Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: Με Καζαντζάκη «αποχαιρέτησε» τον Μανούσο Βολουδάκη

Στην τελευταία φορά που βρέθηκαν μαζί με τον Μανούσο Βολουδάκη στην Γαύδο αναφέρθηκε στον επικήδειο λόγο του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παραβρέθηκε μαζί με την σύζυγό του Μαρέβα Γραμπόφσκι στην κηδεία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Μανούσος Βολουδάκης πέθανε το πρωί της Τετάρτης έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

«Αποχαιρετούμε σήμερα τον άξιο βουλευτή και επιστήμονα, τον ευγενικό συνεργάτη και υποδειγματικό οικογενειάρχη» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ μίλησε και για την σφακιανή καταγωγή και περηφάνια του εκπλιπόντος, την πορεία του ως υφυπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και τις σχέσεις που είχε αναπτύξει μαζί του τονίζοντας πως ήταν «σχέσεις στέρεες και βασισμένες στην ειλικρίνεια και την αγάπη για την Κρήτη και την πατρίδα».

Απευθυνόμενος, στην σύζυγο και τα παιδιά του Μανούσου Βολουδάκη επεσήμανε: «Θα πρέπει να είναι υπερήφανοι για σένα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέληξε στον επικήδειο λόγο του με αναφορά σε λόγια του Νίκου Καζαντζάκη από το τελευταίο βιβλίο του «Ανήφορος»: «Έτσι μονάχα σώζεται η ζωή».

Επικήδειους λόγους εκφώνησαν ο Mητροπολίτης Δαμασκηνός, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Χρήστος Χωμενίδης, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Σφακιανών και ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στις 12:00. Η σορός του εκλιπόντος μεταφέρθηκε στην εκκλησία από το πατρικό σπίτι του με πομπή την οποία ακολούθησαν η οικογένειά του, συγγενείς και φίλοι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η υπονόμευση της κυβέρνησης και το κόστος για την οικονομία σε περίπτωση εκλογών

Η υπονόμευση της κυβέρνησης και του Μητσοτάκη αποτελεί... μονόδρομο για τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία, αδιαφορούν για το γεγονός ότι ο διεθνής παράγοντας νιώθει ασφάλεια ...

Τα «μαζεύει» κατόπιν εορτής ο Νίκος Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση για την πρόταση δυσπιστίας

Προσπάθεια να μαζέψει τις χθεσινές του δηλώσεις περί προσυνεννόησης μεταξύ των κομμάτων, πριν την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης, έκανε σήμερα ο βουλε...

Κόντρες και αψιμαχίες για τα Τέμπη – Η Κυβέρνηση αμύνεται, η Αντιπολίτευση επιτίθεται

Τεταμένο είναι το κλίμα στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για την Πρότασης Δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ κατά της Κυβέρνησης. Υπουργοί και βουλευτές της Κυβέρνησης κοντράρο...

Φόρτωση άρθρων...