Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Μπαράζ επαφών για τον Δένδια

Στη Βρετανία θα βρεθεί σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, όπου αναμένεται να συναντηθεί με την Βρετανίδα ομόλογό του Λιζ Τρας (Liz Truss).

Την Τρίτη 8 Μαρτίου, ο Νίκος Δένδιας θα μεταβεί στη Βιέννη, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τη γενική γραμματέα του ΟΑΣΕ, Χέλγκα Μαρία Σμιτ (Helga Maria Schmid).

Έπειτα, θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ (Alexander Schallenberg), ενώ θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας και δηλώσεις στον Τύπο γύρω στις 16:30 (ώρα Ελλάδας).

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών πρόκειται να συναντηθεί με την πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου, Ρέντι Βάγκνερ (Rendi Wagner), καθώς και με τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Αυστριακού Κοινοβουλίου, Ράινχολντ Λοπάτκα (Rheinhold Lopatka).

Στις παραπάνω συναντήσεις οι συνομιλίες θα εστιάσουν στις εξελίξεις στο ζήτημα της Ουκρανίας μετά τη ρωσική επίθεση, στο συντονισμό ενεργειών στο πλαίσιο των Διεθνών Οργανισμών, καθώς και σε περιφερειακά ζητήματα, όπως οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ακόμα, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Βιέννη ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Αυστρίας και Έξαρχο Ουγγαρίας Αρσένιο.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Όλες οι φορές που η Βουλή μετατράπηκε σε «ρινγκ» – Έξι ξυλοδαρμοί που έγιναν στα έδρανα

Το χυδαίο συμβάν που έλαβε χώρα την Τετάρτη (24/4), με τον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο να γρονθοκοπεί εντός της Βουλής τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο, δ...

Φόρτωση άρθρων...