Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Αριστερά πρέπει να πληρώσουν βαρύτατο τίμημα στην κάλπη για το Μάτι

"Εγώ δε σε βάζω ούτε να μπλέξεις ούτε τίποτα. Πέντε πραγματάκια γράψε από την εμπειρία σου. Εάν είναι ελλιπή στοιχεία στα αρχ... σου. Τι θα σου πει ο Εισαγγελέας; Τίποτα. Αυτά είχα, αυτά βρήκα, αυτά έβαλα. (...) Η υπουργός αυτό μου είπε. Κάλεσέ τον και πες του το. Μη γράψει για ευθύνες ανωτέρων. (…) Σε κάλεσα, λοιπόν και στα ‘πα. Για να ξυπνήσεις. Πού πας εσύ να δείξεις ικανότητες με τα θηρία, με 100 νεκρούς. Πού πας ρε; Εάν γράψεις για ευθύνες των ανωτέρων σου, όλοι θα μαζευτούμε και θα σε σκίσουμε. Κοίτα ποια (στοιχεία) έχουν, ποια δεν έχουν… και θάψ’ τα. Με ηρεμία, δεν χρειάζεται πανικός".

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Το παραπάνω απόσπασμα αποτελεί όσα είπε ένας από τους καταδικασμένους της ηγεσίας της Πυροσβεστικής σε συνομιλία που είχε με τον εμπειρογνώμονα της Πυροσβεστικής που ανέλαβε να συντάξει έκθεση για την πρωτοφανή τραγωδία. Οι συνομιλίες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας δύο χρόνια μετά την τραγωδία, δηλαδή το καλοκαίρι του 2020. Ο καταδικασμένος υψηλόβαθμος αξιωματικός της Πυροσβεστική είδε κάπως έτσι το χρέος του έναντι της αλήθειας, απέναντι σε 105 νεκρούς που έχασαν τη ζωή τους με φρικώδη τρόπο. Είναι ένας από αυτούς που έφαγαν κάθειρξη... 111 ετών, η οποία, σύμφωνα με τους νόμους του ΣΥΡΙΖΑ μεταφράζεται σε καταβολή 38.000 ευρώ ή... 361,90 ευρώ ανά νεκρό!!!

Μετά από 6 χρόνια χθες είχαμε την πρωτόδικη απόφαση για την τραγωδία στο Μάτι, η οποία εξέπληξε πολλούς, αλλά μάλλον, ήταν προεξοφλημένη. Είναι μια υπόθεση που σηματοδοτεί έναν ατελείωτο Γολγοθά για τους συγγενείς των θυμάτων και μπορεί η απόφαση να εκδόθηκε Μεγάλη Δευτέρα, ωστόσο, προωθεί τη σκέψη μας στη Σταύρωση του Κυρίου τη Μεγάλη Πέμπτη και στον επιτάφιο θρήνο της Μεγάλης Παρασκευής.

Με διάφορα τερτίπια κάποιοι ήθελαν να φτάσει η υπόθεση στην παραγραφή, γι αυτό και έχει τεθεί σε συναγερμό ο Άρειος Πάγος. Επιπλέον, να θυμίσουμε ότι επί χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση έψαχνε... αίθουσα για τη διεξαγωγή της δίκης της "Χρυσής Αυγής", η οποία δικάστηκε και καταδικάστηκε εν μέσω κορωνοϊού επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης. Έτσι για την ιστορία...

Σοκ και δέος σε όλα τα επίπεδα

Στην υπόθεση του Ματιού, με μερικές χιλιάδες ευρώ, 6 ένοχοι, αντί για πολλούς περισσότερους, φαίνεται ότι... καθαρίζουν σε πρώτη φάση σε σχέση με τις ευθύνες τους για τη μεγαλύτερη εθνική τραγωδία στη μεταπολεμική Ελλάδα! Βέβαια, οι συγγενείς των θυμάτων θα προσφύγουν στο Εφετείο, ενώ ενδεικτική του σοκ που προκάλεσε η απόφαση του δικαστηρίου είναι η κινητικότητα σε ανώτατο δικαστικό επίπεδο. Έπαθαν σοκ δικαστικοί, δικηγόροι και η κοινωνία ολόκληρη. Όμως, είναι πολύ πιθανό όλοι τους να είχαν ξεχάσει τους ποινικούς κώδικες και τις αλλαγές που προώθησε ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν... τσακιστεί να φύγει με... φόρα από την εξουσία το 2019.

Μετά την ήττα των Ευρωεκλογών και την προκήρυξη εκλογών, δεν έκλεισαν τη Βουλή, αλλά έκαναν κάποιες "τακτοποιήσεις" για να τη βγάλουν καθαρή! Μιλάμε για τέτοιους "δημοκράτες" και υπέρμαχους του δικαίου.

