Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Μπούμερανγκ η Πρόταση Μομφής για τον ΣΥΡΙΖΑ, trash αντιπολίτευση από τον Τσίπρα συσπειρωμένη βγήκε η Νέα Δημοκρατία

Παρασκήνιο

Στο απόλυτο κενό έπεσε η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να πλήξει την Κυβέρνηση μέσα από τη συζήτηση για την Πρόταση Μομφής. 

Αντίθετα, η Κυβέρνηση βρήκε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αναδείξει στην κοινή γνώμη τις σημαντικές διαφορές που τη χωρίζουν από το σημερινό ΣΥΡΙΖΑ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να στηλιτεύει την αντιπολιτευτική τακτική της Κουμουνδούρου που για μία ακόμη φορά επιχείρησε να πολώσει το κλίμα, χωρίς ωστόσο τα στελέχη της και ο αρχηγός της να μπουν στον κόπο έστω να συλλαβίσουν μια σοβαρή πρόταση για τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν σήμερα τους Έλληνες πολίτες. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγνώρισε με γενναιότητα τα προβλήματα που υπάρχουν στον κρατικό μηχανισμό, χωρίς προσπάθεια ωραιοποίησης, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως το ζητούμενο στην παρούσα φάση είναι να μην ξανασυμβούν. 

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν πως η γενικότερη παρουσία του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υπήρξε αναμενόμενη και απογοητευτική, ενώ η συνολική διαδικασία έδωσε την ευκαιρία σε όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου να απαντήσουν λέξη προς λέξη στις αιτιάσεις των βουλευτών της Αντιπολίτευσης. 

Στην αντίπερα όχθη, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η επιλογή του κ. Τσίπρα να αφιερώσει ένα μεγάλο κομμάτι της ομιλίας του στην περίπτωση του κ. Φουρθιώτη, επιχειρώντας μ’ αυτό τον τρόπο να πλήξει τον κ. Μητσοτάκη προσωπικά. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι απόλυτα εκτεθειμένος για τις επιλογές του, αφού με λογικές trash αντιπολίτευσης ευτέλισε μια σοβαρή κοινοβουλευτική διαδικασία εντός του ναού της Δημοκρατίας. 

Ο πολιτικός κατήφορος σε συνδυασμό με τις ιδεοληπτικές αγκυλώσεις συνιστούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που σπρώχνουν ακόμη περισσότερο τον ΣΥΡΙΖΑ στο περιθώριο, την ώρα που το ΚΙΝΑΛ με σοβαρότητα, τεκμηριωμένο πολιτικό λόγο και σεβασμό στη ιστορία της Δημοκρατικής Παράταξης μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι, αλλάζοντας άρδην τα δεδομένα στο χώρο της κεντροαριστεράς.  

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Τσίπρας επιβεβαιώνει το rebranding: «Δέχομαι προτάσεις από εταιρείες, δεν έχω συνάψει ακόμη συνεργασία»

Στα περί πρόσληψης εταιρείας για να κάνει rebranding στο προφίλ του απαντά το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα. Έπειτα από τη φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας, όπου δείχνει τ...

Φόρτωση άρθρων...