Δευτέρα
02 Οκτωβρίου 2023

Μ.Μπλέτσας (MIT): Ντρέπομαι για το μπάχαλο που επικρατεί στα ελληνικά πανεπιστήμια

Παρασκήνιο

«Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία είναι ένα απαραίτητο μπάλωμα σε κάτι που έχει ξεχειλώσει άσχημα», τόνισε ο Μιχάλης Μπλέτσας, Διευθυντής Πληροφορικής, MIT Media Lab, στο πλαίσιο του συνεδρίου «Technology Summit: Shaping the digital transition» του Money Review.

Ο Μιχάλης Μπλέτσας, κληθείς να σχολιάσει την αναγκαιότητα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, απάντησε τα εξής: «Δουλεύω στο ΜΙΤ τα τελευταία 27 χρόνια, η βασική διαφορά με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο είναι η έλλειψη μπάχαλου, για να το πούμε πολύ απλά. [Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία] είναι ένα μπάλωμα που πρέπει να γίνει μέχρι να αλλάξει αυτή η κουλτούρα. Ζω στην Αμερική 32 χρόνια, έχω μόνο ελληνικό διαβατήριο, αλλά ντρέπομαι για αυτή την κατάσταση.

Ντρέπομαι για τη χώρα μου, ντρέπομαι ότι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι θεωρούν ότι να έχει το δικαίωμα να σπάσει κάποιος ό,τι κάτι είναι κομμάτι της Παιδείας, ντρέπομαι. 

Ντρέπομαι για τους μισθούς, για τους φόρους που πληρώνουν οι γονείς. Δεν θα πούμε για την απίστευτη αγωνία που περνάνε, που μόλις τέλειωσε αυτή τη στιγμή, για το πού θα μπουν τα παιδιά – ντρέπομαι που τα παιδιά αυτά θα χαραμίσουν ένα μεγάλο κομμάτι, πολύτιμο, της ζωής τους, σε σχολές που είναι υποχρηματοδοτούμενες και υπάρχουν εκεί μόνο απλώς για να μπουν.

Ντρέπομαι που όλοι οι φίλοι μου, που έχουν γυρίσει επιτυχημένοι στην Ελλάδα, δεν ασχολούνται με αυτό το θέμα, κοιτάνε πώς θα στείλουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό. Δεν ασχολείται κανείς, η ελίτ στην Ελλάδα δεν ασχολείται με το δημόσιο πανεπιστήμιο, τα παιδιά τους πάνε στο εξωτερικό. 

Ντρέπομαι που έχει γίνει τόσο μεγάλο θέμα κάτι το τόσο πολύ απλό, το αν το ποινικό δίκαιο θα εφαρμόζεται μέσα στα πανεπιστήμια ή όχι».

Στο ίδιο πάνελ βρισκόταν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος ανέφερε: «Σε ένα κομμάτι της χώρας δεν είναι η μεταρρυθμιστική ορμή το πρόβλημα, αλλά το ότι έχουμε εγκλωβιστεί σε όρους του παρελθόντος, που δεν αφορούν εμένα και τα παιδιά μου, αλλά ήταν θέματα των γονιών μου. Χρειαζόμαστε συζητήσεις προοπτικής κι όχι καταγωγής».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παραμένει στις Σπέτσες ο Στέφανος Κασσελάκης – Βράβευσε δρομείς του Spetses mini Marathon

Αν και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να λάβει μέρος στη διοργάνωση την τελευταία στιγμή τα πήγε εξαιρετικά καλά, καλύπτοντας τα πέντε χιλιόμετρα σε 22:38' και τερματίζοντας στην ...

Ο Τσίπρας στον τόπο του εγκλήματος – Πάει στα Σκόπια να συναντηθεί με τον Ζάεφ

Στην Στρούμνιτσα της Βόρειας Μακεδονίας μετέβη σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας για ιδιωτική επίσκεψη στον Ζόραν Ζάεφ. Ο πρώην Πρωθυπουργός των Σκοπίων αναμένεται να υποδεχθεί στο σπίτι ...

Ποια παγίδα στήνουν στον Κασσελάκη οι εσωκομματικοί αντίπαλοι στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές

Την Κυριακή έχουμε τον πρώτο γύρο των Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών και φαίνεται ότι στην κυβέρνηση, η μόνη αγωνία που υπάρχει, σχετίζεται με το μέγεθος των ποσοστών που θα λ...

Φόρτωση άρθρων...