Δευτέρα
27 Μαΐου 2024

Να προστατευθεί το πολιτικό κεφάλαιο του Κυριάκου Μητσοτάκη

Παρασκήνιο

Συνιστά γεγονός πολιτικά πρωτόγνωρο, δύο μήνες μετά τον ιστορικό εκλογικό του θρίαμβο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ένας πανίσχυρος πρωθυπουργός, που τον υπερψήφισε το 41% του Ελληνικού Λαού, που αποτελείωσε τον Τσίπρα και διέλυσε το σύνολο της αντιπολίτευσης να φθείρεται τόσο ΑΣΚΟΠΑ.

Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, ο σημερινός πρωθυπουργός αποτελεί το ΚΟΡΥΦΑΙΟ πολιτικό asset για την χώρα, και είναι παντελώς ΑΝΟΗΤΟ μια πυρκαγιά στον Έβρο ή μια πλημμύρα στην Καρδίτσα - όσο καταστροφικές και εάν είναι - να πλήττουν με τόσο σφοδρότητα το πολιτικό του προφίλ. 

Ο πρωθυπουργός της χώρας, ούτε συντονιστής της Πυροσβεστικής ή του Λιμενικού οφείλει να είναι ούτε να πληρώνει το μάρμαρο της αποδεδειγμένης ανικανότητας των μηχανισμών του βαθέως Ελληνικού κράτους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκ του θεσμικού του ρόλου, αλλά και της αποδεδειγμένα βαθιάς γνώσης που διαθέτει στην οικονομία και στις διεθνείς σχέσεις, οφείλει να ασχολείται ΜΟΝΟ με τα «μεγάλα». Πως θα έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα, τι θα γίνει με τις μεταρρυθμίσεις, πως θα λυθούν σημαίνοντα εθνικά μας θέματα που λιμνάζουν χρόνια.    

Την «βρόμικη» δουλειά θα πρέπει να την αναλάβει κάποιος άλλος και όχι ο Μητσοτάκης. Το μοναδικό πολιτικό κεφάλαιο του οποίου, πρέπει να προστατευθεί. 

Είναι αλήθεια πως κανείς από τους σημερινούς συνεργάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου, δεν διαθέτει αυτά τα χαρακτηριστικά.  

Το μόνο πρόσωπο που διαχειρίσθηκε με απόλυτη επιτυχία πολύ σημαντικές κρίσεις κατά το παρελθόν, κάποιες εκ των οποίων μάλιστα δεν τις έχει πληροφορηθεί ποτέ η κοινή γνώμη, είναι ο Γρηγόρης Δημητριάδης. Ένα πρόσωπο που διαθέτει αποδεδειγμένα εμπειρία,  ειδικό πολιτικό βάρος αλλά και το προσωπικό ταπεραμέντο να συντονίσει έναν κρατικό μηχανισμό που σήμερα  σχεδόν παραπαίει.

Ο πρωθυπουργός, οφείλει ο ίδιος να αυτοπροστατευθεί γιατί σε λίγο καιρό η ζημιά θα είναι ανεπανόρθωτη.

Και αυτό το οφείλει και απέναντι στην πατρίδα, αλλά και απέναντι στα εκατομμύρια των ψηφοφόρων οι οποίοι τον επέλεξαν μερικούς μήνες πριν για να οδηγήσει το καράβι της Ελλάδας σε απάνεμο λιμάνι. 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρωινές πομφόλυγες Κασσελάκη με πολλά ακαταλαβίστικα: Ο αριστερός μπορεί να είναι πλούσιος και μπορεί να πιάσουμε ποσοστό υψηλό στις Ευρωεκλογές

Υπέρμετρα αισιόδοξος για τα αποτελέσματα στις Ευρωεκλογές, που μπορεί να έχει «2» μπροστά, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. Σε συνέντευξη που έδωσε στην π...

«Big Brother» στη Βουλή: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου βιντεοσκοπούσε βουλευτές της Ν.Δ. χωρίς να ζητήσει άδεια

Ένταση επικράτησε στο τέλος της δευτερολογίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ολομέλεια της Βουλής με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να διαμαρτύρονται στο προεδρείο του κοινοβουλί...

Φόρτωση άρθρων...