Τρίτη
23 Ιουλίου 2024

Μήνυμα Τεμπονέρα στον Στέφανο: Ήμουν πολλά χρόνια πριν από τον Κασσελάκη, θα παραμείνω και μετά από αυτόν

Απάντηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, που έδειξε την πόρτα της εξόδου σε όσους διαφωνούν, έδωσε ο Διονύσης Τεμπονέρας. Το στέλεχος του κόμματος ρωτήθηκε για την δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη ότι «όποιος δεν θέλει, δεν μένει στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Η απάντησή μου στην προτροπή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κασσελάκη, είναι η εξής: Ήμουν πολλά χρόνια πριν από εκείνον, είμαι και θα παραμείνω ενδεχομένως και μετά από αυτόν στο αξιακό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτό διαμορφώθηκε με διαδοχικές αποφάσεις συνεδρίων υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Συνεπώς, δίνουμε τη μάχη και των αξιών και των ιδεών μας και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε», ανέφερε ο Διονύσης Τεμπονέρας.

«Από εκεί και πέρα, βεβαίως, με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα, έχουμε ορισμένα δεδομένα. Αρχικά έχουμε ένα τρομακτικό ποσοστό αποχής, που φανερώνει μια μεγάλη κρίση πολιτικής εκπροσώπησης η οποία διαπερνά οριζόντια όλα τα κόμματα. Φαίνεται ότι ειδικά για τον προοδευτικό χώρο, οι υφιστάμενοι κομματικοί σχηματισμοί δεν μπορούν να αντιστοιχηθούν με τη λεγόμενη κοινωνική αντιπολίτευση, η οποία εμφανίζει έντονα σημάδια κοινωνικής κινητικότητας», πρόσθεσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι ανέφερε για τις Ευρωεκλογές

Το  μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Τεμπονέρας, μίλησε στα "Παραπολιτικά 90.1 fm" στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Μεταξύ άλλων, τόνισε: 

Αναφορικά με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών 

Δ.ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ: Ήταν ένα αποτέλεσμα το οποίο δεν μας ικανοποιεί. Είναι ένα αποτέλεσμα το οποίο σημαδεύεται από ένα μεγάλο ποσοστό αποχής. Είναι ένα αποτέλεσμα το οποίο σημαδεύεται από μια ποιοτική αύξηση της άκρας δεξιάς, παρά το γεγονός ότι ένα εκατομμύριο ψηφοφόροι έφυγαν από την κάλπη της ΝΔ είναι σημαντικό και μας προβληματίζει ιδιαιτέρως ότι οι ανθρωποι αυτοί δεν ήρθαν στην δική μας κάλπη πράγμα το οποίο σημαίνει ότι οι δικές μας πολιτικές προτάσεις δεν έπεισαν και οι ψηφοφόροι έκαναν μια άλλη επιλογή ή κατέφυγαν είτε στην αποχή  είτε   στα κόμματα της άκρας δεξιάς. Πρέπει να κάνουμε και τον απολογισμό μας συντεταγμένα με βάση τα ποιοτικά στοιχεία τα οποία πρέπει να μελετήσουμε, να δούμε ποιες κοινωνικές ομάδες δεν ήρθαν κοντά μας, ποιες πληγώσαμε, ποιες απογοητεύσαμε για να μπορούμε την επόμενη φορά να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα.  

Δ.ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ: Είμαι από τους πρώτους που έβαλε το ζήτημα της συγκρότησης ενός πλατιού αντι-δεξιού αντι-νέοφιλελευθερου κοινωνικού μετώπου όπου βεβαίως απευθύνεται σε κοινωνικούς φορείς, στα υφιστάμενα κόμματα του προοδευτικού χώρου και βεβαίως και σε προσωπικότητες και ανένταχτους πολίτες προκειμένου να μπορέσουμε να συγκροτήσουμε μια κυβερνητική εναλλακτική που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο κόσμος.

Δ.ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ: Θεωρώ ότι είναι το μήνυμα των εκλογών τέτοιο όπου υπάρχει η δική μας υποχρέωση να κάτσουμε σε ένα τραπέζι διαλόγου, να συνδιαμορφώσουμε μια προγραμματική πρόταση να βρούμε μια μίνιμουμ συμφωνία και από εκεί και πέρα να πάμε με όρους πολιτικής συμπόρευσης την επόμενη μέρα 

ΔΗΜ: Στο τραπέζι του διαλόγου και με τις ηγεσίες ;    

Δ.ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ: Έχουμε καταθέσει μια συγκεκριμένη πρόταση που λέμε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα κοινό συντονιστικό με τα κόμματα να διατηρούν την αυτοτέλεια την οργανωτική, την ιδεολογική και την πολιτική τους άρα και τις ηγεσίες τους στην παρούσα φάση και από εκεί και πέρα να εξετάσουμε σημεία τα οποία μπορούμε να συνθέσουμε και να υπερβούμε τις αντιθέσεις και τις διαφορές του παρελθόντος. Αυτό θεωρώ ότι είναι υποχρέωση μας απέναντι στη χώρα και το λαό. 

Δ.ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ: Με όρους συντεταγμένου διαλόγου πρέπει τα κόμματα του προοδευτικού χώρου να κάτσουν να κουβεντιάσουν και να ακούσουν αυτό το οποίο κουβεντιάζει αυτή τη στιγμή όλη η κοινωνία η οποία ψάχνει απτή, άμεση, εναλλακτική κυβερνητική πρόταση.  
Αναφορικά με το μήνυμα που έστειλε ο κ. Κασσελάκης ότι όποιος δεν θέλει και δεν του αρέσουν αυτά που πρεσβεύει δεν μένει στον ΣΥΡΙΖΑ   

Δ.ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ: Η απάντησή μου στην προτροπή του κ.Κασσελάκη είναι η εξής ήμουν πολλά χρόνια πριν από εκείνον, είμαι και θα παραμείνω ενδεχομένως και μετά από αυτόν στο αξιακό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ όπως αυτό διαμορφώθηκε με διαδοχικές αποφάσεις συνεδρίων από τον Α. Τσίπρα.
Με αφορμή την απόρριψη από τον κ.Κασσελάκη, οποιασδήποτε εμπλοκής της Νέας Αριστεράς στις πιθανές διεργασίες στην Κεντροαριστερά 

Δ.ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ: Η άποψή μου είναι συγκεκριμένη θεωρώ ότι πρέπει να προσθέσουμε δυνάμεις και όχι να αφαιρέσουμε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΣΥΡΙΖΑ: Θέμα ηγεσίας θέτει ο Μουζάλας – Ο Κασσελάκης απεδείχθη ελλιπής και διχαστικός

Σκληρή κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη άσκησε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Γιάννης Μουζάλας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό At...

Διπλωματικές πηγές: Πάγιες οι ελληνικές θέσεις για το Κυπριακό, παραμένουμε προσηλωμένοι στη λύση της επανένωσης

Στις προκλητικές δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά και του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ, για το Κυπριακό απάντησαν διπλωματικές πηγές από την Α...

Φόρτωση άρθρων...