Συνεχίζει να συλλέγει διεθνείς επαίνους (και όχι μόνο) ο πρωθυπουργός αφού το εμβληματικό έργο με τον LNG σταθμό στην Αλεξανδρούπολη απασχολεί από χθες εκτενώς και τον διεθνή τύπο. Τέτοια έργα αναβαθμίζουν την διεθνή εικόνα της Ελλάδας και αποδεικνύουν πως η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, διαθέτει σχέδιο, πλάνο και μια στρατηγική που πάνω από όλα ισχυροποιεί γεωπολιτικά την Ελλάδα. 

Για αυτό και μόνο τυχαίος δεν είναι ο συνεχιζόμενος «εκνευρισμός» των εξ Ανατολών γειτόνων μας.

@ Απ την άλλη πάντως η Κυβέρνηση οφείλει να επιταχύνει τις αποφάσεις της για φθηνό ρεύμα. Το πολιτικό κόστος που πλέον επωμίζεται, παρότι δυσανάλογο των όποιων ευθυνών της, είναι ήδη μεγάλο. Και εάν οι λογαριασμοί ρεύματος – φυσικού αερίου δεν πέσουν ΑΜΕΣΑ στις τιμές του 2021, το πολιτικό πρόβλημα σε λίγο θα είναι μη διαχειρίσιμο. Το θετικό πάντως είναι πως πρώτος από όλους το αντιλαμβάνεται αυτό ο πρωθυπουργός και θα κάνει αυτό που πρέπει… 

@ Την οικτρή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο πάλαι ποτέ πανίσχυρος Όμιλος των Εκδόσεων Λιβάνη επιβεβαιώνει και η χθεσινή χρηματιστηριακή ανακοίνωση της εταιρείας, σύμφωνα με την οποία δεν είναι δυνατή η δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων της χρήσης 2021 εντός της προβλεπόμενης εκ του νόμου προθεσμίας.

Η εκτιμώμενη ημερομηνία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων είναι η 30η Μαΐου 2022 σύμφωνα και με την επιστολή του ορκωτού ελεγκτή.

Ο Ηλίας Λιβάνης, όπως σειρά άλλων πασίγνωστων Ελλήνων επιχειρηματιών αποδεικνύεται πόσο ακριβά πληρώνουν το νταλαβέρι με τα… καλόπαιδα του Μαξίμου επί Κυβερνήσεων Τσίπρα – Καμμένου.

Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση και για κάποιους άλλους… ατρόμητους επιχειρηματίες, που παρά τα πλείστα παραδείγματα της ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ που επέστησαν συνάδελφοι τους που είχαν στενές σχέσεις με τον Τσίπρα και την Κουμουνδούρου κατά το παρελθόν, επιμένουν… 

@ Την ώρα που αρκετές παραπολιτικές στήλες και ακόμη περισσότερα ρεπορτάζ καταγράφουν, κατά καιρούς, την «δυσφορία» και την «ενόχληση» του Αλέξη Τσίπρα για διάφορες υστερίες του Παύλου Πολάκη, το «On Target» έχει... πολλάκις προειδοποιήσει τους αναγνώστες του να μην περιμένουν ούτε πειθαρχικά μέτρα, ούτε αποδοκιμασίες, ούτε τίποτα. Κι αν κάποιες φορές ο Τσίπρας «τραβάει το αφτί» του Πολάκη (έγινε πρόσφατα και σχετική κατ’ ιδίαν συνάντηση στην Κουμουνδούρου, όπως επίσης η στήλη είχε αποκαλύψει...), αυτή η «παρατήρηση» δεν έχει τη μορφή «ή σταματάς το παραλήρημα ή σε διαγράφω». Αντιθέτως, οι συστάσεις Τσίπρα είναι τού τύπου «ρε συ Παύλο, καλά τα λες, αλλά μην τους δίνεις δικαιώματα να μας ρίχνουν ξύλο». Με άλλα λόγια, εικόνα του είναι και τού μοιάζει. Τούτων δοθέντων, το «On Target» οφείλει να προειδοποιήσει διάφορους συνομιλητές του, είτε της «Ανανεωτικής Αριστεράς» είτε προερχόμενους από το «εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ» ότι μάταια πιστεύουν πως μετά τις 15 Μαΐου, που θα έχει περάσει το «κρας τεστ» με τον λαό, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει λυμένα τα χέρια να... ασχοληθεί με τον Πολάκη. Αντιθέτως, με τον Πολάκη θα πάει στις εκλογές και... σε όποιον αρέσει. 

@ Ένα κάρο δημοσκοπήσεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας κάθε βδομάδα και όλες προκαλούν προβληματισμό στα επιτελεία των κομμάτων. 

Στo Mέγαρο Μαξίμου πάντως το δύσκολο ρόλο για την ανάλυση των δημοσκοπήσεων έχει αναλάβει ο Θόδωρος Λιβάνιος που είναι ένα  πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Λιβάνιος λοιπόν επικεντρώνει στα εσωτερικά ευρήματα των μετρήσεων που είναι πολύτιμα για να αντιληφθεί κάποιος που γνωρίζει που κοιτάζει η κοινή γνώμη. 

