Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Μονόδρομος η αυτοδυναμία - Tο σχέδιο Μητσοτάκη στο δρόμο για τις εκλογές

Την πεποίθηση ότι η σταθερότητα και η ασφαλής μετάβαση στη νέα εποχή περνά μόνο από μία κυβέρνηση που πατά γερά στα πόδια της και είναι προϊόν λαϊκής νομιμοποίησης και όχι συναλλαγών κάτω από το τραπέζι ανάμεσα σε πολιτικές δυνάμεις που έχουν αντίθετες απόψεις, διατηρούν κορυφαία στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου.

Η αυτοδυναμία ως πολιτικό διακύβευμα για τις επόμενες εκλογές το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε πολύ έγκαιρα, συνιστά πλέον μονόδρομο ώστε η χώρα να διατηρήσει το πλεονέκτημα με μία Κυβέρνηση που διαθέτει έναν ολιστικό οδικό χάρτη για την επόμενη μέρα και στοχεύει με αποφασιστικότητα να οδηγήσει τους πολίτες που τόσο έχουν κουραστεί από τις αναταράξεις της τελευταίας δεκαετίας σε ένα απάνεμο λιμάνι.

Ο Πρωθυπουργός σε μία κρίσιμη χρονική συγκυρία έδωσε ένα σαφές στίγμα των προθέσεων του από την τηλεοπτική συχνότητα του Mega για την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει, ώστε την ώρα της κάλπης να πετύχει τον αισιόδοξο, ομολογουμένως, στόχο του.

Έχοντας το πλεονέκτημα του να προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις με μία σημαντική διαφορά έναντι του βασικού του αντιπάλου, πρωτόγνωρη εξέλιξη σε κάθε περίπτωση για ένα κόμμα που κυβερνά, ο κ. Μητσοτάκης προχωρά στην υλοποίηση των δεσμεύσεων του με έμφαση στην οικονομία, στην ανάπτυξη, στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που αποτελεί και τη μεγαλύτερη πρόκληση για τον ίδιο προσωπικά.

Ταυτόχρονα μετά την περιπέτεια με τα μνημόνια που πέρασε ο ελληνικός λαός, ο οποίος συνεχίζει να αντιμετωπίζει δυσκολίες λόγω της πανδημίας, είναι εύλογο το βάρος να δίνεται στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής μέσα από πρωτοβουλίες που δίνουν ανάσες σε ευρεία λαϊκά στρώματα και εντάσσονται σε ένα πολιτικό πλαίσιο ώστε «κανείς να μην μείνει πίσω».

Το πρωθυπουργικό γραφείο απορρίπτει διαρρήδην ένα νέο lockdown και με δεδομένη την πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας και την υψηλή δημοφιλία του Πρωθυπουργού επιβάλλεται να πάρει εδώ και τώρα ρηξικέλευθες αποφάσεις, αφήνοντας στην άκρη το πολιτικό κόστος, αξιοποιώντας ωστόσο το εμβόλιο, ή ακόμη και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ως το απόλυτο εργαλείο για να επιστρέψει η χώρα στην κανονικότητα μια ώρα αρχύτερα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κόντρα Ντόρας Μπακογιάννη – ΣΥΡΙΖΑ για τη Βόρεια Μακεδονία: «Εμείς δεν είμαστε ρεμπεσκέδες»

Καυστική κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, με αφορμή την πρόκληση της Βόρειας Μακεδονί...

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Προσκεκλημένος στο δείπνο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Σε μία πρόσκληση που αποτελεί έκπληξη προχώρησε η τουρκική προεδρία για το δείπνο του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυ...

Φόρτωση άρθρων...