Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Μέγαρο Μαξίμου: Κανένα περιθώριο για άστοχες δηλώσεις που δημιουργούν σύγχυση

Παρασκήνιο

Καμία ανοχή σε φαινόμενα πολυφωνίας τα οποία προκαλούν αδικαιολόγητη σύγχυση και αβεβαιότητα στην κοινή γνώμη δεν επιτρέπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε μία περίοδο που οι πολίτες, κουρασμένοι από τις πολύμηνες αναταράξεις της πανδημίας, αγωνιούν για την επόμενη μέρα και ο Πρωθυπουργός κάνει μια εργώδη προσπάθεια για να σταθεί η χώρα όρθια και να την οδηγήσει με ασφάλεια σε ένα απάνεμο λιμάνι, είναι αδιανόητο κυβερνητικά στελέχη να εμφανίζονται στους τηλεοπτικούς δέκτες και να στέλνουν λανθασμένα μηνύματα στην κοινή γνώμη, θολώνοντας το τοπίο και αφήνοντας ταυτόχρονα περιθώρια για να δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις σε κρίσιμα ζητήματα όπως είναι εκείνο της διαχείρισης της πανδημίας.

Θα πρέπει όλοι να λάβουν σοβαρά υπόψη πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάσχισε όλα το προηγούμενο διάστημα να χτίσει μια ανθεκτική σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία, γι’ αυτό οι υπουργοί χρειάζεται να είναι πιο προσεκτικοί την ώρα που απευθύνονται στον ελληνικό λαό και πιο μετρημένοι στις δημόσιες τοποθετήσεις τους.

Το ίδιο εξάλλου ισχύει και για τους βουλευτές που αρέσκονται στο να παριστάνουν τους πρωταγωνιστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες βάζουν με λανθασμένες προσεγγίσεις βούτυρο στο ψωμί του ΣΥΡΙΖΑ και της υπόλοιπης αντιπολίτευσης.

Ο Πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα σε συνεδριάσεις των οργάνων του κόμματος ζητήσει σοβαρότητα και υπευθυνότητα στην εκφορά του δημόσιου λόγου και δεν φαίνεται σε μία κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα να ανεχτεί αρρυθμίες ή προσωπικές ατζέντες την ώρα που οι πολίτες κρίνουν με αυστηρότητα το έργο της Κυβέρνησης και αναμένουν απτά αποτελέσματα στο πεδίο της πολιτικής.

Εξάλλου, έχει αποδείξει και σε προηγούμενες περιπτώσεις πως όσοι συνεχίζουν να προκαλούν και αυτονομούνται πληρώνουν και τις συνέπειες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κακλαμάνης κατά ΣΥΡΙΖΑ: Μήπως ο κ. Κασσελάκης προσβλέπει στις ψήφους των Σπαρτιατών;

Με αφορμή την απόφαση του Αρείου Πάγου για τον αποκλεισμό συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Χρ. Κακλαμάνης σχολίασε τη στάση του ΣΥΡ...

Γραμμένος για την επίθεση από τον Φλώρο: «Δέχθηκα γροθιές – Με έπιασε από τον λαιμό και με έσυρε στο πάτωμα»

«Δεν έχω να απαντήσω στις φαντασίες του καθενός», τόνισε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, λίγο μετά την κατάθεσή του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔ...

Φόρτωση άρθρων...