Αν οι εκλογές του 2023 ήταν η ταφόπλακα στον Τσίπρα και ένα μεγάλο μέρος της παρέας του, η αντίδραση των υποκριτών του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ στη χθεσινή απόφαση για το Μάτι, προκαλεί αηδία και... εμετό! Ο Κασσελάκης, ίσως χωρίς να το θέλει, έχει μπλέξει σε ένα βούρκο με ακαθαρσίες και θα πάρει το "μερίδιο" που του αναλογεί, όσο δεν αλλάζει μυαλά. Σήκωσαν το θέμα των Τεμπών, όπου ένα εγκληματικό λάθος ενός ανίδεου και ανίκανου σταθμάρχη τίναξε στον αέρα τις ζωές 57 ανθρώπων και των οικογενειών τους και τώρα πρέπει να διαχειριστούν ένα θέμα, το οποίο αποτελεί τον ορισμό της συγκάλυψης και της προκλητικής απόρριψης στη λήθη.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας, Σωκράτης Φάμελλος, με αναρτήσεις πανηγύριζαν για την... αθώωση της Δούρου. Μιλάμε για τέτοια κοροϊδία. Έφεραν ένα νόμο για να βγουν... λάδι όλοι οι εγκληματίες της τραγωδίας του Ματιού και πανηγυρίζουν που όντως οι εγκληματίες απηλλάγησαν από τις κατηγορίες με νόμο που έφεραν οι ίδιοι το καλοκαίρι του 2019! Κοροϊδεύουν απροκάλυπτα, επιδεικνύουν αναισθησία του χειρίστου είδους και προκαλούν.

Βασικό ζητούμενο η καταδίκη του Συριζοπολακισμού στις ευρω-κάλπες

Είτε με το Νόμο Παρασκευόπουλου που... άδειασε τις φυλακές από βαρυποινίτες, είτε με τη μετατροπή κακουργημάτων σε πλημμελήματα για να έχουν κάλυψη πρώην κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, η ζημιά για τον σημερινό αρχηγό Στέφανο Κασσελάκη, έχει γίνει.

Φυσικά η... μπάλα παίρνει και τη Νέα Αριστερά γιατί τα στελέχη της ήταν μέλη των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που μας έβαλαν στο τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο και έφεραν νόμους-εκτρώματα, για να γλιτώσουν τις συνέπειες των πράξεων τους. Σε μια σοβαρή χώρα, αυτό που έκαναν το 2015 όλα αυτά τα άθλια υποκείμενα, θα ήταν αρκετό για να τους χώσει στη φυλακή για πάρα πολλά χρόνια! Για τον Βαρουφάκη, το πολιτικό τέλος ήρθε νωρίτερα. Ο Τσίπρας έφυγε πέρυσι με τον πλέον ταπεινωτικό τρόπο, συγκεντρώνοντας στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου ποσοστό 17,83%. Το ποσοστό αυτό πρέπει να μικρύνει πάρα πολύ στις προσεχείς Ευρωεκλογές. Είναι ζήτημα τιμής για την ελληνική κοινωνία και τη δημοκρατία.

Ο Κασσελάκης αποτελεί τη συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, μετά τη χθεσινή απόφαση για το Μάτι, λογικά θα σταματήσει να ασχολείται με τα θέματα Δικαιοσύνης γιατί "στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί". Δεν μιλάμε για ένα ανθρώπινο λάθος που προκάλεσε μια τραγωδία. Μιλάμε για ένα τσουνάμι ευθυνών σε επιχειρησιακό, οργανωτικό και πολιτικό επίπεδο.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τους αχρείους του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι στις 23.36 το βράδυ της 23ης Ιουλίου 2018, συζητούσαν στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, για το πότε θα πετάξουν τα... Canadair, ενώ ξέραμε από τις 6.30-7.00 το απόγευμα ότι υπάρχουν δεκάδες απανθρακωμένα πτώματα και η φωτιά είχε σβήσει στη θάλασσα; Το Κράτος ήταν διαλυμένο εκείνη τη μοιραία μέρα. Πυροσβεστική, Αστυνομία, Λιμενικό, τοπικοί άρχοντες, κυβέρνηση, "κάηκαν" όλοι μαζί. Αλλά, όλοι τους βγήκαν... λάδι! Και αυτοί που κρίθηκαν ένοχοι, για 105 νεκρούς και δεκάδες εγκαυματίες, θα τη γλιτώσουν με... 38.000 ευρώ.