Ο εν λόγω υφυπουργός όταν θα είναι έτοιμος και θα έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης, που έγινε ακόμη πιο δύσκολη λόγω της τρομαχτικής ακρίβειας, θα κάνει την εισήγηση του πάνω στην οποία θα διαμορφωθεί και η γαλάζια προεκλογική τακτική. 

@ Σε κακό φεγγάρι βρίσκονται οι σχέσεις Θεοδωρικάκου και Κώστα Μπακογιάνη. Αίτια της ξαφνικής κρίσης ήταν η προ ημέρων δήλωση του δημάρχου Αθηναίων ο οποίος άφησε σαφείς αιχμές για την ποιότητα της αστυνόμευσης της Αθήνας και στις γειτονιές της, με το σκεπτικό ότι το υπουργείο εστιάζει το ενδιαφέρον του στο τρίγωνο… πέριξ της Βουλής! 

Η συγκεκριμένη αναφορά δεν πέρασε απαρατήρητη ούτε από το Μαξίμου καθώς η δήλωσε έγινε σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από πολλούς ως προεκλογική. 

Συνεργάτες τόσο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όσο και του πρωθυπουργού υποστηρίζουν ότι αυτά τα ζητήματα λύνονται με ένα απλό τηλεφώνημα, που δεν έγινε όμως ποτέ.

@  Στον αστερισμό των ζυμώσεων και διαβουλεύσεων κινούνται τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής ανά την Ελλάδα, ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη των νέων γραμματέων και των μελών των νομαρχιακών Επιτροπών.

Υπενθυμίζεται πως οι εσωκομματικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 8 Μαΐου και ο στόχος είναι οι νέες οργανώσεις να είναι ένα κράμα παλαιών και νέων στελεχών, μικρής ηλικίας, ώστε να συνδυάζεται η όρεξη για δουλειά και η εμπειρία.

Όπως πληροφορούμαστε, σε πολλούς νομούς της χώρας οι υποψήφιοι έχουν πάρει χαρτί και μολύβι και καταγράφουν υποστηρικτές αλλά και συμμαχίες.

Ο ανταγωνισμός πάντως που παρατηρείται μεταξύ των υποψηφίων έχει και τα καλά του, καθώς αναμένεται να συμβάλει στην αύξηση της προσέλευσης των μελών και των φίλων της Παράταξης στις κάλπες.

@ To Εφετείο Αθηνών δικαίωσε την BEAT, μέλος πλέον της FREE NOW, και καταδίκασε οριστικά και αμετάκλητα τον πρόεδρο του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Αθηνών κ. Θύμιο Λυμπερόπουλο για όσα ο ίδιος δηλώνει από το 2018 εις βάρος της εταιρείας.

Το δικαστήριο, σύμφωνα με πηγές της BEAT, απεφάνθη ότι ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ τέλεσε σε βάρος της εταιρείας τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης και της εξύβρισης, με προφανή σκοπό να βλάψει την εμπορική πίστη και τη φήμη της. 

Το δικαστήριο  θεώρησε συκοφαντικούς τους ισχυρισμούς του προέδρου του ΣΑΤΑ περί φοροδιαφυγής της ΒΕΑΤ και με την απόφασή του επισφράγισε την ανάλογη κρίση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών τον Ιούνιο του 2020, το οποίο είχε πρωτόδικα καταδικάσει τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ να καταβάλλει στην BEAT 20.000 ευρώ ως αποζημίωση.

@ Οι αγρότες υποφέρουν από την εκτίναξη των λογαριασμών ρεύματος αλλά και των αγροεφοδίων, ενώ οι τιμές των προϊόντων έχουν ανέβει, χωρίς αυτό να φαίνεται στην τσέπη τους. Χιλιάδες οικογένειες βρίσκονται στα πρόθυρα της καταστροφής, ενώ θα είναι λιγότερα κατά πολλές χιλιάδες τα στρέμματα που θα καλλιεργηθούν φέτος για την επόμενη περίοδο. Τα μέτρα της κυβέρνησης με τη μείωση του ΦΠΑ, αλλά και οι ενισχύσεις που έχει δώσει η κυβέρνηση, είναι σταγόνα στον ωκεανό.  Φαίνεται ότι ακόμη και αυτά τα φτωχά μέτρα της κυβέρνησης ότι έχουν πέσει μέσα σε ένα πηγάδι που δεν έχει πάτο και θα... καταπιεί χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους. Αυτό θα φανεί στην αδυναμία τους να πληρώσουν τις εισφορές στον ΕΦΚΑ, αλλά και τους φόρους και τα χρέη προς την Εφορία. Τα δράματα που θα έλθουν τους προσεχείς μήνες, θα είναι πάρα πολλά και θα αφήσουν τεράστιο αποτύπωμα.