Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Μέτρα προστασίας και ανοιχτή οικονομία: Η απάντηση της Κυβέρνησης στη νέα πραγματικότητα

Τη δύσκολη εξίσωση μεταξύ της επιβεβλημένης λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της επέλασης της Όμικρον και της αδήριτης ανάγκης να κρατηθεί ανοιχτή η οικονομία χειρίζεται στην παρούσα φάση η Κυβέρνηση.

Στο ξεκίνημα μιας χρονιάς που χαρακτηρίζεται ορόσημο για την αύξηση των ρυθμών ανάπτυξης και με τις σχετικές προβλέψεις να προκαλούν αισιοδοξία και ελπίδα για το μέλλον, το πρωθυπουργικό γραφείο κινείται σε δύο βασικούς άξονες: από τη μία πλευρά εξαντλεί κάθε περιθώριο με στοχευμένα μέτρα προκειμένου να περιορίσει τη διασπορά, εξετάζει την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού και επενδύει στην αύξηση της συμμετοχής των μαθητών στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, προκειμένου να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το τείχος της ανοσίας.

Από την άλλη πλευρά, ο πρωθυπουργός απορρίπτει διαρρήδην τα σενάρια για ολικό λοκ ντάουν και υπηρετεί με συνέπεια ένα σχέδιο που θέτει σε πρώτη προτεραιότητα τόσο τη δημόσια υγεία, όσο και την άνθηση των οικονομικών δεικτών, τη δημιουργία πλούτου και τη αύξηση των νέων θέσεων εργασίας.

Η υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων, η περαιτέρω μείωση των φορολογικών συντελεστών και η ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος αποτελούν το κλειδί της επιτυχίας ώστε η κυβερνητική παράταξη να διατηρήσει το πολιτικό πλεονέκτημα και να διεκδικήσει στη συνέχεια με αξιώσεις το μεγάλο πολιτικό της στόχο, την αυτοδυναμία, όταν στηθούν οι κάλπες.

Εκτός των άλλων, η σωστή διαχείριση των κρίσιμων ζητημάτων της καθημερινότητας (π.χ σχολεία) τίθενται ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα του πρωθυπουργού σε μια περίοδο που η κοινή γνώμη βρίσκεται στα όρια της και αναζητά διαρκώς μια νέα κανονικότητα. Έχοντας ένα σημαντικό ποσοστό των πολιτών στο πλευρό της, η Κυβέρνηση καλείται να επιδείξει υψηλή ανθεκτικότητα και να βάλει τις στέρεες βάσεις για τη δεύτερη συνεχόμενη τετραετία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η τελευταία εικόνα των κυλιόμενων δημοσκοπήσεων 28 μέρες πριν τις κάλπες, γιατί στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν πως τελικά θα τερματίσουν δεύτεροι και πως ο Κασσελάκης θα «καθαρίσει» τον Πολάκη 

Χαμηλά κρατά το Μέγαρο Μαξίμου τον πήχη των μεσοπρόθεσμων προσδοκιών, μετά την χθεσινή συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν. Το κλίμα πάντως τόσο στις κατ ιδίαν επαφές των δύο ηγετών όσο...

Φόρτωση άρθρων...