Η αντίδραση των Συριζαίων, στελεχών και "τρολ" του διαδικτύου, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για την τότε συγκάλυψη. Πανηγύριζαν για την αθώωση της Δούρου, καθώς το δικαστήριο εφάρμοσε τις δικές τους κατάπτυστες αποφάσεις. Γι αυτούς οι νεκροί του Ματιού δεν είναι τίποτα. Τους... εξαϋλωσαν με τους νόμους που έφεραν για να βγουν λάδι όλοι τους και κυρίως να μην αγγίξει κανείς τη νομενκλατούρα της... νεοκομμούνας του ΣΥΡΙΖΑ! Άλλωστε, ο τότε υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Τόσκας, δεν έβρισκε κάτι που να πήγε λάθος!

Οι τύποι μας δούλευαν ψιλό γαζί! Κανονικά, μετά τα χθεσινά ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βάλει... τσιρότο στο στόμα, γιατί αν αρχίσει να μιλάει για θέμα δικαιοσύνης και δικαίου, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα επιβαρύνει τη θέση του, αλλά και τη θέση του πλέον αχαρακτήριστου κόμματος, του οποίου ηγείται. Αυτό που δεν μας είπαν ακόμη είναι ότι οι τραγικοί νεκροί που απανθρακώθηκαν ή εξαϋλώθηκαν, αυτοκτόνησαν!!!

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει πολλές φορές ότι αποτελεί τον απόπατο της παρακμής, της λαμογιάς, του τυχοδιωκτισμού και της πολιτικής απάτης. Άνθρωποι σε πολύ μεγάλο βαθμό χωρίς πιστεύω, με την ιδεολογία του τυχοδιωκτισμού, και με διαρκή στόχο το... παρκάρισμα των... γοφών τους σε άνετες καρέκλες! Χωρίς ίχνος αντίληψης των πραγμάτων, τόσο σε εγχώριο όσο και διεθνές επίπεδο. Έχουν κερδίσει... επάξια τον τίτλο των εχθρών της πατρίδας και αποτελούν μόνιμα... ζιζάνια, κατά των συμφερόντων της χώρας. Ο ελληνικός λαός τους δοκίμασε και τους έστειλε από εκεί που ήρθαν. Ωστόσο, υπάρχει ακόμη και... υπόλοιπο.

Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ του τυχοδιώκτη και αρχιψεύταρου Κασσελάκη, των Πολάκηδων και των λοιπών αυλοκολάκων, πρέπει να συμπιεστεί ακόμη περισσότερο. Είναι ζήτημα τιμής για τη χώρα και την κοινωνία. Η κάλπη έρχεται και η καταδίκη της νοοτροπίας του Συριζοπολακισμού πρέπει να είναι καίρια, συντριπτική και ανεπανάληπτη. Χθες ατιμάστηκε η μνήμη των θυμάτων της μεγαλύτερης μεταπολεμικής τραγωδίας στη χώρα, όχι γιατί ήταν στημένο το δικαστήριο, αλλά γιατί ήταν σημαδεμένη η τράπουλα από τους "νόμους" του ΣΥΡΙΖΑ.

Η καταδίκη αυτού του πολιτικού εκτρώματος αλλά και της Νέας Αριστεράς, πρέπει να φανεί στην κάλπη στις 9 Ιουνίου. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει το εκλογικό σώμα για να ξεπλύνει τη βρωμιά που άφησαν αυτοί οι τύποι στη χώρα κατά την περίοδο 2015-2019. Και συνεχίζουν να είναι αναίσθητοι και υποκριτές, όσο δεν παίρνει.

Και επειδή στην ίδια πεπατημένη βαδίζει ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά γι αυτόν, το μήνυμα πρέπει να είναι τέτοιο που να μην μπορεί να ξανασηκώσει κεφάλι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οργισμένος ο Γεωργιάδης με Σπηλιωτόπουλο: Με βρίζει ο αχάριστος, ενώ τον είχα στηρίξει

Την ενόχλησή του εκφράζει ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, με τον υπουργό Υγείας να στρέφεται εναντίον του με αφορμή όσα υποστήριξε σε συνέντευξή του το βράδυ της Πέμ...

Σταθερά πρώτη η Νέα Δημοκρατία, τι δείχνει η μάχη του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ - Που βρίσκονται τα άλλα κόμματα (κάρτες)

Την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας καταγράφουν δύο ακόμη δημοσκοπήσεις. Την ίδια ώρα, στη δεύτερη θέση παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τρίτο είναι το ΠΑΣΟΚ. Άνοδο της Νέας Δημοκρατίας,...

Γιώργος Αυτιάς: Θα έχει διπλάσιους σταυρούς από τον δεύτερο υποψήφιο ευρωβουλευτή

Ένα φαινόμενο που πολύ δύσκολα θα παρατηρηθεί σε άλλο κόμμα θα καταγραφεί το βράδυ των ευρωεκλογών. Από τις ενδείξεις που υπάρχουν στους ψηφοφόρους της ΝΔ αλλά και από τις σοβαρές ...

Φόρτωση άρθρων...