Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Μπακογιάννη στα Παραπολιτικά 90,1: Υπαρκτός ο κίνδυνος «ατυχήματος» στο Αιγαίο (ηχητικό)

Παρασκήνιο

«Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος ενός ατυχήματος στο Αιγαίο, λόγω της απειρίας των Τούρκων πιλότων», δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Secret» με τον Παναγιώτη Τζένο.

Επιπλέον, χαρακτήρισε ανησυχητικό γεγονός την δοκιμαστική εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου Tayfun και σημείωσε πως η Αθήνα πρέπει να δει με ψυχραιμία ποια είναι η δυνατότητα της Τουρκίας να κατασκευάσει και άλλους τέτοιους πυραύλους.

Στη συνέχεια, η κ. Μπακογιάννη είπε στον Παναγιώτη Τζένο ότι η Ελλάδα απαντά στην προκλητική ρητορική, σε όλα τα επίπεδα, από τον ΟΗΕ, έως το Συμβούλιο της Ευρώπης, «ώστε εάν μεταφερθεί η προκλητική ρητορική στο πεδίο να μην πει κάποιος ότι δεν είχε ενημερωθεί».

«Τεράστια απειλή»

Η «γαλάζια» βουλευτής τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα επιθυμεί μια Τουρκία στη Δύση, καθώς είναι προς το συμφέρον της χώρας, ενώ αντίθετα μια Τουρκία μακριά από την αγκαλιά της Δύσης και του ΝΑΤΟ «θα είναι τεράστια απειλή για την χώρα μας».

Η Ντόρα Μπακογιάννη είπε στον Παναγιώτη Τζένο ότι πως η Ελλάδα είναι ανοιχτή στο διάλογο, ενώ ανέφερε πως στην παρούσα φάση είναι μακριά μια συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν.

Παράλληλα, κατηγόρησε την Τουρκία για «εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού», ενώ άφησε αιχμές κατά Ελλήνων ευρωβουλευτών, που στρέφονται κατά της χώρας μας στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επίθεση ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη

Δριμεία επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στα όσα καταλόγισε ο Πρωθυπουργός κατά του Νίκου Ανδρουλάκη. Στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο πρωθυπουργ...

Βασίλης Γραμμένος: «Ουδέποτε έβρισα τον Κωνσταντίνο Φλώρο, προσπάθησε να με πνίξει»

Την δική του εκδοχή έδωσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, για τα όσα διαδραματίστηκαν την Τετάρτη στη Βουλή, ανάμεσα στον ίδιο και στον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσ...

Φόρτωση άρθρων...