Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

Μητσοτάκης: Το πολιτικό στίγμα της παρουσίας του στη ΔΕΘ

Παρασκήνιο

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη μετάβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, σε μία κρίσιμη χρονική συγκυρία με πολλά ανοιχτά μέτωπα για την Κυβέρνηση και με τις προβλέψεις για το φετινό χειμώνα να είναι δυσοίωνες.

Το πρωθυπουργικό επιτελείο ετοιμάζεται πυρετωδώς στη σκιά των τελευταίων εξελίξεων στο θέμα των επισυνδέσεων, των ελληνοτουρκικών και με τα ζητήματα της καθημερινότητας να απασχολούν τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Αν και η Κυβέρνηση έχει επιδείξει υψηλή ανθεκτικότητα στις μετρήσεις, εντούτοις σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εφησυχάζει, καθώς η σοβαρότητα της κατάστασης και οι υψηλές προσδοκίες των πολιτών προϋποθέτουν σχέδιο, γρήγορα αντανακλαστικά και αποτελεσματικότητα.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να παίξει δυνατά το χαρτί της σταθερότητας και της υπευθυνότητας, αποφεύγοντας λογικές και διάφορες εισηγήσεις στη γραμμή του «Τσοβόλα δώστα όλα», καθώς οι οικονομικές και οι ενεργειακές μεταβλητές δεν επιτρέπουν κινήσεις εντυπωσιασμού, αλλά μια σταδιακή αντιμετώπιση των αναταράξεων, καθώς στη διάρκεια των επόμενων μηνών αναμένεται να προκύψουν νέα δεδομένα.

Εξάλλου, κορυφαία κυβερνητικά στελέχη έχουν ήδη προϊδεάσει για έναν δύσκολο χειμώνα που θα δοκιμαστούν οι αντοχές της ελληνικής, αλλά και ολόκληρης της ευρωπαϊκής κοινωνίας. Στην Ε.Ε επικρατεί εξάλλου αναβρασμός, ενώ η Κομισιόν δέχεται έντονη κριτική για την καθυστέρηση που έχει επιδείξει στην σχηματοποίηση και στην υλοποίηση ενός ολιστικού σχεδίου για την ενέργεια που επηρεάζει την οικονομία, αλλά πολύ περισσότερο τις τοπικές κοινωνίες.

Από το βήμα της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να υπερασπιστεί το έργο της Κυβέρνησης του, έχοντας καταγράψει αξιοσημείωτες επιδόσεις στο πεδίο της εφαρμοσμένης πολιτικής, αλλά και να θέσει τις άμεσες προτεραιότητες με φόντο τις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις του 2023.

Ταυτόχρονα, η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί ξεκάθαρα μέσα από συγκρίσεις να αναδείξει την ειδοποιό διαφορά με το ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα στην άσκηση πολιτικής, στη νοοτροπία, αλλά και στην αποτελεσματικότητα στη διάρκεια κρίσιμων γεγονότων. Στη σκιά της υπόθεσης των επισυνδέσεων, ο κ. Μητσοτάκης στοχεύει να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες και να στείλει ένα σαφές μήνυμα στην κοινή γνώμη ότι αξίζει την εμπιστοσύνη της και μια δεύτερη τετραετία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δημοσκόπηση MRB: Ενισχυμένη η Νέα Δημοκρατία, παλεύουν για τη δεύτερη θέση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ (κάρτες)

Θετικά αξιολογούν οι πολίτες την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Άγκυρα στην Τουρκία. Καταλληλότερος Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντ...

Γιώργος Μουρούτης: Πλήθος υπουργών και στελεχών στην εκδήλωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Ν.Δ. (Photos)

Μεγάλη επιτυχία είχε η χθεσινή εκδήλωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Μουρούτη, στο κέντρο της Αθήνας. Εκτός της μεγάλης συμμετοχής, σημαντική ήταν κα...

Φόρτωση άρθρων...