 επιχειρήσεις με χαμηλότοκα δάνεια; Γιατί δεν βάλατε ποτέ πλαφόν λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος; Το λέμε από το Γενάρη. Επειδή δεν θέλετε να στεναχωρήσετε τα συμφέροντα στην αγορά ενέργειας. Γιατί δεν επιδοτείτε τις εργοδοτικές εισφορές για τους νέους ανθρώπους; Γιατί δεν επαναφέρετε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας όπως έκαναν Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία; Γιατί δεν πάτε σε μόνιμα μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης; Διότι δεν τα πιστεύετε. Είστε από άλλο υλικό φτιαγμένοι».

«Είμαι Εκπρόσωπος Tύπου του κόμματος που έσωσε τη χώρα στα δύσκολα», κατέληξε ο Δημήτρης Μάντζος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μέχρι και ο Γκλέτσος... αγανάκτησε με τον Κασσελάκη: «Απογοήτευση το παιδί, ψήφο από μένα δεν παίρνει, τέλος» (εικόνες)

Σε πλήρη μεταστροφή της άποψής του για τον Στέφανο Κασσελάκη προχώρησε ο Απόστολος Γκλέτσος όπως προκύπτει τόσο από ανάρτησή του στο Facebook όσο και από απαντήσεις που έδωσε στα σ...

Φόρτωση άρθρων...