Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

«Mπλοκάρει» το 4ο τουρκικό γεωτρύπανο η Ελλάδα με ΝΟΤΑΜ στο Αιγαίο

Σε μία στρατηγική κίνηση προχώρησε η Ελλάδα, καθώς με ΝΟΤΑΜ στο Αιγαίο «μπλοκάρει»το 4ο τουρκικό γεωτρύπανο. Η Αθήνα επιχειρεί να προλάβει τις κινήσεις της Άγκυρας επιχειρεί η Αθήνα εν όψει της εξόδου στην Ανατολική Μεσόγειο του τέταρτου τουρκικού πλωτού γεωτρύπανου «Αλπαρσλάν».

Μέσω της ΝΟΤΑΜ Α1781/22, η Ελλάδα δεσμεύει πέντε περιοχές για ασκήσεις του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Η δέσμευση των περιοχών είναι από τις 21 Ιουνίου έως τις 7 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για το χρονικό διάστημα που συμπεριλαμβάνει και τις αρχές Ιουλίου που υπάρχει η σχετική δήλωση από την πλευρά της Τουρκίας για το γεωτρύπανο.

«Το τέταρτο πλοίο-γεωτρύπανο της Τουρκίας που διαθέτει επίσης ενεργό σύστημα εντοπισμού θέσης και πλήρωμα 200 ατόμων μπορεί να κάνει γεωτρήσεις σε βάθος 12.200 μέτρων. Οι προετοιμασίες του πλοίου στο λιμάνι Τάσουτζου για γεωτρήσεις θα διαρκέσουν περίπου δυο μήνες. Το πλοίο θα είναι έτοιμο για αποστολή στη Μεσόγειο στις αρχές Ιουλίου» έγραφε το τουρκικό δίκτυο TRT στις 11 Μαΐου.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Προσωπική απόφαση Κασσελάκη η αποπομπή Παπανώτα - Το είχε αποφασίσει εδώ και μέρες

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε την α...

Γιώργος Τσίπρας: Σοκαριστική η αναφορά Κασσελάκη σε «θαύματα» - Δεν εξελέγη για να μεταλλαχθούμε

Την εικόνα της αναταραχής στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη στο «θαύμα» κατά την βάπτισή του, επιβεβαίωσαν με τον πιο ηχηρό τρόπο οι σημερινές δηλώσ...

Φόρτωση άρθρων...