Σε δημόσια διαβούλευση θα δοθούν μέχρι την Τετάρτη το σχέδιο νόμου για την ΕΥΠ και τις ασφαλιστικές δικλίδες για τα παράνομα λογισμικά, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

«Είναι γεγονός, το παρακολουθούμε συνεχώς το τελευταίο διάστημα ότι η αντιπολίτευση προσπαθεί συστηματικά να αντιπολιτευτεί τοξικά χωρίς τεκμήρια και στοιχεία και φυσικά χωρίς προτάσεις και απαντήσεις για τα προβλήματα των πολιτών και τις προκλήσεις της εποχής», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

«Είμαστε αποφασισμένοι να χειριστούμε όλα τα ζητήματα θεσμικά και να εμπιστευτούμε τις αρχές της Πολιτείας και την ελληνική δικαιοσύνη. Η θέση μας επί του ζητήματος των κακόβουλων λογισμικών παρακολούθησης είναι εξαρχής διαυγής και σταθερή. Το ζήτημα των πιθανών παρακολουθήσεων πρέπει να διερευνηθεί και μάλιστα ταχύτατα», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με την Κυβέρνηση το νομοσχέδιο έχει τέσσερις άξονες:

α. Εκσυγχρονισμό της διαδικασίας άρσης του απορρήτου επικοινωνιών, ειδικά για πολιτικά πρόσωπα θα έχει ένα επιπλέον φίλτρο, εκτός ΕΥΠ

β. Αναδιάρθρωση της ΕΥΠ

γ. Σύσταση Επιτροπής Συντονισμού για θέματα Κυβερνοασφάλειας, αυτή θα είναι περισσότερο σε υπηρεσιακό επίπεδο

δ. Απαγόρευση κακόβουλων λογισμικών